Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Imii, 2012. július 11. - szerda 19:11

Ma nálam próbálkoztak, egy TV-t akart venni az illető "Linda Benson". És érdekes módon mikor az első válaszomra válasz érkezett az már nem is a bejövő üzenetekbe került, hanem a "SPAM"-ok közé. Így elég érdekes volt már nekem is. Szerencsére rátaláltam erre a csalásra. Köszönöm :)

marika1955, 2012. július 11. - szerda 13:38

Helló, redjohn! Ne félj az FBI fenyegetéstől, mert ez nem igaz. Ne reagálj rá...nincs jelentősége.

marika1955, 2012. július 11. - szerda 13:36

Helló, Felvettem a kapcsolatot a legnagyobb webhotellel és sikerült letiltatni ismét Danny White honlapját. Üzenem Sebi85-nek is ha olvassa. Ha valaki újra találkozik a honlappal és élő akkor kérem írjon nekem. Köszönöm és vigyázzatok. http://www.voy.com/187398/202.html http://dannywhiteloanscompany.tk/

Gábor, 2012. július 10. - kedd 23:42

Nálam is próbálkozott "william scott" és motort akart venni.

redjohn, 2012. július 10. - kedd 17:12

Valaki segítsen!! Engem az FBI-jal fenyegetnek!! Ennek van valami jelentősége vagy hagyjam figyelmen kívül?? Valaki válaszoljon!!! Előre is köszönöm!!!

marika1955, 2012. július 10. - kedd 11:16

Íme kaptam választ a levelemre. Bemásolom. Tehát itt a bizonyíték, várom a többi hivatalos helyről is. Ha megkapom közzé teszem. Tisztelt Asszonyom! Ahogy Ön is írta, "túl szép, hogy igaz legyen" az ajánlat, amit kapott. Kérjük ezért, hogy a józan észre hallgatva sem erre a levélre, sem a jövőben hasonló megkeresésekre semmilyen formában ne válaszoljon, és hagyja őket teljes mértékben figyelmen kívül. Jól gondolja, csalók keresték Önt meg. Ahogy leveléből kiderül, az Ön számára is világos, hogy egy hivatalos megkeresésnek nem ez a módja. Üdvözlettel, Visa and Consular Department Embassy of Nigeria Rómer Flóris Utca 57 H-1023 Budapest Hungary. www.nigerianembassy.hu Tel: +3612122021, +3612122022 Fax:+3612122025

marika1955, 2012. július 10. - kedd 11:05

Sebi85-nek üzenem, hogy kértem a webhotelt arra, hogy zárja be ezt a honlapot. Két erre jogosult üzemeltetőnek is elküldtem a kérésem, bízom abban, hogy kivonják a forgalomból ezt a hamis hitelajánló weblapot. http://www.voy.com/187398/202.html http://dannywhiteloanscompany.tk/

redjohn, 2012. július 09. - hétfő 21:17

Ja és engem pedig az FBI-jal fenyegetnek!! :D:D:D Kész vicc amit ezek művelnek! MINDENKI CSAK ÓVATOSAN!!

redjohn, 2012. július 09. - hétfő 20:54

A névlistához csatolnám: Mrs Joyce O'Brien Paige Regan Ők is ezekhez a csalókhoz sorolhatók!! VIGYÁZAT VELÜK!!

marika1955, 2012. július 09. - hétfő 20:49

Helló. Ma kaptam ezt a levelet a nigériai EFCC nevében.Ez egy nyomozó hatóság akik a nigériai csalásokkal foglalkoznak. Ez a levél hamis és nem az igazi szervezet küldte. Az igazi EFCC soha nem küld levelet fordításban.Én ezt tudom mert a Nigériai Nagykövetség írta nekem. Tehát ez egy csaló levél ismét. Ne dőljetek be az itt ígért kártalanítási összegnek. Ha kaptok ilyen levelet, továbbítsátok a nigériai EFCC email címre amit itt megadok. (info@efccnigeria.org ) Íme a levél...ne tévesszen meg senkit, hogy címer is van a levél elején, lehet, hogy az itt nem lesz látható. Ezzel is hivatalossá akarták tenni ezek a szemetek.Egyébként az is furcsa, hogy nem az email címemre küldték, hanem több címre is...akihez éppen eljutott. Központ Telek 1017 és 1018 Custom zárási Adetokunbo Ademola Crescent Wuse II, Abuja, Nigéria. Figyelem csalás áldozata: A nevem FEMI Babafemi, Főigazgató felelős a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság Crimes (EFCC), Plot 1017 és 1018 Custom zárási Adetokunbo Ademola Crescent Wuse II, Abuja Nigéria. Tanszékünk büszke arra, hogy szigorúan szemben elterjedt az internetes csalás, Afrikában és Nigériában nemzet egésze. A készüléket sikerült betölteni a teljes összeg több mint 13 milliárd amerikai dollár az elmúlt 2 évben. Azt elismerik az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ), és a mi saját vizsgálatokat finanszírozott a Világbank. Eddig már több mint 63 éven aluli személyek őrizetben a kit fognak szembesülni tárgyalás tekintetében az elkövetett bűncselekmény súlyossága általuk elkövetett. Ezek a vizsgálatok folynak, és minden on-line tranzakció jön, és ki a nigériai és a szomszédos Nyugat-Afrika Nemzetek éppen gyanúsította enyhe nyomát csalás változtatható meg, és lezárta a továbbiakban a tanszék, és mi nem kompenzáló, aki továbbra is fennáll az ügylet, és a végén egy áldozat végül. Figyelmeztetni kell. Ez a rutin sweep elvégezni minden negyedévben, melynek célja, hogy mossa ki minden online scammer ki a netet. Ez az internetes csalás elleni küzdelem Nigériában vették komolyan miatt magas aránya panaszkodik mi volt a különböző személyek a világ minden tájáról. Sokan elvesztették minden valaha élt és dolgozott, míg mások vesztették életüket, hogy ezek a csalások elkövetésében sters ez istentelen cselekedet. Már nagyon sok jelentések Európából, Észak-és Dél-Amerikában, Ázsiában, Afrikában, Ausztráliában. És mindezek a jelentések valóban hozott egy csomó szégyen a nigériai nemzet és a kontinens általános Afrika, A legfrissebb statisztikák azonban nem tett az internetes átverés aránya 2010-ben és az eredmény megdöbbentő volt. Ezek a személyek vesznek részt ezekben működik rendesen használni a személyazonosságát nagy intézmények hasonló iparban, mind a magán és állami orientált, az Egyesült Királyságban, Nigéria és környéke mérceként elkövetni ezeket crimes.This vezetett, hogy sok a káosz a múltban, ahol a nagy létesítményt sem vádolják, és beperelte a kérdéseket tudnak semmit, és hogy már nem tudják pénzeszközök jogosan megítélt nevüket. A mag-án került sor október 28, 2010 Ghánában valamennyi vezetői ECOWAS nemzetek együttműködve az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ), a részletekről kell venni a teljes felszámolására az internetes csalás a forma minden tér az egész Afrika kontinensen, ahol a csapat internetes szakértő állította össze és kiképezni, hogyan készülékre modern eszközökkel harcol ez a csúnya aktus. További információk a növekvő aránya az internetes csalás és hogyan az Egyesült Nemzetek állt szilárdan mögött az internetes csalás felszámolása, kattintson a linkre: http://www.scamdex.com/scam-database/C/scam-email- 04573.php. Ez az üzenet egy részét veszi igénybe a nemrég kitett áldozatok részt eltérítése a pénzeszközök és csalás az interneten a hónapokban 2008 januárjától a májusban 2010. Ez körkörös, amelyet szokásosan az interneten elhelyezett minden negyedévben a Nigériai Szövetségi Köztársaság, az egész világ látni és legyen óvatos az ilyen csalók így szégyen, hogy a nigériai Nemzet. A Gazdasági és Pénzügyi Bizottság Crimes (EFCC) általában kezdeni ezt a feladatot, hogy felvilágosítsa az internethasználók aránya a magas az internetes csalás, amely 80%-kal nőtt a 2000-ig dátumot. Ez azt eredményezte, hogy nőtt a növekedési ütem a korrupció az afrikai, és ez hozta a nagy nemzet bélyegüket amelyet le kell törölni egy időben. Nemrég, itt van néhány a nevek, e-mail és létesítmények által használt CSALÁS STERS és a különböző formátumok, amelyeket szokás készüléket, hogy rávegyék azokat használják a világhálót. Mi jelenleg a mi őket őrizetbe. Ön, hogy nem figyelnek az ilyen leveleket, ha legközelebb ők küldik Önnek. Másik lehetőség, hogy jelentést kell tennie, hogy mi székhelye, ha legközelebb kapsz egy ilyen mailt, többségük illegális és nem valódi. A Gazdasági és Pénzügyi Bizottság Crimes (EFCC) sikerült helyreállítani egy ilyen alapok, amelyek már ellopták, és ezek az eltérített CSALÁS STERS és már alá is helyezte őket őrizetbe, hogy csak akkor szabadítják fel, hogy azok a személyek, akik valódi személyazonosság igazolására hogy valóban voltak ezek a becsapott CSALÁS STERS.We csak figyelni, hogy azok, akik áldozatok biztosítja számunkra a kemény vagy lágy példányát a nemzeti útlevél vagy jogosítvány, másolatai a Western Union Money Transfer Slip, amellyel ezeket a kifizetéseket a őket. Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) együttműködésben a Világbank vállalta, hogy kártalanítja Önt, mint az egyik áldozat az összeg 83,000.00 HUF (nyolcvan háromezer Nagy Brit font sterling). Az érintett személyek csak akkor lehet valóban törli / ellenőrzött, ha a benyújtott dokumentumok már teljesen felül, vagy csapat investigators.In Ezen kívül, akik áldozatául esnek a második alkalommal nem vett részt a hivatal általi mivel nekik kell majd magukat hibáztatni kellene az esetre, ha esik áldozatul az ilyen internetes csalásokról STERS újra. A panaszok és kérdések hogyan lehet kapcsolatba lépni a székhelye a EFCC egység a nigériai rendőrség, akkor a kapcsolatot e-mail cím: fbi.units01@gmail.com Csak akkor kapja meg a jelentések / kérdések e-mailben, mint a mi forró vonalak szigorúan a sürgősségi alapokat, és általában funkcionális kizárólag Afrikában. Megjegyzés: Ez a mail-ben küldött, mert az e-mail címét is megtalálható az interneten, a többi között csalás victims.If-e az e-mail nem vonatkozik Önre, kérjük ne válaszoljon rá, mert ez jelenti az e-mail ütött Önnek tévesen . Ellenkező esetben, akkor számoljon be nekünk a lehető leghamarabb bizonyítékot, hogy valójában egy áldozat ezt a körülményt. Üdvözlettel, Suppl. FEMI Babafemi. Head EFCC főfelügyelő.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés