Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

kovatis, 2012. március 28. - szerda 08:33

Név: Michael Owolabi Cím: 90 Abayomi Road Város: Akure Állami: Ondo állam Zip Code: 23434 Ország: Nigeria

Roller, 2012. március 25. - vasárnap 13:23

adams.katie65@yahoo.com egy újabb csaló!

marika1955, 2012. március 25. - vasárnap 10:44

Helló mindenki!Biztosan vannak áldozatok és nagyon meglepő, hogy nem akarják lebuktatni ezeket a szemét csalókat. Vagy netán szégyenlik, hogy ők sem voltak elég éberek és átverték őket is? Én is szégyelltem és szégyenlem a mai napig, de azzal nem segítünk magunkon sem ha homokba dugjuk a fejünket. Az egyik tag én lennék és hozok még egy áldozatot. Sajnos a 3.áldozattal akivel beszéltem erről és megígérte, hogy segít mert mindkettőnket ugyanaz az ember vert át, nem jelentkezik, eltűnt. A megadott telefonszámon és a céges telefonszámon nem tudom elérni. Remélem olvassa a cikket és felveszi velem a kapcsolatot.Mi ketten melléd állunk kedves Scambatier. Sőt én a napokban kaptam levelet a nigériai EFCC szervezettől akik a csalásokkal foglalkoznak. Kérik, hogy küldjek el minden "fejléces" levelet ami az illető kilétére fényt deríthet. Többek között az összes birtokomban lévő hamis dokumentumot, igazolványt, telefonszámot. Van egy csomó.Remélem ezek a csaló(k) hamarosan odakerül(nek) ahová valók. Kérlek benneteket, hogy csatlakozzatok az alakulandó egyesületünkhöz. Köszönöm mindenkinek aki segíteni tud és akar.

Gabca, 2012. március 24. - szombat 22:57

Scambaiter, nézz át az Autónavigátor fórumra, ott is olvastam valami "összefogás akcióról", szerintem találnál jelentkezőket!Üdv.

Scambaiter , 2012. március 24. - szombat 20:29

Még egyszer felajánlom, hogy aki áldozatul esett vagy csupán csak érdekli ez a téma, csatlakozzon az egyesülethez. Én megpróbáltam elindítani szálakat, amiben látok reális folytatást, de egyedül kevés vagyok hozzá, egy egyesülettel viszont többre lehet menni. 10 alapító tagra van szükség, szánalmas, de csak 4 embert találtunk eddig az egyik itt fórumozó áldozattal aki segít még tagokat keresni. Aki úgy érzi, kérem jelentkezzen. 419nigerian@gmail.com

Gabca, 2012. március 24. - szombat 19:45

Az Autónavigátor fórumán "Nincs előrelépés" című topikon, olvashatsz a beépített emberekről és még sok minden másról is. Volt egy hölgy aki úgy küldte el a csalónak a WU-s bizonylatot,hogy egy csomó adatot kitakart rajta, és mégis felvették a férje nevére utalt pénzt...na mi ez már? A használtautó.hu is tele van kamu hirdetésekkel, az oldal jelentette a rendőrségen, és felajánlotta, hogy segít elkapni őket. A rendőrségi válasz- köszönjük, de nincs szükségünk segítségre....Tehát mindegy, hogy eladsz vagy veszel utalni sehova, semmit még magadnak sem!!!!

Scambaiter, 2012. március 24. - szombat 09:51

Erre is lenne egyszerű megoldás ha a rendőrség együttműködne...feladni a pénzt, a rendőrség pedig felszólítást adna ki az összes hannoveri western union fióknak, hogy ahogy valaki bejelentkezik azon a néven amire a csaló kérte a pénzt, azonnal értesítsék a rendőrséget, a csalót pedig fel lehet tartani addig valamilyen indokkal. Így ha beépített ember van a Western Union-nál, - amit nem hiszek - az is máris kiderülne.

..., 2012. március 23. - péntek 11:55

..pont Németország az hol ha megtettszik egy kocsi , ott kipengeted kp-ben majd 10 perc múlva hasíthatsz tovább a saját rendszámoddal, Eleve utalni németbe kocsiért soha nem volt gyakorlat (?) kicsit elmebeteg dolog amit a csalók akartak :D Látni kell a verdát , különben meg bárhol lehet alkudni, köszi az írást szeretünk okulni :)

Gabca, 2012. március 22. - csütörtök 19:58

Dobnék én szívesen linket, és jelenthettem volna is, de az első válasz levele után eltűnt a hirdetés.Mire elolvastam a választ, már nem találtam az autót ...:-( De a lényeg benne van a storyban, csodák nincsenek, senkinek sem utalni. Azt hiszem a történetben olyan jellemző vonások vannak, amire ráismersz ha veled akarják ezt eljátszani... erre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy okuljatok...

mobil.de, 2012. március 22. - csütörtök 17:45

Ganca ezt rögtön a mobile de.nek is jelethetted volna + A német rendőrségen is. Mi ebből meg nem látunk semmit legalább ha már okuljunk egy mobile.de linket dobhatnál..


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Luis Roland, 2018. október 13.

Az én nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesett...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 13.

Sürgős hitre van szüksége? Adunk üzleti hiteleket, személyi kölcsönöket, diákhiteleket, au...

Évi egy fogkefe

Mária Ádám, 2018. október 13.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés