Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Gabca, 2012. március 24. - szombat 19:45

Az Autónavigátor fórumán "Nincs előrelépés" című topikon, olvashatsz a beépített emberekről és még sok minden másról is. Volt egy hölgy aki úgy küldte el a csalónak a WU-s bizonylatot,hogy egy csomó adatot kitakart rajta, és mégis felvették a férje nevére utalt pénzt...na mi ez már? A használtautó.hu is tele van kamu hirdetésekkel, az oldal jelentette a rendőrségen, és felajánlotta, hogy segít elkapni őket. A rendőrségi válasz- köszönjük, de nincs szükségünk segítségre....Tehát mindegy, hogy eladsz vagy veszel utalni sehova, semmit még magadnak sem!!!!

Scambaiter, 2012. március 24. - szombat 09:51

Erre is lenne egyszerű megoldás ha a rendőrség együttműködne...feladni a pénzt, a rendőrség pedig felszólítást adna ki az összes hannoveri western union fióknak, hogy ahogy valaki bejelentkezik azon a néven amire a csaló kérte a pénzt, azonnal értesítsék a rendőrséget, a csalót pedig fel lehet tartani addig valamilyen indokkal. Így ha beépített ember van a Western Union-nál, - amit nem hiszek - az is máris kiderülne.

..., 2012. március 23. - péntek 11:55

..pont Németország az hol ha megtettszik egy kocsi , ott kipengeted kp-ben majd 10 perc múlva hasíthatsz tovább a saját rendszámoddal, Eleve utalni németbe kocsiért soha nem volt gyakorlat (?) kicsit elmebeteg dolog amit a csalók akartak :D Látni kell a verdát , különben meg bárhol lehet alkudni, köszi az írást szeretünk okulni :)

Gabca, 2012. március 22. - csütörtök 19:58

Dobnék én szívesen linket, és jelenthettem volna is, de az első válasz levele után eltűnt a hirdetés.Mire elolvastam a választ, már nem találtam az autót ...:-( De a lényeg benne van a storyban, csodák nincsenek, senkinek sem utalni. Azt hiszem a történetben olyan jellemző vonások vannak, amire ráismersz ha veled akarják ezt eljátszani... erre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy okuljatok...

mobil.de, 2012. március 22. - csütörtök 17:45

Ganca ezt rögtön a mobile de.nek is jelethetted volna + A német rendőrségen is. Mi ebből meg nem látunk semmit legalább ha már okuljunk egy mobile.de linket dobhatnál..

Gabca, 2012. március 22. - csütörtök 15:44

Üdvözlet Mindenkinek! Nigériai csalás 2012 márciusi verzió... A stílus kicsit finomult... Az úr neve PAVLIN WEITZEL (pavlin.weitzel@gmail.de), a kis feleségével élik nyugdíjas éveiket, a festői szépségű Frederikshavn-ban, Dániában.Németországból költöztek oda, ezért az autónak német papírjai vannak. A meghírdetett autó egy CNG-s Opel Zafíra, ami gyönyörű, és kb. 1500 Euróval kevesebbet kér érte a mobile. de- n, mint a reális ára. Telefonszám nincs, csak írni lehet neki. Írtam, hogy érdekel az autó. Visszaírta, hogy ő nagyon szívesen lehozza nekem Németországba, csak egyeztessük, hogy mikor és hol találkozunk.Írtam neki egy időpontot és helyet, amire ő nem is reagált, közölte, hogy Hanoverben találkozunk 2012. 03. 23.-án. Kértem a kocsiról még képeket...küldött, kértem a papírokat ...nem küldte, megkérdeztem a tartály érvényességi idejét (akinek ilyen autója van, az tudja, hogy mi az), gőze nem volt róla, csak a TÜV-öt ismételgette..., kértem telefonszámot, - a válasz, hogy ő nagyon szégyenli, de süket és nem tudunk telefonon beszélni (Nálunk van süket a családban 1- nem szégyenlik, ez nekik a normális, 2-van telefonja, de sms üzemmódban használja) És innen kezdődött volna a nagyátverés: Írta, hogy ő 500 km-t fog utazni miattam (dán városka-hanover 700) ezért neki biztosíték kell, hogy mi valóban ott leszünk.De erre ő tud egy jó megoldást, ami mindkettőnknek biztosíték. Western Unión keresztül utaljam el a vételárat (2700 EUR) a saját férjem nevére Hanoverbe (vagy valakinek a nevére akiben nagyon!!!!!! megbízom) Az ő felesége is ezt fogja tenni, az ő nevére utal 2700 Eurót Hannoverbe, az utalási szelvényeket beszkenneljük egymásnak, és így biztos, hogy mindenki ott lesz Hanoverben! Írtam neki, hogy jó, menjen utalni, én is ezt teszem és 12 órakor küldjük egymásnak a szelvényeket. Persze sehová sem mentem...Délben jött a válasz, majd ha én elküldtem az én szelvényemet, akkor ő is elküldi a kis feleségét utalni..... Amiért ezt leírtam: -Még soha életemben nem találkoztam ezekkel a módszerekkel eddig, és szerintem vannak még páran, akik így vannak ezzel. Bár nagyon kecsegtető volt az ajánlat, és egy ideig hittem is a dologban, de hála az égnek, én rendkívül bizalmatlan vagyok, elkezdtem neten utána nézni ezeknek az eseteknek, és láss csodát, egy rakással találtam!!!! Én szerencsés voltam és éber, így más kárából tanultam, remélem aki ilyenre adja a fejét, ezt a történetet megtalálja a neten, mielőtt elküldi a pénzt. Senkit ne tévesszen meg, hogy gyakorlatilag magadnak (magatoknak)utalsz, elküldöd az ellenőrző szelvényt, és a mocsok: vagy pár száz euróért csináltat hamis személyit, vagy beépített embere van a WU-nál aki személyi nélkül is kiadja a pénzt. Mindenki okuljon és tanuljon... lehetőleg ne a saját kárán... Ja, azt nem is írtam még, hogy a gyökér küldött "magukról" fényképet is :-) Kedves eredeti német idős házaspárt ábrázolnak a képek... csak azért nem teszem fel ide, mert szegényeknek szerintem fogalmuk sincs, mire használják a képeiket... Egyébként holnap találkoznánk velük, a teljes levelezésem meg van, még nagyon friss, ha valakinek van ötlete, hogy mit lehetne kezdeni vele, az írjon...rendőrségre nem megyek, nincs semmi értelme...

Polgár Norbert, 2012. március 13. - kedd 14:21

Mrs Catherine Bore mrscatherinebore09@gmail.com Íme aki ma próbálkozott velem,de sajna hiába már az elején levágtam:)megosztom hátha valakinél próbálkozik ismét a Bantuja

Ebay felhívás.. , 2012. március 03. - szombat 13:12

Wenn ein Versand nach Nigeria verlangt wird, sollte man * keine Ware abschicken * nicht auf Mails antworten * keine Links in Mails anklicken * keine Daten weitergeben * erst den unbezahlten Artikel melden, dann wiedereinstellen * an die EFCC Nigeria melden ! Ne küldjön árút Nigériába, Ne válaszoljon levélre..., Ne nyisson meg nigériai levélben érkező linket .., Ne küldjön el személyes adatokat, jelenste kifizetetlen árút az ebay-nek , csalást EFCC szervezetnek bejelenteni! ide >>> Minden nigériai csalót itt kell bejelenteni! http://www.efccnigeria.org/

Fedélnélküli levele .. , 2012. március 03. - szombat 13:05

Ha nem megy a vásárlási (annak tűnő) business , vagy a hitelt tolok olcsón Nigéri Bankból , már támadnak másik módszerrel. A német rendőrség felhívja eme módszertől is kérik távol maradni ! A SÍRÓS NIGÉRIAI AMI VÉGÜLIS ÉRTHETŐ DE AKKOR IS ..... 28.11.2011 | 16:38 Polizei warnt: Nigeria-Connection reagiert satire spenden nigeria .Subject: Wohnunglos .......................... Dear Sir, Mondag vor 14. Days kam nach Abeit ich nach Hause and meine Whonung war geräumt. Empty. Das Katzen im Tierheim. Schloss austauscht. Yes, ich seit einigen Monaten konnte Miete nich zahlen und yes, konnte auch Briefe nicht open mehr und yes, ich mich nicht habe kuemmert. Ich war nicht mehr in der Lage für mich die Energiy aufzubringen, für mich um sue kämpfen. Ich dumm nicht bin. Ich kein asozialer Mensch. Ich social und kultiviert. Ich bin nicht alkoholabhängig or use drugs. Ich lediglich ein Mensch, der nach über zehn Jahren Nackenschlaegen, Arbeitslosigkeit und dem immer neu zu aktivierenden Optimism in my life, in dem laengst andere kapituliert hätten, einfach die Waffen gestreckt hat. Ich genau das bin, was die Arbeitsagentur versucht zu produzieren: Menschen ohne Arbeit, die vor dem Verwaltungskram und Sanktionen aufgeben, um diesem Staat nicht mehr zur Last zu fallen. Ich habe aufgegeben. Und jetzt bin ich wohnungslos. Brauke Hilfe. Please helf. Yours Holy Fruitsalad Lagos Nigeria !.................

nikcsey, 2012. március 02. - péntek 22:28

Sziasztok! Ez a "történet" velem és párommal történt meg ma este!!!!Párom a telkét szerette volna értékesíteni és egy Afganisztánba szólgáló tiszt aki Little John néven írogatott nekünk e-mailbe...Amíg a lent mellékelt e-mailt meg nem kaptuk nem is gyanakodtunk, de HÁLa azoknak akik ide kiirták a nigériai csalók e-mail címét (nagyon köszönjük) mert így a google ki is dobta egyből ezt az oldalt és tudtunk is informálódni még azelőtt h a csalás áldozatai lettünk volna.Köszönjük mindenkinek! A levelet amit kaptunk megéri elolvasni mert elég hajmeresztő dolgokat írt ez a személy : Feladó: John Little jhonie.little@gmail.com Dear XXxXX, I am Little John and i am a member of NATO-ISAF Task Force and Provincial Reconstruction Troops in Southern Afghanistan.I am a private buyer and want to buy your property.I am moving over to your country as the expiration of our service here and i need the property for a family use.I can pay for the property immediately.In line with my business and family interest in your country,i have a very confidential proposal for you. Based on the United states legislative and executive decision of pulling our troop out of here by the middle of next year i have decided to contact you for this business opportunity and relationship. I want to inform you that I have in my possession the sum of USD 10.5 million, which I got from crude oil deals in Iraq. I deposited this money with a Red Cross Agent informing him that i am making contact for the real owner of the money and it is under my power to approve whoever comes forth for the money. I want to invest the money in a good business as soon as my service here ends,anyway you will advice me on that since I am not a business person.I am solely interested in making a life for my two daughters and therefore i shall require the service of a person who is trustworthy and sincere and i am going to make you the beneficiary of the money and allowing you to invest for my Kids in the event anything happens to me here.I am a America and an intelligence officer, so I have a 100% authentic means of transferring the money through diplomatic courier service.I just need your acceptance and all is done. Where we are now we can only communicate through our military communication facilities that are secured so nobody can monitor our emails, then I can explain in details to you. I will only reach you through email, because our calls might be monitored, I just have to be sure whom I am dealing with. I need someone I could deal with on trust, so that is why i contacted you to work with me as the receiving partner in your country. If you accept, I will put you forward as the beneficiary of the funds and transfer the money to you because as a uniformed person I cannot be parading such an amount so I need to present someone as the beneficiary. I am writing from a fresh email account so if you are not interested do not reply to this email and please delete this message,if no response after 3 days I will then search for someone else.If you are interested, then let me know so we can proceed as time is very important to me. I wait for your contact details so we can go into action. In less than 5 days, the money should have been in your position and I will come over for my money. I will give to you 30% of the sum and 70% is for me because I know that nothing goes for nothing, I hope I am been fair to you for your assistance as my receiving partner. Get back to me urgently, if you are interested in this business deal. Kind regards, Captain Little John


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés