Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Attila, 2011. szeptember 20. - kedd 18:46

Kedves Zizi! Éppen most küldtem egy e-mailt a Paypal-nek és velük is tudatom, hogy eszem ágában sincs pénzt befizetni mert szerintem is csalóval van dolgunk. Az Interpol-os bejelentés jó ötlet. Köszi!

Zizi, 2011. szeptember 20. - kedd 18:08

Szia Attila! Ötletem az nincs, de valószínű a csaló személye ugyanaz, mint aki velem levelezett. Nekem is Angliából jelentkezett azt írta,hogy paypalon keresztül tud fizetni. Nekem ilyenem nincs. Állandóan azt írta-napi szinten többször használta a make szót) vagyis, hogy készíti elő az átutalást, de én még aznap küldjek el 1000 GBP-t az ő pick up emberének, aki majd elviszi neki az árut.Mivel 2 hét múlva mindenképpen utaztam Angliába, azt sem értettem, hogy minek a szállító ember. Kérdéseim elől(szerencsére az angolom jó) folyamatosan kitért. Azt is kérdeztem, hogy miért nem ő fizeti ki a pick up embert, a válasz az volt, hogy nem tud elmenni egy WU irodába, mert nincs a megfelelő kondiban, WU-n interneten meg azért nem tud fizetni, mert nem érvényes a bankkártyája.Nekem is folyamatosan azt is írta, hogy a paypaltól majd kapom az értesítőt, amikor a számlámon lesz a pénz.Én annyit írtam neki, hogy jelentettem a dolgot az Interpolnak-valaki ezt ezen az oldalon javasolta-üzenem neki, hogy jó az ötlete- így rögtön lekopott, még az e-mail címét is megszüntette.Én azért a paypalnak jelenteném ezt a helyedben, mert az értesítőket ki tudja, hogy honnan kapod.

Attila, 2011. szeptember 20. - kedd 17:42

Sziasztok!Szerintem Denis Steve nevű fazon (denis.steve1t@gmail.com) is ebbe a kategóriába tartozik.Én egy motrot hirdettem, Angliából jelentkezett. Paypal-on keresztül akar fizetni. Ez még rendben is lett volna, megbeszéltük, hogy küldi a lóvét és a szállításról ő gondoskodik.A paypal küldte az értesítést, hogy Denis (a komisz) átutalta a pénzt, sőt 200e Ft-tal többet mint kértem, viszont az én paypal számlámon csak akkor jelenik meg az összeg, ha a saját kis pénzemből befizetek a szállítással megbízott cég nevére a Western Union keresztül 200e forintot, és elküldök a Paypal-nak valamilyen igazolást. Tehát én mint eladó előlegezzem meg neki a szállítási költséget. Ezek után megírtam neki, hogy nem vagyok hajlandó előre fizetni (én mint eladó) és hogy ugrott az üzlet. Mivel ez a napokban történt még szorgalmasan kapom a levelekt a Paypaltól meg persze tőle is, hogy fizessem már be az összeget és higgyem el, hogy ez tuti biztonságos és meg fogom kapni a motor vételárát és a szállításra fizetett 200e forintot. Ezek után a Paypal regisztrációmat is törölni szeretném, hogy felejtsenek már el, de eddig még nem sikerül. Találkozott már valaki hasonlóval, valami ötlet esetleg?

Tamás, 2011. szeptember 19. - hétfő 21:46

Sziasztok! Mrs Morgan Gibson is hasonló bizniszben utazik. Ő angol, és a kicsi fiának Lekan Gibsonnak akar épp most tőlem egy tenor szaxofont venni, aki történetesen Nigériában tanul. a címe: mrsmorgangibson50@gmail.com. Kicsit még szórakozok vele, aztán elküldöm a p*-pa.

Szia Judit !, 2011. szeptember 19. - hétfő 16:36

A nicked is tedd lássunk csodád :)

Judit, 2011. szeptember 19. - hétfő 16:25

Vigyázzatok, mert már a Vaterára is regisztráltak a szemetek, a barátom notebookját akarták megvenni. Nulla eladása, nulla vétele volt a csalónak. Csak azt tudnám, hogy honnan tudták meg az email címet? Mindenesetre az Ip címük a következő: Ip:41.58.54.4.

Godó György, 2011. szeptember 19. - hétfő 09:34

Én ezt kaptam a napokban I really do appreciate your response i am from USA i am going to offer you a sum of 220Ero for the item and i am going to pay your money via bank transfer .. And i am buying the item for my Daughter in Nigeria and i want you to calculate the total cost of the item. So here is the shipment address below: Name : Ajibola Akani Address:# 14 Lalubu Street, Oke Ilewo State : Ogun State City :Abeokuta Country:Nigeria Zip code : 234036 Phone number : +23407063861141

jetyy, 2011. szeptember 14. - szerda 15:33

:D Sziasztok, ez komoly..még jó hogy megnéztem ezt a Eng jaineth Lots engjainethlots@ymail.com srácot ...:D nagyon durva...200.000Ftos laptopomra pályázott, fizet mindent, utal mindjárt de ekkor mondom, ki az a hülye aki innen m.o-ról és az expresszről fog rendelni ki nigériába vmi srácnak...ehjjj a ganyé átakart ejteni de nem jött be neki..köszönöm nektek a leveleket és adjátok tovább h más ne szenvedjen ugyan ilyen témába .. köszi

Bbeat, 2011. szeptember 13. - kedd 14:25

Sziasztok, Az enyémet Eng aineth Lots-nak hívják (engjainethlots@ymail.com) Thanks for your quick response to my email.....I am Engineer Jaineth Lots from United State Of America and i really appreciate it but i want this item ship to my son store in Western Africa i will be responsible for the shipping cost via EMS ,i will like to know the item including the shipping cost via EMS to him in west Africa, and i would prefer to pay for the item via Bank to Bank transfer due the distance between us. So i want you to make inquire with the shipment cost through EMS to my son store address below.. Receiver's Name:TIJANI KEHINDE MAJEED Address:NO 22 ,AGBOWO SHOPPING COMPLEX U.I ROAD City: IBADAN State:OYO Zip Code: 23402 Country: NIGERIA I will be waiting for the full total cost of the item and the shipment cost to my son store in Western Africa so that i can make the payment to your account as soon as possible.. BANK INFORMATION. Bank Name..... Account Name......... Account Number............... Iban.......................... Swift Code...................... Total Cost.......................... I hope to hear from you soonest Regards

Attila, 2011. szeptember 12. - hétfő 21:35

Sziasztok. Engem is megtaláltak: Az azért hozzá teszem, hogy én már nigériai postáról fordíttattam vissza a csomagomat, remélem meg is lesz. adatok: A VEVŐ. Creditor's Id: lionheartroar212@gmail.com Name On Account: Adams Cole Account Number: 017831457484 Creditor's Bank Name: Bank Of America Bank Branch: Georgia District: Bank Of America Postage Information: Name: Onyekachi Okwudiri Address: 84, Ijesha Road City: Ijeshatedo State: Lagos Country: Nigeria Post Code: 23401 Ön menni a Western Union Money Transfer üzletet a környéken, hogy küldjön pénzt, az összeg $ 150,00 USD, és ott kap egy űrlap kitöltése, amely akkor töltse ki az alábbi adatokat, aki a vevő a pénzt meg kell fizetni Név: Mózes Vezetéknév: OKPANACHI Város: Surulere Állami: Lagos Zip Code: 23401 Ország: Nigéria, Dear Attila Nagy, Thanks for contacting Bank Of America with the TRACKING NUMBER and SCANNED RECEIPT. We have successfully verified and confirmed postage by you. We are sorry for the delay as we were upgrading our serve which is now sorted out by our technical team We regret to inform you that your account will still be Pending as we discovered on our data-base that, there have been an Excess fund on your account. It is no longer reading 70,000.00 HUF = ($343.134 USD) but we are now having a total of 140,000.00 HUF = ($685.069 USD) We did tabled it before the Board Of Directors and they have advised that the payment(s) still remain on hold here while you make the refund of the new payment of $150.00 USD via Western Union Money Transfer after which we shall then credit your account with total payments of 140,000.00 HUF = ($685.069 USD)., then the total pending payment to be credited into your account is 140,000.00 HUF = ($685.069 USD). This refund is usually called BANK CHARGES and are used to fund our charity organization in most West Africa Countries. We actually thought of returning the money back to the buyer's account so that, he can make the payment for you again but as the terms and condition state: "Funds paid into another client's account is NOT REVERSIBLE back to the payer's account. This is because, the funds are already credited to the receiver's account so that in case the said payer wants to reverse the payment, it will not be possible. This automatically becomes your own". So you are allow to send the refund via Western Union Money Transfer from any Outlet in your country and get back to us with the details and scanned receipts of payment for verification so that we can credit your account. If the refund is not effected, your account will not be credited. You are thereby urged to use the details below and get back to us with the scanned receipt of the refund sent,so that. the total amount pending will be credited immediately.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

JOYCE MORGAN, 2018. október 17.

CHAPEL FINANCIAL LOAN SERVICES
HEAD OFFICE -- ONE SOUTHAMPTON ROW ,UNITED KINGDOM
EMAI...

A gyóntatófülke nem szauna

Mária Ádám, 2018. október 16.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot ha...

Telefonok a szervizben

Melissa, 2018. október 16.

Hello mindenkinek odakint, remélem mindannyian jól vagy? Az én nevem Mrs. Melissa Nicholas, Kansa...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés