Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

nikolettmr, 2011. december 26. - hétfő 16:14

Hát most nekem is szerencsém volt, hogy rákerestem a google-ban a Nigériába történő postázás költségére és egyből ezt az oldalt adta ki! Rendesek vagytok, hogy segítetek a többieknek! én vele találkoztam: jessicajoe22@gmail.com Ezt a levelet angolul kaptam. DE! Kaptam egy másik megkeresést is, ami magyar nyelven jött Szabó Leontinától és ő Venezuelába akarta kérni a lányának a csomagot. Lehet, hogy ő is csaló?!

B. Andi, 2011. december 26. - hétfő 11:28

Én kb. másfél hónapja futottam bele egy ilyenbe. Az ipse neve: Alexis Rodriguez alexis.rodri77@gmail.com Laptopot akart venni a nigériai feleségének. Oda kellett volna küldenem a gépet. Leszögeztem, hogy csak akkor küldöm a csomagot, ha a számlámon a pénz! Hát nem tűnt el, így folytattuk az üzletelést. Megadtam a bankszámlaszámom, mert azzal úgysem tudnak semmit sem kezdeni, csak utalni rá. (Buherálni csak akkor ha a kártya hátoldalán levő 3 számot is megadnám) Írta, hogy át is utalta az összeget a szállítási díjjal együtt. Küldte is a Bank Of Amerika :-DDDD az értesítőt (amit a spam-ben találtam), hogy ott a pénz. Utalják is azonnal tovább, ha én feladom postán a csomagot és elküldöm a mellékelt linkre (ami not found 404 :-)) a szállítási adatokat. Én visszaírtam a fickónak, hogy dehogy küldöm! Majd akkor ha itt a pénz. Utaltassa vissza a pénzét és utalja közvetlenül a számlámra. Azt mondta, hogy ez nem lehetséges, mert nem adja vissza a bank a pénzt. Ezek után nem válaszoltam neki.Egy ideig még írt 1-2 levelet, majd December 1-én kaptam az FBI- tól is egy (fenyegető)értesítőt :-D ez is a spam-ek közt volt.Erre sem reagáltam. Azóta csend van. Ha esetleg más is kapott ilyen leveleket, értesítőket és bizonytalan, szívesen átküldöm az email címére az összes levelet, Banki értesítőt az FBI-ossal együtt, hogy legyen viszonyítási alapja, és nehogy megijedjen ezektől a levelektől, hisz mind jól megszerkesztett kamu. A bankos értesítő is három színben pompázik, de az volt a furcsa, hogy változott néha a betűtípus és a betűméret. Bankoknál ez nem megszokott. Szóval... szívesen segítek ha tudok. a címem: bangyeszka@tvn.hu

B.Levente, 2011. december 23. - péntek 18:05

mrsjenna.smith@gmail.com janet-jane@postino.net markclark1010@gmail.com Az alábbi címeken újabb próbálkozók...

mo, 2011. december 20. - kedd 22:30

Én vele találkoztam a napokban: Conley Janella conleyjanella@yahoo.com Köszönet a cikkért.nem sokon múlt.

Zita, 2011. december 20. - kedd 14:15

Na még jó,hogy rákerestem google-ben. Én is el szeretnék adni egy kb. 200E Ft-os vadi új nyomtatót. Nekem is írt a hirdetés feladás után kb. 1 órával,hogy a nigériai barátjának lenne karácsonyi ajándék,kifizet mindent. Először jót nevettem rajta,mert akkor legalább 100E-rel többe lenne,de rákerestem létezik-e abarát és kiadta ezt az oldalt. Szóval köszi!!

Bujtás László, 2011. december 20. - kedd 09:25

Én pont most szórakozom egy csalóval. Fényképezőgépet akart venni tőlem. Ami érdekes, a postaköltség több lett volna, mint a fényképezőgép. Nekem csak annyiban volt más a duma, hogy ő Nigériában humanitárius szolgálatot teljesít, és beteg kisgyereknek vinné karácsonyra a gépet. Most írtam neki, hogy elküldtem a gépet - had örüljön-aztán majd ünnepek után írok neki valami szépet. Az ő adatai: Lynnette Ostberg

Budai Levente, 2011. december 16. - péntek 23:44

http://www.data-wales.co.uk/nigerian_laundering2.htm Itt is van "pár" email cím...

Budai Levente, 2011. december 16. - péntek 22:25

Mi a teendő ha én már elküldtem 50ezer forintot? és erre a zabeth.morris56@gmail.com címről írtak egy autó hírdetésemre... Mit csináljak?

Gabika, 2011. december 16. - péntek 11:12

Nem kell túlspilázni a dolgot, egyszerűen meg kell írni a vevőjelöltnek, hogy egyből postázzuk az árut, amint látjuk a pénzt a számlánkon. Erre mindig eltűnnek :)

marika1955, 2011. december 15. - csütörtök 23:32

Ha nem találjátok meg a csaló nevét még nem biztos, hogy nem az. A kapcsolatot vegyétek fel a hölggyel. missyoung@bittenus.com Kérjétek ki a véleményét, én is ezt teszem. Nagyon sok olyan történetet olvastam a honlapján, hogy alig akartam hinni a szememnek. Eddig elképzelni sem tudtam, hogy ezek a rohadékok mi mindent kitalálnak. Egy pár csalónak a képét felismertem, csak más név alatt.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Luis Roland, 2018. október 13.

Az én nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesett...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 13.

Sürgős hitre van szüksége? Adunk üzleti hiteleket, személyi kölcsönöket, diákhiteleket, au...

Évi egy fogkefe

Mária Ádám, 2018. október 13.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés