Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Levelezek egy csalóval :), 2012. március 02. - péntek 13:57

http://kocka.blog.hu/2011/04/06/levelezek_egy_csaloval_frissulo_poszt

Imre Lajos, 2012. március 02. - péntek 10:35

Sziasztok! Tegnap talált rám egy ilyen rohadt csaló: neve, címe: Robert Kelvin robert.kelvinroberson.kelvin@gmail.com Nekem is az tűnt fel, hogy vajon hogy akadt rá ez a nyomorult az expressz.hu-ra. A tesóm mondta, hogy csak keressünk már rá az illetőre facebook-on vagy a google-ba. A robert kelvin névre nem jött ki használható információ, de az email-ben említett YESUMEN AKANI-ra igen. Hát ez az oldal volt az! Szerencsére eddig jutott nálam a csaló! Nagyon vigyázzatok!!!!!

Timi, 2012. február 24. - péntek 14:51

Bizonyos Mrs Caring /tenger mérnök/ a Nigériában élő lányának akar egy csomagot összeállítani kinek neve Love Stephan és 27 éves,a számítógépemet szerette volna megvenni.nagyon kedves volt,mi csak e-maileztünk. De időben rájöttem az egészre így nem történt semmi.Remélem segítettem!

Timi, 2012. február 24. - péntek 14:41

Itt is van egy mrscaring@gmail.com

Kóczián Judit, 2012. február 21. - kedd 13:34

Nagyon köszönöm, hogy megosztottátok a tapasztalataitokat!!!!!!!!!!! pont ma futottam bele én is egy ilyen átverésbe. Még jó, hogy gyanús lett a nigériai cím és az hogy a paypal számlámon nem láttam az összeget. ezt most megúsztam, és megosztottam a kollégáimmal is a történetet. az én vevőm: floraking14@yahoo.com köszönöm még egyszer mindenkinek!!!

mad, 2012. február 16. - csütörtök 01:08

itt egy újabb FAKE: s.drake@gmx.co.uk

Lambert Kati, 2012. február 09. - csütörtök 20:14

Belefutottam én is valami csalófélébe, legalábbis szerintem. Nekem ingatlan hirdetésre cuppant a pasi. Dr Cristopher Nelcheq néven mutatkozott be, az emailcime: chrisnelcheq1@gmail.com

adak arnold, 2012. február 08. - szerda 23:44

FIGYELEM, FIGYELEM! Tisztelt Hangszerhirdető Barátaim! A mai napon egy állítólagos nigériai címről kaptam érdeklődést, egy általam meghirdetett Hawaii gitárra. Először azt kérdezte a mailt küldő „úriember”, hogy hány darabot tudnék szállítani ebből a hangszerből, majd amikor azt válaszoltam, hogy ez egy egyedi darab, 800 Eurós ajánlattal kecsegtetett, és kérte, hogy adjam meg a bankom nevét, a bankszámla számomat, a pin kódomat, a címemet, stb., meg a keresztanyám térde kalácsát! A felsorolt adatok közül e legutóbbit meg is fogom küldeni neki, de Mindenkit figyelmeztetek, hogy az ilyen szélhámosoknak nehogy valaki bedőljön! Miután nem a hirdetési portálon keresztül küldték az érdeklődést tartalmazó mailt, hanem közvetlen arra az e-mail címre, amit a hirdetésben megadtam, kérek mindenkit, hogy mérlegelje internet elérhetőségének megadását! Szerintem a telefonszám megadása biztonságosabb, csak a hortobágyi angol tudása legyen meg mindenkinek! Adatai: Hars Gero harsgero70th@globomail, harsgero@hotmail.com TEHÁT FIGYELJEN MINDENKI, LEGYETEK ÓVATOSAK! Budapest, 2012.02.08. P.s.: Még humora is van, hiszen „hawajozni akart”! De nem én fogom finanszírozni! De Ti sem!

Scambaiter, 2012. február 08. - szerda 19:51

Nigeriaba! A nigériai csalás ezen formája úgy működik, hogy hamis átutaló igazolást küldenek neked a bank, vagy a PayPal nevében. A lényege, hogy a hamis átutaló levélben benne van, hogy XY-tól levonták a pénzt, de zárolva van addig, ameddig föl nem adod neki postán az árut, és az erről szóló igazolást el nem küldöd a banknak/Paypal-nak, ezek után pedig jóvá fogják írni az összeget a számládon. Ez az A) verzió. Van egy B) verzió is, én az autómat hirdettem meg az interneten, jelentkeztek rá ugyan így, londoninak adta ki magát az illető, aki mint utólag kiderült Nigériából küldte a leveleket. Elmondta hogy a szállító cég fog jönni az autómért. Megkaptam az e-mailt a "PayPaltól", hogy XY-tól levonták a pénzt, és még küldött + 800 eurót, amit nekem a szállító cégnek kell elküldeni Western Union-nal és az összeg zárolva van addig, ameddig el nem küldöm, utána küldjem el a bizonylatot róla, és a PayPal jóvá írja a számlámon a pénzt. A pénzt egyébként Londonba kellett volna küldeni, de Nigériából jöttek a levelek. A Paypal levelek egy ingyenes e-mail címről érkeztek, nem a PayPal küldte őket, de ez először eszembe se jutott. Először bedőltem, a Western Union-nál szóltak, hogy ne adjam föl a pénzt, hazamentem, akkor kezdtem el gondolkodni, hogy mi lehet a csalás ebben. Nem azért dőltem be mert hülye vagyok, hanem mert: 1) örültem hogy valaki meg akarja venni az autómat végre, és vehetek másikat 2) nem olcsón hirdettem, és ez a csaló megadta volna a teljes vételárat 3) a Paypal-ban megbíztam, csak nem számoltam vele, hogy nem a PayPal küldte a leveleket. Azt hogy nem adtam föl a pénzt, a Western Union fiókban ülő hölgynek köszönhetem, másnap vissza is mentem egy doboz desszerttel. De sajnos nem minden Western Union fiókban ilyen rendesek az ottdolgozók.

Gabika, 2012. február 08. - szerda 16:21

Én se értem, mi értelme gyűjteni az e-mail címeket, bármikor lehet csinálni egyet, nevet is ki lehet találni bármit. Ha jön egy ilyen próbálkozó, akkor meg kell írni, hogy addig nem küldök semmit, amíg a számlámon nincs a pénz, erre mindig eltűnnek. Annak meg, hogy vár rám a nagy vagyon csak küldjek valamennyi pénzt, mert csak így férhetnek hozzá, gyanút kéne, hogy ébresszen az emberekben. Sok siker kívánok azoknak, akik jogi úton próbálnak valamit elérni az ismeretlen helyen tartózkodó ismeretlen elkövető ellen.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés