Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

czkriszti, 2012. június 19. - kedd 17:28

Sziasztok! engem is meg taálta a Kate Adams hétvégén egy telefont adnék el az apród.hu hírdetem. ma már az inerpool-al fenyeget, hogy adjam fel a cuccot. hol lehetne őket feljelenteni... ez nagyon durva amit csinálnak

Szandika07, 2012. június 19. - kedd 10:20

Sziasztok! Épp, hogy szombaton feladtam a hirdetést apródon 3 óra elteltével, már válaszolt is ez a szemét. Történetem hasonló Marciéhoz. Én még félidőben meg álltam és ki googleztam és rögtön beadott rengeteg oldalt ahol ezek a szemetek szerepelnek!!! Engem már az interpollal meg a ciaval fenyeget, mert nem adom fel a telefont holott előszőr még rendőrség volt. Neve: Kate Adams <katerose326@blumail.org Címe: Name: Adams Kay >>>>>>Address: No 2 queen cinema, Dugbe >>>>>>City/state: Oyo state, Ibadan >>>>>>Country: Nigeria Csak ez a szemét elfelejti, hogy mint eladó jogomban áll bármikor elállni az eladástól!! Pláne ezzel a trükkös bankos csalással.

Hajnalka, 2012. június 16. - szombat 10:57

De hogyan veszik át az árut ha fals a cím? Ha meg jó a cím, hogy lehet, hogy mindenkinek más utca házszámot adnak meg egy városon belül? Ki érti ezt? Egész Ibadan város ezt csinálja??? Nem értem....

Hajnalka, 2012. június 16. - szombat 10:19

Nálam is jelentkezett Jessica Joe, mint Tibinél. Nekem is furi volt, hogy miért pont az express.hu-ról nézeget gépek után. Van aki bedől neki és elküldi a csomagot anélkül, hogy a pénz beérkezne? Nekem a csomagküldő szolgálat hívta fel a figyelmemet, hogy nem csak én akarok Nigériába fényképezőgépet küldeni..... Csak azokat sajnálom akik ennek áldozatául esnek. Legyünk óvatosak! Bár én még Magyarnak sem küldeném el míg meg nem kapom a lóvét, nem hogy Nigériába.

Tibi, 2012. június 15. - péntek 22:57

Köszönöm,hogy vagytok! Nálam is bejelentkezett az Expresses hírdetésre,fényképezőgép persze az áldozat,és Angliából keres,postacím a lánya Nigériában,Ibadan városában!450 eur vételár helyett küld 600-at! Vicces és pofátlan! Ja a email címe: jessicajoe22@gmail.com

Szabó Tímea, 2012. június 12. - kedd 11:28

Nálunk is bepróbálkozott egy Kate Adams (katerose326@blumail.org) nevezetű egyén. Mi édesapám fényképezőjét és hozzá objektívet hirdetünk. Ma reggel írta meg a címét,nekem gyanús volt valamiért a nigériai cím,meg a történet is sántított,miszerint a lánya megy Nigériába, és neki szeretné venni. Aztán beírtam a Google maps-be,hogy mégis hol van ez a cím: no 15 queen cinema, dugbe, ibadan, Nigeria. És milyen fura,mert nincs ilyen hely. Legalábbis a megye és kerület (vagy minek mondjam) létezik,de a Queen Cinema nem... Aztán simán bemásoltam a google-ba is,és elsőként a fogyasztók.hu oldalán ezt a cikket adta ki! Átolvasgattam,és most áldom az eszem,hogy gyanús volt a történet!!!

Mr Onedin, 2012. június 08. - péntek 20:20

Nagyon jó, hogy léteznek ilyen és ehhez hasonló topickok. Én 65ezer Ft-ért hírdettem az expresszben illetve az érdeklődésre 220Eurót írtam. Erre jött az alábbi "ajánlat". Rögtön furcsálltam, hogy Angliából? Furcsálltam a kínált 350 Eurót, de Nigéria kijózanított :))) Google Az én levelem: Thank you for the reply, am Mrs Jessica Joe from England and i want to buy the item for my daughter who travel to Nigeria for her program and i want you to use EMS Speed Post or Register Post and i will offer you €350 for the item and the shipment cost to my daughter. So if the price is alright with you let me know before i will send you my daughter shipment address and i want you to know that i will pay you true bank transfer. Am waiting to hear from you fast. Thanks

t0ms0j3r, 2012. június 07. - csütörtök 11:25

Köszönöm ezt a sztorit mert engem is épp megtalált egy Dr.West Lee amit már rögtön furcsának találtam a szívhez szóló levelével együtt az én telefonom után érdeklődve ami így hangzott:1: " Do you still have this item for sell?? if yes am interested in buying.How long have you owned it?? what's your actual price for it and does it have any problem? And i want to know if you are ready to ship out the item " 2 : "my name is Dr. West Lee which i work with United Nation (UN),i want to know your final price plus the shipping cost to Nigeria because am buying for my child which she marking her birthday in the next two weeks time.Buying the item as a surprise gift for her because am already Divorce with her mother when she was four years old and now she marking her nineteen year birthday. Payment mode i can make bank to bank transfer or Western union money transfer before you go for the shipment.. " :)

atipeugeot, 2012. június 05. - kedd 08:26

Akadt egy jó képességű cerkofmajom,William Scott álnéven /scottw040@gmail.com/,aki egy nagy értékű motort vásárolt volna 2200GBP-ért.Amikor kiküldtem neki a PayPal számlát,másnapra olyan visszaigazoló mail jött 2600GBP-ről egy valami "secureintlpaypal@rocketmail.com"-ról,hogy a röhögőgörcs elkapott rögtön.Válaszoltam neki természetesen,hogy kiscica,ha kellene valami,először fizesd ki,mert a PayPal számlán nem szerepel beérkező utalás.Na,erre az ebugatta parasztja hamisított még egy Interpol által küldött levelet is,miszerint mielőbb küldjem Western Unionon azt a 400GBP fennmaradó összeget /szállítás ktg./,mert még akár le is leszek tartóztatva!Ezek az idióták igen találékonyak,de a lényeg nem változik:AMÍG NINCS KIFIZETVE A MEGVÁSÁROLT TERMÉK,ADDIG SEMMIFÉLE ELŐRE UTALÁS,VAGY CSOMAGKÜLDÉS NINCS!!!

Jani, 2012. június 04. - hétfő 20:13

Sziasztok!Szintén benyeltem amit Curtis Andrew mondott nekem.Expresszes hirdetés volt . 1 laptop bánta... curtisandrew72@gmail.com


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés