Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

kinga, 2012. február 03. - péntek 16:14

Sziasztok! Nekem is drága Linda Rose ( lindarose@globomail.com ), aki Kanadában él és a fiának szeretne ajándékot venni aki pedig Afrikában tartózkodik jelenleg és hogy megszeretné venni a Canon fényképezőgépemet amit az apródon hirdetek. Amúgy is nehezen bízom meg az emberekben ez meg nem kicsi volt abszurd hogy majd pont a világ másik végéből pont az én gépemet szeretnék megvenni. Haha. Persze minél hamarabb írjam le neki a számlaszámomat és mindent fizet csak küldjem már.. VICC!! Ezt írta a kisfia címének: Name:love Stephen Address: 72 ayoola street agbowo ui Location: Ibadan State: Oyo Zip Code: 23402 Country: Nigeria Tel: +2348067235149 SENKI NE DŐLJÖN BE NEKIK!!! üdv

Scambaiter, 2012. február 03. - péntek 00:22

Kedves Marika1995! Elolvastam a történetedet, nem piskóta. Az e-mail címedet nem találtam, légy szíves írd le még egyszer. Köszi.

majdem bevetem, 2012. január 30. - hétfő 19:55

Linda Rose Írt hogy megvenné a psp-t utána néztem és itt és látom ezt.valakiről adatai Név: Stephen Love Cím: 72 ayoola utcai agbowo ui Tartózkodási hely: Ibadan Állami: Oyo Zip Code: 23402 Ország: Nigeria Tel: +2348067235149

gabor, 2012. január 30. - hétfő 13:21

sziasztok ugytunik enis epp egy ilyen csalas kozepebe csoppentem levelezek egy kanadai csajjal akinek nigeriaba a fianak kene kikuldenem a telot es all minden koltseget. ismeros nem ? az illeto cime: lindarose@globomail.com ha ezzel segitenek valakin :)

Király Attila, 2012. január 30. - hétfő 08:31

Helló mindenkinek! Engem is betalált egy nigériai busman! odunayomi2012@gmail.com e-mail címről írt! Állítólagos neve : odun ayomi Egy telót hirdettem az express.hu-n! Ha valakit érdekel felölteném ide az egész sztorit! De a lényeg, hogy ugyanezzel a postacímmel kerekedett ki a dolog !!! Nagy csaló negróbanda lehet! És idén sem adták még fel!

boy-c, 2012. január 19. - csütörtök 05:50

jhonie.little@gmail.com a házunkat akarja megvenni... levélben... ha ha

..., 2012. január 12. - csütörtök 20:37

kérlek gyorsan :OO

zsolt.C5, 2012. január 11. - szerda 17:25

A minap ebben a témakörben új névre lettem figyelmes: jhonie.little@gmail.com A lengyel oldalakon már beszélgetnek róla, ott tudtam meg, hogy ez is egy csalás, lehúzás stb. Nálam házhirdetésre jött levél

marika1955, 2012. január 10. - kedd 19:21

Hello, végre valaki aki összefogni akarja az áldozatul esett embereket. Olvasd el a történetem, kb a 22 oldal körül találod,marika1955 név alatt.Én azóta is rendszeresen kapcsolatban vagyok a csalóval de más email címen. Én is azt vallom, hogy amíg velem foglalkozik addig nem csap be mást. Én feltettem a történetem rövidített formáját a nigériai Facebookra. Azóta több nigériai ember keres meg naponta. Egy ember a nigériai Tv csatornától keresett meg és kérte, hogy küldjem át az összes levelet, hamis dokumentumot és hamis igazolványt. Utána néztem és valóban a TV csatorna email címét kaptam meg.Továbbá a Western Union számla másolatokat. Az emailekből kiderül, hogy milyen névre utaltam a pénzt. A számla másolatok itt vannak a rendőrségen mint bizonyítékok de nem sok reményt fűzök ahhoz, hogy eredményes lesz a nyomozás. Volt olyan férfi aki azt üzente," mondják lány legyél óvatos" Ez egy burkolt fenyegetés lehet. Én is tudom, hogy bandában tevékenykednek, mert a levelezés elindításakor egy kicsit értelmesebb fazon ír és utána egyre brutálisabb helyesírást véltem felfedezni.Amennyiben szeretnéd velem felvenni a kapcsolatot az email címem megtalálod több hozzászólásomban a marika1955 alatt.

Scambaiter, 2012. január 07. - szombat 01:46

üdv. Akit érdekel a nigériai csalásos téma: Egyesületet szeretnék nyitni STOP 419 Nigerian Fraud névvel, amivel hatósági támogatást szeretnék elnyerni, a világ bármely pontján. Ennek háttere, hogy ezeket a nigériai csalókat - akik Londonban, Nigériában akarnak személyesen találkozni veled átvenni tőled több millió Ft-ot pl. black money átverés stb kapcsán) csapdába lehet csalni. Ezek nem egyéni csalók, hanem bűnszervezetek. Nem egy magyar volt már aki elment Nigériába több millió Ft-tal, és elvették a csalók még az iratait is, és egy szál alsónadrágban bolyongott 2 napig az utcán, és csak úgy tudott hazajutni hogy szerencséjére eljutott a konzulátusra... Én scambaitinggel foglalkozom, ami azt jelenti hogy szándékosan keresem a nigériai csalókat az interneten, kamu hirdetéseket tettem fel több magyar, és külföldi hirdetőoldalra, így tucatjával jelentkeznek naponta. Van, amelyikkel szeptember óta beszélgetek, ő pl. 8 millió Ft-ot akar tőlem átvenni Londonban, mert annyi pénzt már Western Unionnal sem lehet elutalni. Ennek haszna, hogy potenciális áldozatoktól esnek el, ameddig veled foglalkoznak. Értetlenkedni kell, játszani a hülyét, ők pedig szépen válaszolnak, gyártják a hamis csekkeket, okmányokat neked és megy az idejük. Ez persze nem pont az expresszes történetekre igaz, hanem bonyolultabb igazi 419-es nigériai történetekre. Annyit kellene tenni, hogy a rendőrség elkísérjen Londonba (vagy a Londoni rendőrség jöjjön velem) a csalóval előre leegyeztetett helyszínre (hotel, étterem) ahol átvenné a pénzt tőlem. Ezek bűnszervezetek mint mondtam, mindenkinek megvan a feladata. Más tartja a kapcsolatot az áldozatokkal, más veszi fel a pénzt stb. Ezért fogom létrehozni az egyesületet, mert a magyar rendőrség és a Nemzeti Nyomozóiroda nem hajlandó részt venni a Londoni elkísérés megszervezésében, a Londoni rendőrséggel pedig 4 órán keresztül egyeztettem telefonon (bekapcsoltak a telefonba egy tolmácsot), de arra jutottak hogy érdemben csak akkor foglalkoznak vele, ha kimegyek a Londoni rendőrkapitányságra és ott mesélem el személyesen. Az én angol nyelvtudásom viszont kevés ehhez, ezért nem vállalom. Egy egyesülettel többre lehet menni. 10 fő kell egyesület nyitáshoz, én vagyok 1, rajtam kívül 9 ember kell. így arra kérném azokat, akik áldozatul estek nigériai csalás kapcsán, vagy szívesen részt vennének az egyesületben, megkönnyítve a munkámat, azok jelentkezzenek a 419nigerian@gmail.com címen. Jogász jelentkezését is nagy köszönettel fogadnám, aki tudna segítséget nyújtani az egyesület nyitásához szükséges dokumentációkban. Köszönöm, remélem 9 embert csak találok.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés