Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Sebi85, 2012. június 30. - szombat 15:07

Épp most készítettem el a Monkey_Trainer@c2.hu mail címet, mikor a marknee@gmail.com jött az alábbi mail a fényképezö hírdetésemre: " Hello, Is the item still Available for sell? if yes how much is the final price?And the condition of the item.." Az utóbbi 3napban ez a negyedik név. Mindjárt írok neki. :)

Monkey-Spiel :D, 2012. június 30. - szombat 11:22

Csak egy ajánlat : Ha bárki kap egy Monkey csimpánz próbálkozást SOHA NE AZ Express vagy más oldal üzenőfalán keresztül válaszoljon . Másolja ki a banánpusztító mail címét majd kell egy kimondottan majmokkkal való kommunikációs fiókot nyitni , egy másik mailt és arról kell a majomját szivatni. Befüvezve nem kizárt sorban a PC -k előtt görnyedő NetFun-MonkeyClub szarháziak makokva káromkodva esnek neki a fiokodnak ! :D

Sebi85, 2012. június 30. - szombat 01:19

Marika55 történetét olvasva ezeket találtam: http://www.voy.com/187398/202.html http://dannywhiteloanscompany.tk/ Még mindig mûködnek.. :(

Sebi85, 2012. június 29. - péntek 23:44

Sziasztok! Nálam egy bossd81@yahoo.com mail cimü Monkey próbálkozott. Megírtam neki a kért adatokat. Persze hamisan. pl. bank névnek ezt írtam: FaszNyalo Bank. Jött is a válasz, hogy utalta. Majd kérte,hogy ide küldjem: Name: ADEAGBO ODO Address: NO 30 KOKOHOUSE STREET State: OYO STATE City:IBADAN Zip code: 23402 Tele: 2340855676213 COUNTRY...NIGERIA. Majd szó szerint elküldtem a k anyjába

nikonFanatic, 2012. június 28. - csütörtök 15:52

Újabb fecske a láthatáron :) kitanakelly1st@gmail.com a "kedvezményetett": Full Name: David Johnson Full Address: No.20 Uncle Joe Street Mokola City: Ibadan State: Oyo Country: Nigeria Zip code: 23402 Ízlése az van a pofátlannak, velem egy Nikkor 12-24-es objektívet postáztatna. Úgy döntöttem, hogy felajánlom neki a fix 50-est is, meg a 28-70-esemet is, hátha azt is szívesen fogadja Dávidka. Már három levelet váltottunk, de szeretnék még vagy tizenhármat :). Marha jó érzés lesz "sakkozni" a kis pitiáner kammergéppel. A következő levelem arról szól majd, hogy: ne haragundj, de elírtam a bankszámla számom, tedd meg hogy elutalod a következőre is :D

laziandi, 2012. június 27. - szerda 17:03

Na, úgy néz ki én is beleszaladtam. Én egy komplett számítógépet tettem fel az expresszre illetve a jófogásra. Írt angolul egy levelet (kitanakelly1st@gmail.com). Lefordíttattam, mert nem tudok angolul, és írtam vissza neki, hogy nem tudok angolul. Erre visszaküldte a google által lefordított levelet. Hát nekem még ekkor se volt gyanus. Addig jutottunk el, hogy megadtam a számlaszámom, nevem, és megírtam neki az összeget, mennyit küldjön. Vissza tudnak ezzel élni?

Nigerian Affe in Aktion :D,, 2012. június 19. - kedd 21:04

Tessék itt megoldás video a Nigéria átverős majmoknak míg megérkezik a termék addik ne unatkozz AFFE :D D:D:D:D http://www.youtube.com/watch?v=uVBMt2CLEdI&feature=related

Nigerian Affe in Aktion :D, 2012. június 19. - kedd 21:01

..mondjuk kutya kaki sem óccsóé megy afrikába :D

Nigerian Affe in Aktion :D, 2012. június 19. - kedd 20:58

Cz Kriszti, nem kell parázni, válaszolj neki hogy Affe küldjek banánt ? Fenyegetőzhet a majom, azért érdemes az apród.hu ra és az express .hu ra is csinálni egy másik email fiókot , azt spammeelheti bármelyik afrikai majom, ezek lassan 10 éve szórakoznak ahogyan a magyar spamek is léteznek,ázsia usa ökrök szórakoznak külhonból elszabadult sötétek , válaszolj hogy régen feladtad. Ha kérdez küldj neki mókás képeslapküldőn keresztül valami http://www.digital-postcard.ch/ecards/fun-humor/3/ humorosat :D pl kis srác beint :) FINGER :D Ezt neked Affe felirattal :D vagy itt egy szép video, hello Freunde :D http://www.youtube.com/watch?v=mMy04EpVxSY :D ficxk dein mamma mal kurz :D

Matus László, 2012. június 19. - kedd 20:31

Figyu! Ha ennyire jól tudjátok,hogy kik ezek mért nem adtok fel nekik egy nagy kupac kutyagumit díszdobozba? Mekkora lenne az arcuk amikor kibontják!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés