Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

marika1955, 2011. október 28. - péntek 22:17

Sziasztok! Roszkának üzenem, hogy itt a 2. oldalon megtalálod az email címem. marika 1955 alatt

Roszka, 2011. október 28. - péntek 19:37

marika1955 légszíves küld át az e-mail címedet, mert lenne néhány kérdésem.

Okoska, 2011. október 21. - péntek 12:22

Sziasztok, hasonló történet... http://www.digitcamblog.com/nigeriai-csalok-testkozelben/

Zsu85, 2011. október 20. - csütörtök 14:49

Sziasztok! Nagyon örülök, hogy rátok találtam itt! A Markus Mikhail most épp minket zaklat hogy adjuk el neki a laptopunkat a fentiekben megemlített módon! Természetesen nekünk is sántított, hogy még többet is akar utalni mint amennyire tartottuk a gépet.Ugyanezeket írta, hogy érkezik a pénz meg minden, csak előtte küldjem a szállításról a papírt és utána a számlámon lesz az összeg. Nem hagyott nyugodni a dolog, így el kezdtünk bátyámmal nyomozni a nevek után, így találtunk meg titeket és olvassuk, a történteket. Így megerősödött bennünk a gyanú, miszerint biztos hogy csalókkal állunk szemben! Feljegyeztük a neveket, amik meg lettek említve ezen a weblapon, és most már nagyon fogunk ezekre figyelni! Köszönet Nektek a figyelmeztető történetekért!

horváth zoltán, 2011. október 17. - hétfő 11:49

én is majdnem megjártam velűk!!!! a jofogás.hu-n hirdettem egy 100000ft-os laptopot!!! jelentkezet előszőr egy POLAA NGUEN nevű akárki aki azt irta hogy szűletésnapi ajándéknak szánja hajlando megvenni mennyi az ára USA DOLLÁRBA!!?? IRTAN NEKI HOGY KB:500USADOLLÁR ERRE Ő 650DOLLÁRT UTAL HA ELKŰLDŐM POSTÁN nigériába!!! utánna méf 3 személy jelentkezett ők is ilyen formán akarták és ha elkűldőm az árut akkor utalják a pénzt!!!mivel nem kűldtem el az árut még az FBI-jal is megfenyegettek hogy bőrtőnbe megyek mint csalo!!! valamilyen BANKI papirt én is kaptam hogy az utalást akkor teljesitik ha a csomag szállito papirt elkűldőm nekik!!!

marika1955, 2011. október 15. - szombat 17:48

Én is az IP címeket néztem át az emailekben amiket a csaló írt. Összehasonlítottam a más nevek alatt hitelajánlókkal. Most már nem vagyok meglepve. Találtam több egyforma IP címet is, szerintem vagy az "én" csalóm az más és más nevekkel, vagy egy internetes kávézóban sokat kávéznak együtt.Engem érdekel az amiről írtál de az email címed nem tudom. Az én email címem viszont itt van az oldalon és ha akarj írj és a többit emailben.

Infinity, 2011. október 15. - szombat 12:09

megtaláltam az előző hozzászólásomban említett álnévnek a lakcímét, minden e-mail amit küld router alatt jött de kikerültem és az összes IP ugyan arra a helyre mutat. Akit érdekel írjon mailt. Ha van más is akit átvert az írjon, összedobjuk a pénzt és utazunk a csókához.

Infinity, 2011. október 15. - szombat 11:18

Egy bizonyos gary natalia nevű csaló IP címét nem találta meg valaki? Feco, ahol ezt a másikat találtad nem tudsz utánanézni,hátha megvan ennek a másik névnek is az IP-je? Lehet hogy egy és ugyan az és akkor egyet keresünk.

marika1955, 2011. október 14. - péntek 23:05

Ezt Feco írta. ....... Egy biztos az ip cime mind a kettönek egyforma.mindenki nézze meg 91.83.45.15 vagy az utolsó két szám változó de nem lényeg mert ugy is megmutatja a szolgátatóját és térképen is .................................. Az én hozzá szólásomban úgy tűnik, hogy én írtam. Erre szerettem volna rákérdezni Fecótol. Remélem nem túl zavaros amit írtam.

marika1955, 2011. október 14. - péntek 22:59

Feco tőled kérdezem mert én nem vagyok egy számítógép zseni. Most már annyit tudok hogy hol kell megnézni az email fejlécet.Hogyan látod a szolgáltatójának térképét? Azt írtad, hogy a csaló nem is nigériai. Aki engem átvert és küldött egy igazolványképet azon egy fekete jóképű pasi van, nigériai igazolványon. De a gyanúm az, hogy ő sem nigériai.Megtudom egyáltalán, és ha igen, miből ha így van? Egy biztos az ip cime mind a kettönek egyforma.mindenki nézze meg 91.83.45.15 vagy az utolsó két szám változó de nem lényeg mert ugy is megmutatja a szolgátatóját és térképen is


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés