Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Pityu, 2012. május 29. - kedd 13:29

Következő csodagyerek: vanderwebe022@gmail.com

gábor, 2012. május 29. - kedd 09:21

Sziasztok Én is sajnos megjártam egy telefonnal ide küldtem Name: Peter Okoli Address: No. 84 Ijesha road, Ijeshatedo City: Surulere State: Lagos Country: Nigeria Zip Code: 23401 a csaló neve email címe: Martins Chris martinschris2002@gmail.com Vigyázzatok az értékeitekre

dr_kotasz, 2012. május 21. - hétfő 10:56

Új alteregoja van: Miss Marry Morgan (marry700@blumail.org), nekem a gitáromat akarta megvenni ár felett a Nigériában élő fiának. Gyanús lett, amikor a UPS címkeresőjébe sehogy sem akart beleférni a cím... Viszont a google maps megtalálta a címet... szóval érdekes. A helység létezik, de a cím nem, illetve még iskola is van azon a vidéken! Tehát egyre hitelesebbnek tűnik a dolog. Vigyázni kell, de nagyon!

Gilbert , 2012. május 19. - szombat 08:41

Lehet új jelenség vette kezdetét ! Egyszerűen jelentkezik egy feladó így !Ma reggel ahogy ez már rendre a SPAMMER péntek éjjel akar hirtelen megélni pl:..............Yo! I am being for boyfriend! 19.05.2012 um 00:43 Uhr Von:"Leisha Villas" Hola! I saw your current image. I really like you a lot. Now let's talk! I'm a girl and only serious about a man D:D:D::D >>> Gilbert@datingangry.info in das Adressbuch aufnehmen: Empfänger Gilbert@datingangry.info <<<< GILBERT xy -dik majom a net világából !!!

Jónás Gergő, 2012. május 17. - csütörtök 22:34

Sziasztok! Engem is megpróbált "Lehúzni" egy ál vevő Medolina opel néven keresett a racing bazaron hirdetek egy amerkai autot... Nekem is a szokásos duma anygolul h kifizet előre mindent csak küldjek 300 eurot előre stb stb nekem is Citibankos fizetés igazolast küldött. Bementem egy hozzam közeli Citi bankba hogy valos e ez az egész mire a bankban finoman szolva kiröhögtek hogy ez bizony a Citi banktol nem jöhetett!

ksp, 2012. május 17. - csütörtök 13:10

Fakorede Street Mint fake-order? Ez már itt gyanús.

Kiss Tamás, 2012. május 16. - szerda 19:44

Én is így jártam egy motort szeretem volna eladni egy angol úrnak pontosan ugyan abban a cipőben jártam mint az elözö hozzászoló nekem MEDOLINA OPEL NÉVEN JELENTKEZZETT már el jutottunk a kifizetésig csak a pénz nem érkezett meg most egy másiknéven probálkozik WILIEN SKOTT ezuton is szeretnék mindenkit figyelmeztetni ilyen nevüeknek ne döljöm be senki köszönöm hogy hozzá szolhatam remélem sokan olvassá.

Gyurka megmondta ..., 2012. május 16. - szerda 19:25

Azért nem kell Nigériáig menni, ezt kaptam pár hete , már itt járnak kelnek közöttünk :D egy termékemre az expressen ímígyen szólalt meg irányomban az ajánlat tévője: "helo ad el nekem 5ezerér töbet ugyse ér sürgös lene értek hozá még igyis joljársz na adod?" :D :D :D válaszoltam neki hipp-hopp monden rendben segítsünk ahol tudunk! Azóta sem válaszolt netsutyerák.

Ervin Viktor, 2012. május 16. - szerda 17:49

Ha valakit sikerül nekik megetetni vagy szabályosan átverni akkor meg is teszik.Nagy mesékkel probálkoznak aminek egyetlen szava sem igaz.Vigyázzatok,mert csak kész átverés show az egész ahogyan már korábbról lehetett hallani.Különösen Nigérián keresztül és Angliai összekötéssel-

Morgain, 2012. május 16. - szerda 17:37

2 napja engem is megtalált egy ilyen szélhámos lauranice12@gmail.com... az expressz.hu-ra feltett ipodom érdekelte. Megkérdezte mennyibe kerül, természetesen a levél angolul jött. Furcsa volt, de gondoltam miért ne írhatna nekem egy Magyarországon lakó angol...Írtam neki egy emailt, hogy nahát meglepő, hogy egy nem magyar találta meg a hirdetésem, és megkérdeztem, hogy Magyarországon él e. A következő levélben már kicsit sürgetősebben persze kb 3x annyi pénzt ajánlva írta, hogy ő Angliában él, és a lányának küldené Nigériába a cuccot. Közben én elmeséltem a barátomnak az esetet, mire ő felvilágosított, hogy bizony nemrég az ő nikon objektívjére is adtak ilyen ajánlatot Nigériából, szóval keressek rá a neten és meglátom, az egész csalás. És lám, tényleg :)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés