Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

marika1955, 2011. december 12. - hétfő 12:47

Sziasztok! Nagyon vigyázzatok!!!Íme még egy pár csaló email cím.: jamesloanfirm99@yahoo.com, victor.zulu@unza.zm, mrsveronicajames@yahoo.com tobenna22@aol.com, davilfirm@blumail.org, ericbrownloanfirm01@gmail.com, mfc.loanlender@gmail.com, alicekone@pobox.sk, trust.loanhelp@mynet.com, Jackson Moore web.bless.k3t.1045@att.net, john lisa web.office.99282jo@att.net, Bernt Olsen showroom@sicef.com, RAINBOW LOAN AGENCY mrsjosephsandy@gmail.com, Mark Larry web.kags.r4t.1073@att.net, bobby chalton loan bobbychalton12@gmail.com, mirable shalu shalunancy@yahoo.com, Mrs Omo Pamela omoloancompany@gmail.com, greg Phillip gregphilliploanfund84@yahoo.com, Sister Monika monikacawley18@yahoo.co.jp, MANAGEMENT FPIA COMPANY fpiacompany1@gmail.com, Nancy Baby nancy.baby20@yahoo.co.uk, BRIAN BRADSON brianbrad@un.org, alex las alexlasloans@gmail.com, United Nations Credit Unit yoliyoliahmed@gmail.com, Lotto NL duanxiao.bc@ciic.com.cn, Mrs queen Leo queenloancompany@yahoo.com, genjohnalen@usa.com, Real Translator Jobs newsletter@realtranslatorjobs.com, Patrick Obaid patrick_obaid@yahoo.com.ph, Ecyy Habi ecyyhabi@yahoo.com.ph, Barbara Johnson mcgeesandra13@aol.com, Mr.Tonado rittc@southernbank.com.vn, FRA MRS SAORANIN DIEP mrssaoranin_diepx@yahoo.co.jp, Roberts Brown premiumloan777@gmail.com, Minnie Wilton kings.kc10@yahoo.co.uk, Mrs Purity Qaume mrs.purityqaume0@gmail.com, FINANCE SERVICES PLC intercontinentalinvestmentloan@gmail.com, MICROSOFT SECURITY DEPARTMENT (UK). microsoft@msn.com,

Roland87, 2011. december 08. - csütörtök 21:19

Sziasztok. Én is feladtam egy hirdetést, három helyre is. Persze mind a 3, magyar hirdető portál!! Erre alig hogy feladom a hirdetést, látom hogy egy Christine Debrah vagy ki de szerintem egy hamis nőszemély, vásárolni akar a Nigériában élő fiának!! Tehát a hasonlóság kísérteties!! Még jó hogy voltam olyan okos, hogy menet közben végiggondoltam, és nem küldtem neki semmit!! Ez egy ÁTVERÉS!! Ráadásul a gmail postafiók SPAM levélként és piros veszélyességi osztályba sorolta. Azt hiszem hogy ez nem véletlen!! Legyetek résen! Sok a külföldi csaló! Főleg onnan Nigériából!!

csab, 2011. december 05. - hétfő 10:54

Én is belefutottam egy ilyenbe a minap,a levél egyszerre gyanús lett...de gondoltam nem bizalmatlankodok mindenkivel előre... a gyanús dolgok: Egyáltalán nem érdekelte az áru. Mivel egy notebook volt, az sem érdekelte, hogy magyar bill. magyar op. rendszer... semmi, Csak az érdekelte, hogy szeretné lebonyolítani velem az üzletet, megadott egy nigériai címet... mondtam h nigériába nem küldök semmit, erre a válasza, hogy küldjem el neki londonba... mondtam ok. Leírtam neki, hogy akkor küldöm el az árut, ha a számlámra megérkezett a pénz. Azt mondta OK. Ilyenkor már kezdett egyre gyanúsabbá válni, mert írta, hogy holnap reggel elintézi az utalást, de a londoni cím még sehol nem volt... Nem tudom mi lehetett a terve, valószínűleg az, hogy ő "elküldi" a tranzakcióról készül "igaz" dokumentumokat, és én meg mégis utaljam nigériába... még aznap este elküldtem az anyjába. erre ma még ő volt felháborodva... Megadom az emailjét, a nigériai címzett nevét, és ,még két "kedves érdeklődő nevét is" fnebhi105@gmail.com (magát Fehti Nebhi-nek adta ki) helengutirez@gmail.com (Helen Gutierez) markus.mikhail01@gmail.com (Marcus Mikhail) Legyetek elővigyázatosak!! és gondolkozzatok, egy nigériai, vagy egy amerikai miért olvasnáa magyar hirdetéseket.

Lajos, 2011. december 05. - hétfő 08:52

Sziasztok!Nálam is bejelenkezet a csalo cacey.latin28@gmail.com de én tudtam hogy csalo direkt irogatam neki ,csak mikor közöltem vele hogy én is Londonba vagyok és bárhová szeméjesen elviszem ,de záró jelbe odairtam na mi van majom megfogtalak? ezután nem is iert semit. enyit a csalokról jo megkéne gyepálni őket.

Zsuzsa, 2011. december 03. - szombat 19:58

Sziasztok! Nálam tegnap jelentkezett egy csaló: cacey.lain28@gmail.com mail-ről. Kért még képet a laptopról amit árulok. Én elküldtem neki egy képet egy kalasnyikovról. Igen jól olvassátok, egy fegyverről. Mire az ő válasza: "Oké. Azt hiszem, szeretem a képeket, és az árat is rendben van a számomra. Azt szeretném, ha velem banki adatait, bank neve ..., Iban ..., Számlaszám ...., Bank hely .. hogy tudom át a pénzt a számlára azonnal." Most persze vissza írhatnám, hogy egyéb nem érdekli? Esetleg egy interkontinentális rakéta?

marika1955, 2011. december 02. - péntek 08:13

Helló vigyázzatok! Íme néhány csaló email cím : Terry Ribeiro ribeiroemprestimoagencia1@hotmail.com Mellisa sharon mellisaloanfirm@yahoo.com Desmond Barry desmondloanfirm1@gmail.com Tue Williams williamstue@yahoo.com.ph jackdukeservices@rocketmail.com Gen John Allen genjohnalen@usa.com Mike Andason tescoloans@yahoo.com Williams Anderson tescoloans@yahoo.com Nigériai Adóhivatal Nig Tax Force nigeriataxforce@sify.com shell lottery notification shell_lottery2011@inMail.cz Linda DePeel la_black_roze@yahoo.com Mr.Oscar Hennou. oscahenou1@voila.fr dlwhite@homesavings.com danny white dannywhiteloancompany20@gmail.com union bank unionbankofnigeria700@gmail.com Barrister Lewis mark barristerlewismark@yahoo.com

Pénzgyűjtők :D, 2011. november 28. - hétfő 00:40

de@polex-gruppe.com maillel vigyázni :D

marika1955, 2011. november 27. - vasárnap 18:02

Sziasztok! Az imént kaptam ezt az emailt. Továbbítani akartam Miss Youngnak a nigériai csalásokkal foglalkozó hölgynek és íme ez a kép tárult elém. Aki itt látja az email címét kérem vigyázzon a csalókkal. Nagyon meglepődtem ennyi email cím láttán. Azt gondolom ők mindannyian kapnak vagy már kaptak levelet. Az én címem is itt van köztük. Tehát ezeknek a rohadékoknak egész listájuk van rólunk. VIGYÁZZATOK!!!!!---Eredeti üzenet---------- Dátum: 2011. november 24., csütörtök, 14:53:41 Feladó: jackdukeservices@rocketmail.com Tárgy: kĂślcsĂśnt nyĂşjt jelentkezĂŠs Címzett: monicca81@gmail.comK, vadavadacat@gmail.com, lostris87@freemail.hu, monicca81@gmail.com-ra, hilton_loanfirm@rocketmail.com, lacimajor@freemail.hu, mihalics.lajos@freemail.hu, zizzancs20@freemail.hu, jocikakopasz@freemail.hu, loansolvers@gmail.com, sexebes@gmail.com, monicca81@gmail.com, jangci@freemail.hu, kling31@freemail.hu, vidafamily@freemail.hu, teni.piroska1963@freemail.hu, o@bbmusica.com, bbmusica.com@gmail.com, Yankee1985@freemail.hu, rtre@gmail.com, emmivital@t-online.hu, magdaleone@gmail.com, fo@eetcafenl.com, ablakfelicity@gmail.com, felicity.kft@gmail.com, fischer.peter@atopinvest.eu, oco018@hotmail.com, lgeza@yahoo.de, brigi.hu@freemail.hu, v.viccka@gmail.com, insolvancy_funding01@hotmail.com, mancika0801@freemail.hu, vs9727@gmail.com, megyerikis.timea@gmail.com-ra, xwertigoo@gmail.com, rich_adams42010@dr.com, szalai.angela@freemail.hu, kcsport@freemail.hu, poncsolino@gmail.com, mcdavicineloanfirm@yahoo.com, tif@gportal.hu, csuha@vipmail.hu, memre.reveszne55@freemail.hu, m.ildiko5556@freemail.hu, emailben.meszaroszoli83@ovi.com, kerekesgabor63@gmail.com, Johnsonleehelpfunds@gmail.com, unixon06@gmail.com, pajzs4@gmail.com, reveszne55@freemail.hu, lpg2@freemail.hu, perecke01@gmail.com, visszafizetemf883@freemail.hu, kerekes.eszter0324@gmail.com, krisztina2727@vipmail.hu, ziwa81@citromail.hu, blessingloaninvestment@gmail.com, kopter72@hotmail.com, domi.gyongyi@freemail.hu, onlyfinance@w.cn, roger.lee40@gmail.com, edwardmichael1@hotmail.com, meghatalmazott.hu@gmail.com, berentei.l@t-online.hu, onsegitoprogram@gmail.com, ThomasB-Thomas-web@web.de, assassins56@rocketmail.com, jezusevangeliuma@gmail.com, csizmadia.tibor13@gmail.com, szamvitel@gmail.com, marketing@paizs.hu, info.padlizsan@gmail.com, gysm.munka@gmail.com, rebendi@invitel.hu, tender.job@gmail.com, ida660223@freemail.hu, sere@t-online.hu, pallai.mercedesz@gmail.com, mezo_kati@citromail.hu, 74164978pnagy.gabi@gmail.com Lépjen velünk kapcsolatba bármilyen hitelt, ha érdekel

Ferenczi Andrea, 2011. november 24. - csütörtök 17:01

Nálam ezen a néven próbálkoztak be: Hello, Thanks for getting back to me asap, How are you doing? I am Mrs Janet Jane I am From United Kingdom and i want to buy this item for my son as a Birthday gift, i would prefer to pay for this item via PayPal or Bank to Bank transfer, i want you to make inquire with the shipment cost through Local Speed Post to my son address below .. Name: Felix Mark Address: N0 5 Oyemekun Road City : Akure State: Ondo State Country: Nigeria Zip Code: 23434 BANK INFORMATION. Bank Name........ Account Name.......... Account Number............... Swift Code........................ Iban................... Total Cost.......................... Bank Branch........... OR PayPal email.................... I will be expecting your mail back. Regards Mrs Janet Jane..

novi, 2011. november 21. - hétfő 22:16

hát én a telefonomat hirdettem meg és arra érkezett kettő! az egyik angol nyelvű, másnap jött egy google fordítós is más címmel, de gyanítom ugyanaz a feladó. szokásos szöveg: a barátjának ajándékba lesz aki nigériában él. ő kifizet mindent csak adjam meg a bankszámlaszámom és küldjem el a telefont... és a legszánalmasabb hogy úgy ír mintha ő is ebben a városban élne (egy nagyon kis városban élek ahol mindenki ismer mindenki) - csak ő most éppen nincs itthon :) - a nevek és az email címek: Peter Smith peter_smith92@ymail.com ; Shane edwardshane60@gmail.com


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Luis Roland, 2018. október 13.

Az én nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesett...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 13.

Sürgős hitre van szüksége? Adunk üzleti hiteleket, személyi kölcsönöket, diákhiteleket, au...

Évi egy fogkefe

Mária Ádám, 2018. október 13.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés