Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Cím, 2012. május 16. - szerda 15:30

Ákos azért a címet megadhatnád , küldünk gumit csak nem autógumit :)

Ákos, 2012. május 16. - szerda 12:30

Nagyon kösz hogy közzétettétek, és áldom az eszem hogy rákerestem a medolina.opel2@gmail.com címre. Tőlem gumikat akarnak.

Gábor, 2012. május 16. - szerda 10:35

Nekem is volt ilyen hasonló kalandom nigériai vásárlóval. Én egy fényképezőgéppet szerettem volna eladni. A történet úgyan így zajlott le csak nekem Royal Bank volt nem Citi. A szerencsém az volt, hogy én TNT-vel adtam fel a csomagot és a vámon megállították és nem akarta kifizetni a 40 dolláros vámköltséget sem. A fényképezőgép kb 100.000Ft-ot ért. Így hamar rá jöttem, hogy az a pénz soha nem fog meg érkezni mivel tudom, hogy külföldi utalás is kb 3 nap alatt meg érkezik. Szerencsémre vissza tudtam fodíttani a csomagot. Igaz, hogy ez 30e forintomba fájt. De legalább nem buktam be a fényképezőgépet. VIGYÁZZATOK!!!

P-21 Motorrad , 2012. május 14. - hétfő 11:46

Valaki, majd nem kizárt zaklatni fog hogy már régen a pénz úton van add fel neki sutty mert baj lesz :) 2006-ban egy P-21-s motorkerékpárt akartak megvenni tőlünk Motorscout.de re tettem fel spanyol ip-ről Rodrigez Mandigez Mucsácsesz lökte a Sóder Clubbot , levelezett a gyerekkel Angolul a fiam nem értette az Ő extrém Angolját úgy 5-6 levelet váltottak, aztán a fiam feladta neki nem fizet angol oktatásért senki úgy hogy felejtős a majom :D nos a lényeg , még ő fenyegetett hogy letegadjuk a pénzt de ő már a szállítást is kifizette úgy hogy vegyük tudomásul jönnek a motorért. Válaszoltunk hogy nyugodtan jöhetnek azért mikor ideérnek rendelünk ide mi is 2 rendőrautót 8 rendőrrel , és akár kévézhatunk is Kein Geld , Kein Motorrad hey Kumpel :D :D

Valaki, 2012. május 13. - vasárnap 20:01

Az én gépemet éppen egy Mrs Joyce O'Brien mrsjoyceobrien@gmail.com címről akarja megvenni éppen. Hehe, kivárom mi lesz, addig nem küldök, amíg nem küldi a pénzt és nem veszem fel....

gepard, 2012. május 12. - szombat 11:37

Sziasztok! Nálam is van egy próbálkozó, de a Nigéria furcsa volt, így megtaláltam a topicot. Természetesen nem küldöm el az árut, de abból lehet bajom, hogy tudja a paypal email-címem? V

becsapott ügyfél..., 2012. május 09. - szerda 12:15

Tisztelt hozzászólók! Látszik,hogy sok a gond a reklámokkal.Mert bebizonyosodott az is már régóta,hogy egyes banki marketinges akárkik kiszolgáltatták az adatokat!Akiknek van,vagy volt kölcsöne az tapasztalhat ilyeneket! Orrba szájba jönnek a kéretlen e-mailek.Ez lett a vége! Átverik az embereket a "kedves "regisztráció után.Nem kell nekik beugrani,hanem fel kell őket jelenteni!Csaló banda az egész!

szirmi, 2012. május 08. - kedd 14:15

Sziasztok! Nekünk most a Racing Bazárról írtak. Gyanús volt , hogy angolul , ezért rákerestem az e-mail címére, ami medolina.opel2@gmail.com és idejutottam :)...akkor ennyit erről. Köszi!

Jáger Zoltán, 2012. május 06. - vasárnap 13:05

Nálam is próbálkozott egy 'Mark Nee' 'marknee28@gmail.com' nevezetű valaki angkiából. Az expressen hírdetett fényképezőgépemet szerette volna megvenni afrikában tanuló fiának ajándékba. Gyanus volt az elejétől, de elkeztem levelezni vele. Túl készséges és nagylelkű volt ha pénzről volt szó. Minden levélbe utalni szeretett volna már, csak én nem adtam meg a kért adatokat mert gyanus volt. Aztán rábukkantam erre az oldalra és most már biztos, hogy átverni akartak.

norby, 2012. május 04. - péntek 19:45

Ma egy újabb jelentkező volt. mrstracy123@gmail.com (tracy williams) Persze kíváncsi voltam a módszerére és belementem, nos a szokásos módon jött is a Paypal-os megerősítés a következő címről "service@intl.paypal.com.". De mi az a pont a com végén? A legegyszerűbb módon el is lehet dönteni egy jobb klikk és részletek, aztán már meg is van rejtély. Nos a "service@intl.paypal.com." az általa megadott név amit mindig a felhasználó ad meg, de a valódi email cím "palalert@dcemail.com", és mivel régóta használok PayPal-t így tudom hogy nem tőlük jött a levél, ezért még arra sem vettem a fáradtságot hogy belépjek és leellenőrizzem, csak válaszoltam a vevőnek.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés