Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

norbi, 2011. november 20. - vasárnap 21:03

sziasztok!nalam is beprobalkozott,de tulsagosan gyanus volt.szerencsere nem sikerult atvernie!vigyazzatok nagyon!

Dóra, 2011. november 20. - vasárnap 12:49

Szeretnék én is közölni..mostmár van egy újabb csaló Mrs Anthonia James..ugyanezeket írta nekem is, de én még hamarabb utánanéztem az interneten, hogy ne essek "pofára". nekem is furcsa volt, hogy mér egy külföldi jelentkezett a hirdetésemre. szállítási adatok:Name: Adekunle Oluwadare Address: No 78 Mokola City: Ibadan State: Oyo State Country: Nigeria Zip Code: 23402 Telephone number: +2348051499024

Anna, 2011. november 16. - szerda 15:27

Mark David most a Badoo-n található feleséget keres,igaz most Afrikában ragatt kint és 550 dollárt kér már napok óta, hogy eltudjon jönni hozzám, hogy feleségül vegyen... Sajnos tényleg nagyon figyelni kell, hogy kivel is állunk szóba.

-AFOX-, 2011. november 15. - kedd 18:36

További nevet mondanék az álnév listához: Mr. Derick Herrison derickherrison222@gmail.com

CsitkeY Tibor, 2011. november 15. - kedd 12:02

Nekem is van hasonló esetem. Az E-mail oldalamon értesitett a facebook csapata, hogy ismerőseim vannak E-mail cim megadva. gyönyörű hölgyek fotóikkal afacebook oldalamon.Én persze ismerősnek el is fogadtam őket. Most is az oldalamon vannak. Mind a kettőnek írtam Mind a kettő USA állampolgár. Georgia és Arizona állammind a kettő a szexuális kapcsolatom és minnt, és hogyan csinálom volt az érdeklődés. Majd az egyikkel odáig jutottam, hogy sehogysem értettem me a kusza össze kevertírását. Preciz angol nyelvtani hiba nélkül leveleztünk. +. levélváltás után jött a kérés. Nem tudaja a szállodát kifizetni a Hotel Bill nek Segitsem ki 45000$ al mert áruba, meg szoborra van befektetve a pénz Meghalt az apja autó baleset. A végén már csak 850 Euró, vagy 100$ küldjek. aFacebook név az van mostisés a fotók. Huzom halasztom az időt. De már a kettő mobilomra kaptam 5-5 hívást. Persze nemvettem fel. Nagyon furcsa volt az ország hívószáma.234. Hoppá ez Nigéria.és Lagos. Jött a levél. Mindenféle szexuális végrehajtást megcsinál. csak küldjem a pénzt visszaadja. Gyereket szűl nekem. Ma reggel is kaptam, ismét a 4500 dolláros összegkérés, és a név és cim a küldési helyre. A mobilszámomat nem mondta meg honnét tudta meg. Azt közöltem vele azon ne hívjon mert az nem az enyém. Az a munkehlyem a Klinika telefonja. Most várja a pénzt Most arra kell, hogy az árú a hajó fenékben van és követelik tőle ezt az összeget. A Georgia állam beli csetelni akart, de gyorsan kiléptem. Várom a fejleményeket.

dr genya, 2011. november 13. - vasárnap 12:25

Irjatok nekik valaszban hogy NIGGER, es el van intezve

marika1955, 2011. november 05. - szombat 01:18

Köszönöm Infinity a választ. Ma megtalált skypen egy amerikai tábornok és mindenfélével kitüntetett fazon. Egy két chat után szerelmes lett belém úgy, hogy fotóm nincs, tehát nem is látott.Engem ilyen idióták találnak meg, úgy látszik mágnes van bennem( viccesen, van pacemakerem, de ez mellékes)Vonzom az idiótákat.Na én ennek utána néztem gyorsan és beütöttem a google-ba a következőt: Romantice scam, Gen John Allen. Ott van az "én" tábornokom dísz egyenruhában.Érdekes dolgokat tudtam meg. Az első részben leírja, hogy hogyan lehet megtudni IP címeket, emailhez tartozó felhasználót stb. Megtennéd, hogy te is belenézel? Kíváncsi vagyok a véleményedre, még az is lehet, hogy te is találsz benne újat.Lehet, hogy ilyen szerelmes csótánnyal már találkozott más nő is itt a neten.Üdvözlettel.

taa, 2011. november 04. - péntek 14:55

Beleolvasgattam abba amiket itt fórumon írtatok, de mindent nem értem rá. Tegnapelőtt meghirdettem az interneten 8nemzetközi honlapon)a házunkat, tegnap már volt is érdeklődő. Úgy mmegörültem válaszoltam neki, aztán kaptam tőle egy ilyen tipikus átverős levelet (irakban harcolt, nem tudja a pénzét kihozni bla-bla.. egyszer a kocsimról ír, egyszer a házamról...) úgyhogy lelombozódtam :(. Mondjuk azt nem tudom, hogy a házat, hogy tudtam volna elküldeni :)), de biztos ez valamilyen más jellegű csalás, végig sem olvastam a levelet, már amikor megláttam, hogy Irakról ír, elég volt. Tehát vigyázzatok az alábbi e-mailcímmel is: roysanjib@yahoo.com.

Infinity, 2011. november 04. - péntek 11:18

Valóban én írtam. A megkerülés egy elég bonyolult folyamat és mivel nem vezetett eredményre igy nem is kezdem most el részletezni. A lényeg annyi,hogy a csaló egy olyan router-t használ ami DHCP szerver is egyben,magyarul IP-t oszt és hol Switch-ként van beállítva,hol nem. A PC-je (mivel a router nem mindig veszi észre hogy nincs egyedül a DHCP üzengetéssel) hol innen kapja az IP-t, hol onnan. (mivel a netről is jön IP cím) Ilyen beállításoknál egyébként otthoni internet nem is üzemel,mivel a szolgáltató ha egy bizonyos géphez akar sávszélt küldeni a router viselkedése miatt nem tudja elérni a gépet. Az én tippem,hogy a csalók egy komplett hálózatot,nem otthoni rendszert,netkávézót használnak a levelezésre. Sajnos mindenből csak az derült ki,hogy Afrikában.

marika1955, 2011. november 03. - csütörtök 19:42

Köszönöm az infót. A routert nem lehet kikerülni? Valahol azt olvastam, hogy ki lehet kerülni, lehet, hogy te írtad? Vissza keresem.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Luis Roland, 2018. október 13.

Az én nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesett...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 13.

Sürgős hitre van szüksége? Adunk üzleti hiteleket, személyi kölcsönöket, diákhiteleket, au...

Évi egy fogkefe

Mária Ádám, 2018. október 13.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés