Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Nigeria Customs Service, 2011. június 21. - kedd 14:30

Nigeria Customs Service Headquarters, Wuse Zone 3, FCT - Abuja Tel : 09-5234694 info@customs.gov.ng pro@customs.gov.ng Ide is lehet írni bejelentést tenni , vagy telefonálni.

én ma itt fogadom , beáál Nigéria Vámkommandó , tenni feljelentés., 2011. június 21. - kedd 13:53

Legyen Hazafias. Jelentés csempészek, vagy bármilyen gyanús tevékenységet nekünk: Call: 09-5236393 E-mail: info@customs.gov.ng Már csak az a kérdés a felhívást komolyan gonolják -e a Nigéria Vámhivatalban. Ezeket a sorokat olvasva kicsit elkapott a nevetés , pl a vámhivtal vayg rendőrség oldalán nézve arcokat , kicsit ingatag lettem ezek foglalkoznak bűnüldözéssel egy Dzsungelben ? nem lehet egyszerű dolguk mikor pár eur-ért akár elvágják az ember torkát. Nos internetes csalások ezért tudnak eredményesek lenni mert lehet nincs rá kapacitásuk. Ne adjuk fel írni kell a Vámhivatalnak is pénzmosás stb illegális jövedelem felmarkolás stb....

Bumeráng :D, 2011. június 21. - kedd 12:40

Esetleg a csalók címeit minden képpen feltüntetni majd egy telószám sem lenne rossz.Minél több infi hogyan kapják a mosott lóvét esetleg bankiátutalással stb. A szövegben minden képpen bele kell angolul írni hogy feltehetően droggal pénzmosással foglalkozik az ipse. Vagy hölgyemény . Legyen már egy kis buli a drót másik végén is :D

NIGÉRIA POLICE FORCE, 2011. június 21. - kedd 12:35

http://www.npf.gov.ng/ Az oldalt megnyitni esetleg googl, fordítóval majd a kapcsolatok linken jobb oldalon fent . http://www.npf.gov.ng/contact/ ha már irogatunk, a Nigeria Rendőrségnek küldjünk infiket állampolgáraik milyen jókat mulatnak a világ pénzén. Minél több információt megadni a csalókról.

marika1955, 2011. június 21. - kedd 11:57

Helló mindenki! Hogyan kell ezt a címet beírni a nigériai rendőrségre? Mi ez a cím? Egyszerűbben nem lehet? Ez számomra bonyolult így. Melyik az a forma amire a nigériai rendőrségre írhatok. Segítsetek légyszi. Én bízisten írok nekik hátha tudnak segíteni. Köszönöm

Márk, 2011. június 21. - kedd 00:35

Egyébként nem gondolt már valaki arra ,hogy kéne írni pl: a tv ügyvédjének hátha érdekes a számukra a téma és adásba adják. Biztos vannak többen is akik áldozatul estek. Hálát adok a jó égnek hogy vannak saját szabályaim amiket sose szegek meg és így nem lettem áldozat. Ilyen szabály az hogy addig nem adok fel semmilyen csomagot amíg a számlámon nincs a pénz. Eme szabály miatt nem is lettem bepalizva.

Márk, 2011. június 21. - kedd 00:10

peter hozzászólására. kösz hogy megosztottad, erről az e-mailcímről kaptam leveleket a napokban ,és győzködnek hogy adjam fel a cuccot. Úgyan azzokkal az adatokkal amikkel te is. De én semmikép nem adom fel addig amíg nincs a pénz a számlámon. De most hogy rá akadtam az írásodra. A követlező levelemben szépen megírom nekik ,hogy megbuktak és hogy elmehetnek a büdös p'cs'ba.

Mohácsi Bence, 2011. június 20. - hétfő 17:22

Nálam is próbálkoznak. a próbálkozó:dan dorian dandorian@live.com A levél: Hello friend i just want to inform you that i have just made the payment of 600euro for the Sigma SD 14 now ok.. and i think you ought to have gotten the payment confirmation from my bank (COLONY BANK). so all you need to do now is to go ahead with the shipment of the item now via.(Magyar Post EMS.).ok..and send the shipment tracking number to me and the bank's accounting department email for verifications and they will send you the link to get your money in cash to your bank account ok.. so hope you got me right, i will be waiting for your mail after the shipment ... here is the shipping address again Name...Jasmin David Address...27 abeokuta rd city...Ijebu ode state...Ogun state Zip code...23436 Country...Nigeria attached to this email is the payment confirmation voucher receipt. i will want you to read the payment confirmation carefully and make the shipment of the item immediately. Regards Mr Dan

Nigeria Rendőrség , 2011. június 20. - hétfő 17:14

Itt lehet bejelenteni a csalókról információkat . Nigéria Rendőrség. http://translate.google.at/translate?js=n&prev=_t&hl=hu&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=en&tl=hu&u=http%3A%2F%2Fwww.npf.gov.ng%2F&act=url

Lori, 2011. június 19. - vasárnap 23:55

Heh, egy idióta a DJ keverőm ( 90 e ) akarta így megvenni! Törőltem a mailt! Sok media cuccom van tehát hüllye ezért nem vagyok:D:D


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés