Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

marianna, 2011. október 07. - péntek 09:12

Helló mindenki!Ezt a levelet tegnap kaptam a nigériai valós Union Banktól arra reagálva miszerint én megkérdeztem, hogy egy bank, legyen az bármilyen kér e Western Union-on keresztül utalást.Lefordítottam, íme a levél. Nagyon sok a csaló.VIGYÁZZATOK!!! Csalás Elleni ALERT Nemrég felfedezték, hogy az e-mailek, levelek és telefonhívások megtették a gyanútlan személyek csalók azt állítva, hogy az igazgatók vagy alkalmazottak Union Bank of Nigeria Plc. Ezek a csalók rendszerint azt állítják, hogy hozzáférjenek a jelentős dollár betét a bankban tartott nevében az elhunyt személyek, vagy hatalmas dollár szerződés járó összegek kifizetésére. Az ajánlattétel halad tovább, kérjen segítséget ezeket az alapokat, hogy külföldi bankszámlákra, amely után a bevételeket kellene osztani a megcélzott potenciális áldozat és a kezdeményezők az átverés. Ez a klasszikus formátumú "Advance-Fee Fraud" néven ismert nigériai büntető szóhasználatban a "419". Ez a tanácsadás és figyelmeztetni a nyilvánosságot, hogy a Union Bank of Nigeria Plc. nincs kapcsolatban semmilyen ezekkel a csalók parádézó magukat tisztviselői a Bank. Az a körülmény, amit fenntartás nélkül elhatároljuk magunkat minden olyan levelezést és ügyleteket kötött az ezeken alapuló nyilvánvalóan csalás és fiktív követelések. A hivatalos honlap címe is http://www.unionbankng.com.And a székhelye a Stallion Plaza, 36 Marina, Lagos, Nigéria. (Ennek ellenére, mi felfedezték számos hamis honlapok, amelyek azt állítják, hogy uniós Bank of Nigeria Nyrt. honlapok, és amelyeket ezek a bűnözők is használnak, hogy folytassák a csalárd gyakorlatok.) Abban az esetben, ha megkapja ezt a fajta megszólítás mail / levelek, kérjük, hagyja figyelmen kívül a küldők. További információkért vegye fel velünk a customerservice@unionbankng.com vagy hívja a 234-1-2644385, 2644372

Dexxter182, 2011. október 05. - szerda 10:55

Nálam is próbálkoztak :)) http://ubisali.blog.hu/2011/10/05/nigeriai_csalok_ismet_de_en_nem_nyeltem_be_mint_dr_csisztu

Kovács Kitti, 2011. október 03. - hétfő 20:45

Ja és kértem ,hogy ha annyira sürgős akkor küldje Western Unio-n mire a válasza Afganisztánba van és ott nincs ilyen viszont online tud utalni és a számlámon lesz 24 órán belül. Mire a válaszom vagy postai úton történik a kifizetés vagy az említett Western Unio-n.

Kovács Kitti, 2011. október 03. - hétfő 20:39

Ez a teljes cím: Név: Onyekachi Okwudiri Cím: 86, Ijesha Road Város: Ijeshatedo Állami: Lagos Ország: Nigeria Irányítószám: 23401 Tel: +2347084066803 Magyarországról telefont venni a feleségének???kicsit furcsa....

zoltán, 2011. október 03. - hétfő 15:23

Köszönöm hogy rátaláltam erre a fórumra,Én egy msr tracy williams -el levelezek már egy ideje mrstracy123@gmail.com ról írt. Éppen reggel utalta a pénzt paypal-ra de valahogy nem akar megjelenni a számlán a pénz. Az ipsének még nem derült ki hogy rájöttem a dologra. Szerintetek mit tegyek?

Németh Kitti, 2011. október 02. - vasárnap 15:28

lindakwant@yahoo.com.... nem fűzök hozzá kommentet... and The item is going to the West Africa and This is the shipping information Name- Martini Animashaun Address- 11 jolaade str, Iwo Road, City- IBadan State- OYO Country- Nigeria Zip Code- 23402 Phone no- 2348054638991 and Get back to me with the following Details: Bank Name: Bank Holders Name: Bank Account Number: Total Cost+Shipment Cost: Email Address: Your Contact Number: Get back to me with those Details. I wait your reply.

Edy, 2011. október 01. - szombat 21:31

Nekem a laptopomat akarták jobb létre "szenderíteni", a személyes adatokat kivágtam, de tanulságos így is, alúlról felfele van az időrend a levelezésben :) Az utolsó levélre már nem válaszoltam. VIGYÁZZATOK, CSALNAK!!! Hi , Thanks for the mail, the payment has been successfully made and confirmed by bank of america already, but due to some security reason you may not see the funds in your bank account at the moment because as requested from the bank that you are to ship the item and then send the shipment tracking number to the bank customer care, this will stand as a proof of payment before the funds can be fully credited to your bank account..i hope you can understand and then provide the shipment reference, so you can proceed via Australian Post Regard, What do you mean by that? On 9/30/11, H. Cs. Edmond > I do not post the notebook while the money is not on the account!!! I nom > idiot luser!!!!!! Account Holder : We got a FUNDS of €350.00 Eur from your buyer "Gary Natalia" and we are happy to inform you for the second time that out Transfers Department® has deducted and secured this FUNDS of €350.00 Eur from your buyer's bank account with us and this will be deposit into your account only if we have confirm the SHIPPING RECEIPT/NUMBER of the Item(s) After we have receive the shipment proof from you, we will deposit the FUND of €350.00 Eur to your Bank Account. Details as stated below: Account Name : Bank Name : OTP Bank Account Number: Swift Code : OTPVHUHB E-Mail :edynr1@ Mind you, for proper documentation, will be depositing into your account soonest but we have to confirm that you have post the item(s) out and give us the evidence of the Shipment. Therefore, we are still waiting to receive the Shipment Receipt/Number for the Confirmation of the Shipment if done on transfersbankofamerica@usa.com / Fax : +1 978-367-1944. Mind you, we have to complete your order fast because we have many Sellers and Buyers to attend to of this we only give you 48Hours to POST OUT the Item(s) to your Buyer's Shipping Address as below: Your Buyer's Shipping Details: David Smith No 13 Lafenwa Street, Abeokuta, Ogun State. 23436. Nigeria 08164789630 And, we are waiting for your respond which will indicate and shows the Shipment Receipt/ Tracking Number for the Shipment Confirmation for the activating of the payment in your Account. **NOTE** As soon as our we confirm the Shipment Receipt/Tracking# we assure you to update your account within the next 2Days. If there is any error or comment, Please contact the Bank Payment® Manager immediately at: transfersbankofamerica@usa.com Thank you for using our service. We look forward serving your Business Relationship needs in the future. Sincerely, Transfer® Team Manager BOA group Privacy Promise Bank of America, N.A. Member FDIC. Equal Housing Lender © 2011 Bank of America Corporation. All rights reserved. Telephone / Fax : +1 978-367-1944 Hi , I'm happy to read from you, I'm a serious buyer and i hope the item is in perfect condition, i am working offshore and very busy at the moment and i want it shipped to my cousin who went for a project work in Nigeria as a gift What is the total cost of the item with the shipping through EMS POST?, payment will go via PayPal or Bank transfer only, Name:David Smith Address:13 Lafenwa Street City:Abeokuta State:Ogun State Country:Nigeria Zip Code:23403 Best Regard, On 9/28/11, H. Cs. Edmond > Hello, yes, for sale. > >> Date: Wed, 28 Sep 2011 07:07:18 -0700 >> Subject: újszerű HP COMPAQ Compaq 610 Intel 2 000 notebook 2 048 MB RAM, >> 320 GB HDD, DVD-RW - eladó - Veresegyház >> From: gary.natalia@gmail.com >> To: edynr1@ >> >> -- >> Hello, is this item still for sale? >> >> Thanks > -- Hello, is this item still for sale? Thanks

marianna, 2011. október 01. - szombat 08:31

Üdvözlök mindenkit! Én egy külföldi fórumoldalon találtam a következő levelet. Olvastam, hogy írtak már ebben a témában de bemásolom a levelet amit én magyarra lefordítottam.Olvassátok el, érdemes. marika1955, 2011. szeptember 10.- hétfő 10:08 Elöl járóban megjegyzem, nekem küldött Danny White egy sms-t,szeptember 3.-án. Amiben kérdőre vont engem azért, mert a levelemet megtalálta egy Miklós nevű úriember és a levelem miatt meghiusúlt egy üzlete. Hello! Én egy magyar nő. Szeretnék mindenkit, hogy ne vásároljon a bankok működési kockázat aljas szemét ember. Danny White egy hamis, aki több mint egy év, és ígéri, hogy egy kölcsön. Több mint 5000 $ eddig különböző díjakat. Ügyvédi költségek figyelembe aktiválása, hitel-élet költségeit. Mindig valami váratlan esemény, amikor a hitel miatt. Eddig két fia halt meg hirtelen, a csapat éppen lezuhant, és meghalt. Tegnap az autó csak kitört, amikor a bank nem létezik. Minden csak megtörtént! És ő nem vétkes, mert átvette a pénzt. Lies, ígéretek és szeretet minden alkalommal az utolsó kifizetési kérelem. Utolsó esély, hogy kérje mindig. A weboldal többször is tiltja meg. Daniel kér nevet Oyakhire nyugati hivatkozásokat. Azt hiszem, van, és még sokan mások ő maga mögött. Például Terry Ribeiro, Larry Soso, Mark Lewis, Cecilia Jonhson, Mrs. Igen, és így tovább. Ő egy kaméleon. Soha visszafizetni neki, sem a többi csaló Western Union. Először is, kérni egy kis pénzt, majd egyre több és több. Azt írja, hogy ő nagyvonalú, és segíteni fog fizetni egy kis pénzt az Ön számára. Kérlek, ne hidd. Hazug, mocskos, szemét ember. Én elpusztult érzelmileg és anyagilag. Én öngyilkos többször, de mindig talált időt a fiam. Én nő a szívbetegségek, de megkímélt engem, aki állítólag nagyon szeret.Hogyan kezdeni? Ígéret alacsony kamatozású hitelek. Néhány e-mail után megkérdezte, nem volt ez? Ha írsz, hogy a saját és nem nemi életet abban a szakaszban, a megfelelő harapás. Azt írja, hogy beleszeretett, és lett a felesége. Mindenféle szép dolgokat írni, telefonálni. Sőt, a fiú beszél a telefonon. Azt írja, hogy felesége meghalt, sajnos, és az anya a fiúkat, akkor az ideális pont. Soha ne add fel magad! Soha ne higgy egy szót is vagy. Tudom, mit nők szeretik hallani azt mondja valaki, szeretlek, hiányzol, szükségem van rád! Ne higgyetek a füle sem.! Hallod a szavakat, nem egy hazug! Mindez, és az átverés! Itt van a levél egy lengyel nő, hidd el, nem vagyunk csak ketten a trükköket. Sokan szégyellik, és nem mernek írni őszintén. Én harcot a végsőkig, és írok a fórumon, hogy az emberek. A cég: Danny White Loan Company. A cég email címe: dannywhiteloancomany100@gmail.com dannywhiteloancompany20@gmail.com

Niki, 2011. szeptember 30. - péntek 13:40

gidi.girl@yahoo.com csak egy újabb csaló email címe a változatosság kedvéért :)

Ádám, 2011. szeptember 29. - csütörtök 21:53

Sziasztok!!! Tegnap felraktam a jófogásra az ipad2-re és uygebár a kedves chris james-ünk egyből rá is kattan mert szülinapja van a gyerekének... (jaj oda ne rohanjak) ezért ems gyorspostán kellett volna küldenem az árut de mivel nem vagyok hülye megnéztem és leellenőriztem az email címét és hopsz milyen meglepő volt hogy egy csalóval állok szemben... 185,000ft küldött elvileg a bank de ugyebár ez a mai napig sem érkezett meg de szerencsére az árut nem küldtük el..


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés