Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

dávid, 2011. július 16. - szombat 18:34

hello nekem is van most egy ilyesmi vevőm.sharon morgan-nak hívják nigériába lakik az adatai: Név: QUDUS OLABAMIJI SUARA Cím: 155 IREMO ROAD, Város: ILE IFE, Állami: Osun state Ország: Nigéria, Irányítószám: 234036 Tel: +2348121654349, nekem is azt mondta hogy kifizeti a légiposta+minden más költséget.

marika1955, 2011. július 16. - szombat 09:29

Helló! Kaptam egy levelet amelyben közlik, hogy örököltem.Dr. Kenneth d. Williams és Dr. Atiku Bello. Mindketten fent vannak a csalók listáján.Vannak fotók is. Ne dőljetek be nekik. Sőt ezt írták:Elnök úr, Goodluck Jonathan (gcfr) elnöke Nigériai Szövetségi Köztársaság és a Szövetségi Pénzügyminisztérium. Erre hivatkoztak de az ő neve és képe is fent van ezen a listán. Ő valóban úgy néz ki mint az elnök de üssétek be a neveket a http://419.bittenus.com/donate.htm és ott megkereshetitek azt, hogy rajta van e az illető a 419 nigériai vagy más nemzetek listáján. Jó keresést és vigyázzatok!!!

Attila, 2011. július 15. - péntek 17:34

Itt küldöm a következő ezekszerint nem létező személy vásárlási ajánlatát!! Mrs Joyce Franco Hello, Thanks for your quick response to me email, I am Mrs Joyce Franco by name ,I am from England and i want to buy this item for my son schooling in Nigeria, i would prefer to pay for the item via Bank to Bank transfer, i want you to make inquire with the shipment cost through Ems Speed Post or Register post to my son address below.. Name: Lekan Gibson Address: N0 10 Oba Adesida Road City : Akure State: Ondo State Country: Nigeria Zip Code: 23434 Telephone:- 2347051787464 BANK INFORMATION. Bank Name........ Account Name.......... Account Number............... Swift Code........................ Total Cost.......................... Bank Branch........... I hope to hear from you soonest ..... Regards Mrs Joyce Franco On 7/14/11, Czigler Attila wrote: > The product is available for purchase190- euro -- Is the item available for Sale..?Let me know the Cost of the item..

Veress Edit, 2011. július 14. - csütörtök 19:24

Engem Amerikábol keresett meg Mrsmonicajanet@yahoo.com10000ft telomat árultam és hogy A colony bankbol átutalt400 eu rotés ugyanaz a sistéma.küldjem mert majd aktiválják.ja és rám hivja az FBI t.Röhej nem????????

Veress Edit, 2011. július 14. - csütörtök 19:24

Engem Amerikábol keresett meg Mrsmonicajanet@yahoo.com10000ft telomat árultam és hogy A colony bankbol átutalt400 eu rotés ugyanaz a sistéma.küldjem mert majd aktiválják.ja és rám hivja az FBI t.Röhej nem????????

Zoli, 2011. július 06. - szerda 17:17

Tudja valaki, hogy miért pont Nigériába kérik a csomagot? Nekem is volt egy hasonló esetem, 14ezer dollárért akart venni tőlem mindegy hogy mit, csak küldjem el gyorsan. Ugyanez lezajlott, mint a fenti cikk, a banki e-mail is majdnem ugyanígy néz ki, a tartalom stimmel.

KuziaaCat, 2011. július 06. - szerda 17:04

Üdv mindenkinek! Nigériai csalók elérte és az orosz piacon. Az én esetemben nem volt kísérlet arra, hogy megtévessze az e-mail lindanice22@blumail.org. Köszönhetően a webhely sikerült a csalások elkerülése. Nagyon szépen köszönöm Oroszországból.

marika1955, 2011. július 04. - hétfő 12:01

Helló mindenki! Ezt találtam az egyik oldalon, nem tudom segít e valamit?Tényleg van olyan szerv amelyik az átvert emberekkel foglalkozik, vagy próbál nekünk segíteni? Received: from felhasználó ([82.128.7.165]) <--- dialup, Multilinks Távközlés, Lagos Reply-To: From: "Dr. (Sir) Lawrence Amadi " Tárgy: NEVEI legit kölcsönadás hitelező, S IN nigériai úr Ben Abubaka EFCC elnöke. A Awolowo Road, Ikoyi, Lagos FIGYELEM: Megértjük, hogy Ön megnézni több hitelt nyújt tette az interneten a vizsgálatok az interneten, mert ez a gazdasági és pénzügyi bűncselekmények jutalékot Nigéria és mi üzembe Nigériában a bűnözés elleni küzdelem és a csalás az interneten. tettünk felmérések és a jelentést gyűjtött a vizsgálatok azt találták, hogy 30%-át A csalás a világ a mi ország, Nigéria [valószínű, nem számít, hogy hogyan mérjük] , és ez szomorú azonban, és mi volna ez a mi saját, hogy nem nyugszik addig, amíg az emberek, hogy hogy szégyent hazánkba hozzák könyv és a mi vizsgálatok, internet csalás a leggyakoribb közül a csalások, és ezért úgy döntöttünk, hogy átvizsgálja teljesen az interneten keresztül keresni a rászorulóknak segítséget, akik áldozatává válnak, ha nem megfelelően tájékozott, és így értesíti az emberek a tevékenység folyik ma . Ön megjegyezni, hogy jönnek vagy eladásával van egy elem, vagy bármilyen üzleti tranzakcióban többnyire ravasz téged próbált hitelhez tőlük, és laza a pénzt a vonal mentén, így szeretnénk értesíteni, és tájékoztatja, hogy ne habozzon értesíteni velünk, ha gyanítható, bármilyen csalással vagy hogy van-e kísérlet az úgy, hogy tudjuk vizsgálni, és azt biztosítva, hogy mi lesz velük, bárhol is, és azokat a könyvet, és ha már megtörtént a pénzt, akkor vissza kell téríteni ha azonban az a tény, hogy a hitelek az interneten is a leggyakrabban használt eszköz ilyen célra, amit ezúton szeretnénk értesíteni, hogy itt Nigériában, már csak tíz regisztrált, engedélyezett, és a kormány jóváhagyott pénzt a hitelezők és a nevük alatt feltüntetett , NEVEI legit kölcsönadás hitelező, S IN nigériai (1) Név: Mr Wee Wee Of Loan Company. (2) Név: Mr Dr Tom James Of Tom Investment plc. (3) Név: Mr Comson Duke Pénzügyi Hitel Iroda. (4 ) Név: Mrs Erica pénzügyi Loan Company.(5) Név: asszony Tessy Luke Of Tessy Trust Kölcsönadó. (6) Név: Mr Kasima a kasolo Hitel Incorporated. (7) Név: Mrs Chen Lee Of Chen Lee Pénzügyi Homes. (8 ) Név: Mr Chai Chun Of Chai Chun hitel. (9) Név: Mr Smith White Of Smith Fehér hitel. (10) Weng Funlee és Kung Lue díj szövetség Weng & co Loan Company. [ átverés-o-megjegyzés: Természetesen a legtöbb kormány "jóváhagyott" pénz hitelezők Nigéria kínai és az Anglo nevét. ]Ezúton szeretnénk figyelmeztetni, és tanácsokat, hogy a fent felsorolt â00Bâ00Bnevek a nevét a bejegyzett, engedéllyel és a kormány jóváhagyta pénzt hitelezők itt Nigériában és egyéb külső ezeket a fenti nevek mind csalások és ha hall valaki mást kívül a fent felsorolt â00Bâ00Bnevek bejegyzett, engedéllyel és a kormány jóváhagyta pénzt a hitelezők, ne habozzon értesíteni minket. Tisztelettel szolgáltatás esetén úr Benjamin Abubaka

Nigéria Vámhivatal, 2011. július 04. - hétfő 08:55

Legyen Hazafias. Jelentés csempészek, vagy bármilyen gyanús tevékenységet nekünk: Call: 09-5236393 E-mail: info@customs.gov.ng Már csak az a kérdés a felhívást komolyan gonolják -e a Nigéria Vámhivatalban. Ezeket a sorokat olvasva kicsit elkapott a nevetés , pl a vámhivtal vayg rendőrség oldalán nézve arcokat , kicsit ingatag lettem ezek foglalkoznak bűnüldözéssel egy Dzsungelben ? nem lehet egyszerű dolguk mikor pár eur-ért akár elvágják az ember torkát. Nos internetes csalások ezért tudnak eredményesek lenni mert lehet nincs rá kapacitásuk. Ne adjuk fel írni kell a Vámhivatalnak is pénzmosás stb illegális jövedelem felmarkolás stb....

Nigeria Customs Service , 2011. július 04. - hétfő 08:54

Nigeria Customs Service Headquarters, Wuse Zone 3, FCT - Abuja Tel : 09-5234694 info@customs.gov.ng pro@customs.gov.ng Ide is lehet írni bejelentést tenni , vagy telefonálni.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés