Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

marietta, 2011. július 28. - csütörtök 16:59

Újabb kamu nevek! : Sabastian Walton , Dr David Smith, Sabrina Morris , Peter Brooks és ezzel a szöveggel jött az egyik : Helló jó reggelt Szeretném, ha tudnád, hogy én egy becsületes asszony, és istenfélő, azt inkább meghalnék, mint hogy megcsal az emberek, én megmondtam alkalommal anélkül, hogy számokat, hogy a pénz már nem látható a fiókban .... Azt akarom, hogy bízz bennem tettem a kifizetést a bank és a pénzt át a fiókba, amely folyamatban van, amíg nem biztosítják a szállítás bizonyítékokat adott neked a posta .... és én fizettem pontosan az összeg, azt mondta nekem, Miért csal a többi egy-egy ???.. nyerni semmit! Nekem megvan a saját munka, és ez elég nekem, hogy élni az életem, én megvásárolta a terméket a fiamnak, mert megígértem neki, Hidd el, mert mindkét számunkra szükséges is megbízhatnak egymásban a sikeres a tranzakció. Azt mondták, hogy az összeg a 95000FT került levonásra a számlámról, és a pénz készen áll, hogy aktiválni kell a account.And bankom menedzsere azt mondta el kell menni és a hajó ki az elemet, és menj vissza őket a szállítás részleteit, így hogy a pénz lehet aktiválni a fiókba lehető legrövidebb időn belül ... ok A gyermekem címre Nigériában, szeretném, hogy a fizetés az én bank ma és én azt akarom, hogy kedves, csomagolás az elemet, és kap ez készen áll a szállítmány ha a kifizetés és jóváhagyott akkor értesíti a fizetési visszaigazolást bankom (Citi Bank) és fogadni azonnali visszaigazolást a fizetés, azt akarom, hogy menjen a postára, és elküldi a csomagot gyermekem cím alja felé: Name:love stephen Address: 72 ayoola street agbowo ui Location: Ibadan State: Oyo Zip Code: 23402 Country: Nigeria Tel: +2348067235149 Nem semmi mennyien próbálkoznak!És hogy nem lehet mást tenni minthogy nem dől be nekik az ember!

Attila, 2011. július 25. - hétfő 23:01

Én a dj cd-lejátszóimat hirdetem, erre harapott rá - Steven Torres steven.torres189@gmail.com nevezetű csaló! A történet lentebb látható---

Attila, 2011. július 25. - hétfő 22:58

Megvan a következő szarházi! Egyik levele: Hello > > > > thanks for the mail.. am Steven from Arlington UK and i wish to buy > > this Vestax cdx-05 from you for my cousin who is a DJ > > and currently in Africa for a concert. so i will like to know the > cost > > for the item and shipping to my cousin in west Africa okay....so i > > will be happy if you > > can end the bid on me and send me your bank details so that i can > > immediately wire the transfer of the money to your account okay... > > thanks and i wait for your swift response > > > > Regards > > Steve AZTÁN A KÖVETKEZŐ LEVÉL? AMIBEN A CÍMET ADJA MEG! Hello Here is the shipping address and more so I will want you to ship the item via MAGYAR POST Name...Jasmin David Address...21 Agbowo UI city...Ibadan state...Oyo state Zip code...23402 Country...Nigeria so get back to me with your bank details so that i can make the payment asap and the shipment can be done. hope to read from you soon and thanks for the smooth business Nem is mondom, h aki ezzel találkozik az ne üzleteljen....mert mindig új kamu névvel jönnek majd. Egyszerű, Nigériai üzlet felejtős alapból... Rafkósak a szemetek!

lbolka, 2011. július 23. - szombat 13:23

Én a menyasszonyi ruhám hirdettem. Válaszoltam az érdeklődő levelére, amire az alábbi válasz jött a hotise@bluemail.org címről. Rákerestem Google-ben, nem adott találatot. A szállítási címnél megadott telefonszámra viszont igen, egy görög fórum szerint ugyanezzel a levélszöveggel és címmel bepróbálkozott már legalább egyszer... Nem akartam, hogy többet írjon, ezért válaszoltam, hogy nincs szerencséje, sajnos, közben eladtam. Fél óra alatt, amíg válaszolt :) -------------- "Hello seller, am highly interested in making a fast purchase on your item and am going to pay you 450Euro with the shipment cost via Local Post Office and get back to me with your bank details to make the payment and am buying this item for my Friend in Nigeria and which i have already promised him to buy him the item and to proceed with the payment get back to me with your full bank details ok .. And here is my Friend address below:: Name: Babafemi Waheed Address : NO 12,obalende raod City : ijebu ode State : Ogun Country : Nigeria Zip code : 234037 Phone Number :+ 2347035806404 And here are your account details needed for the payment:: BANK NAME:: ACCOUNT NUMBER:: ACCOUNT HOLDERS NAME:: SWIFT And IBAN CODE:: TOTAL AMOUNT + SHIPPING COST VIA LOCAL POST OFFICE:: Awaiting for your mail now along with the bank details for the payment Best Regards"

marietta, 2011. július 22. - péntek 10:51

Örülök hogy megtaláltam ezt a cikket hisz ez megerősiette a gyanúmat! Kb. egy hónapja hirdetem a laptopom neten és már 6 nigériai akarta megvenni! Ám amikor már a második külföldi is azzal a sztorival jött hogy a kisfiának akarja szülinapjára az lett már gyanús és hogy nem akarta utalni a pénzt mert hogy a bank várja a postai visszaigazolást azaz hogy én már feladtam a csomagot ami nem csekély összeg ugye nigériába! tehát én is tudok pár álnevet! katie carlos , Favio Dos Santos , Alexandra Galina , Mrs monica Janet , susan stephen!

dávid, 2011. július 16. - szombat 18:34

hello nekem is van most egy ilyesmi vevőm.sharon morgan-nak hívják nigériába lakik az adatai: Név: QUDUS OLABAMIJI SUARA Cím: 155 IREMO ROAD, Város: ILE IFE, Állami: Osun state Ország: Nigéria, Irányítószám: 234036 Tel: +2348121654349, nekem is azt mondta hogy kifizeti a légiposta+minden más költséget.

marika1955, 2011. július 16. - szombat 09:29

Helló! Kaptam egy levelet amelyben közlik, hogy örököltem.Dr. Kenneth d. Williams és Dr. Atiku Bello. Mindketten fent vannak a csalók listáján.Vannak fotók is. Ne dőljetek be nekik. Sőt ezt írták:Elnök úr, Goodluck Jonathan (gcfr) elnöke Nigériai Szövetségi Köztársaság és a Szövetségi Pénzügyminisztérium. Erre hivatkoztak de az ő neve és képe is fent van ezen a listán. Ő valóban úgy néz ki mint az elnök de üssétek be a neveket a http://419.bittenus.com/donate.htm és ott megkereshetitek azt, hogy rajta van e az illető a 419 nigériai vagy más nemzetek listáján. Jó keresést és vigyázzatok!!!

Attila, 2011. július 15. - péntek 17:34

Itt küldöm a következő ezekszerint nem létező személy vásárlási ajánlatát!! Mrs Joyce Franco Hello, Thanks for your quick response to me email, I am Mrs Joyce Franco by name ,I am from England and i want to buy this item for my son schooling in Nigeria, i would prefer to pay for the item via Bank to Bank transfer, i want you to make inquire with the shipment cost through Ems Speed Post or Register post to my son address below.. Name: Lekan Gibson Address: N0 10 Oba Adesida Road City : Akure State: Ondo State Country: Nigeria Zip Code: 23434 Telephone:- 2347051787464 BANK INFORMATION. Bank Name........ Account Name.......... Account Number............... Swift Code........................ Total Cost.......................... Bank Branch........... I hope to hear from you soonest ..... Regards Mrs Joyce Franco On 7/14/11, Czigler Attila wrote: > The product is available for purchase190- euro -- Is the item available for Sale..?Let me know the Cost of the item..

Veress Edit, 2011. július 14. - csütörtök 19:24

Engem Amerikábol keresett meg Mrsmonicajanet@yahoo.com10000ft telomat árultam és hogy A colony bankbol átutalt400 eu rotés ugyanaz a sistéma.küldjem mert majd aktiválják.ja és rám hivja az FBI t.Röhej nem????????

Veress Edit, 2011. július 14. - csütörtök 19:24

Engem Amerikábol keresett meg Mrsmonicajanet@yahoo.com10000ft telomat árultam és hogy A colony bankbol átutalt400 eu rotés ugyanaz a sistéma.küldjem mert majd aktiválják.ja és rám hivja az FBI t.Röhej nem????????


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Luis Roland, 2018. október 13.

Az én nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesett...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 13.

Sürgős hitre van szüksége? Adunk üzleti hiteleket, személyi kölcsönöket, diákhiteleket, au...

Évi egy fogkefe

Mária Ádám, 2018. október 13.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés