Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Ilona, 2012. július 31. - kedd 23:09

Kedves, Little John vagyok, és tagja vagyok a NATO-ISAF Munkacsoport és a tartományi újjáépítési csapatok Afganisztán déli részén. Én vagyok a vevő magán-és a megvásárolni kívánt ingatlan. Én mozdultak el az Ön országot lejárta szolgáltatásunk van, és szükségem van az ingatlan egy családi használatra. Tudom fizetni az ingatlan azonnal. Összhangban az én családi és üzleti érdeklődés az országban, van egy nagyon bizalmas javaslatot az Ön számára. alapján az Egyesült Államok törvényhozó és végrehajtó döntése után húzva a csapat innen a jövő év közepére már úgy döntött, hogy felveszi Önnel a kapcsolatot a ez az üzleti lehetőséget, és kapcsolatot. Szeretném tájékoztatni Önöket , hogy én az én birtokában összege 10.500.000 USD, amit kaptam a nyersolajból foglalkozik Irakban. Én ezt a pénzt letétbe egy vöröskeresztes ügynök közölte vele, hogy én vagyok a kapcsolatot a valódi tulajdonosa a pénzt, és ez alatt az erőm, hogy jóváhagyja aki jön oda a pénzt. szeretném befektetni a pénzt egy jó üzleti amint ahogy a szolgáltatások itt véget ér, úgyis lesz nekem tanácsot, hogy mivel nem vagyok egy üzleti személyt. Kizárólag saját magam vagyok érdekelt abban, hogy egy élet két lányom , és ezért azt meg kell követelnie a szolgáltatást olyan személy, aki megbízható, őszinte, és én megyek, hogy neked a kedvezményezettje a pénzt, és lehetővé teszi, hogy fektessenek az én Kids esetén bármi történik velem itt. Én egy amerikai és egy hírszerző tiszt, úgyhogy van egy 100%-osan segítségével át a pénzt a diplomáciai futárszolgálat. Csak kell, hogy elfogadja, és mindent kész. Hol vagyunk most már csak kommunikálni a mi katonai kommunikációs lehetőséget, hogy biztosítva vannak, így senki sem tudja nyomon a mi e-mailt, akkor tudok részletesen elmagyarázni neked. Én csak akkor éri meg e-mailen keresztül, mert a hívásokat lehet ellenőrizni, azt csak ki kell arról, akivel éppen foglalkozik. Szükségem van valakire tudtam foglalkozni a bizalom, így ezért felvettem a kapcsolatot , hogy működjenek együtt velem, mint az részesülő partner az Ön országában. Ha elfogadja, teszek meg előre a kedvezményezett az alapok és átutalja a pénzt, mert egy egyenruhás ember, akit nem lehet parádézó ez az összeg így kell bemutatni valakit, mint a kedvezményezett. írok egy friss e-mail figyelembe, így ha nem érdekel , ne válaszoljon erre az e-mail, és törölje ezt az üzenetet, ha nincs válasz 3 nap után fogok majd keresni valaki mást. Ha érdekel, akkor tudassa velem, így folytatódhat az idő nagyon fontos számomra. Várom az Ön elérhetőségeit, így mehetünk be keresetet. Kevesebb, mint 5 nap, a pénz kellett volna a helyzet, és én jön át a pénzemért. Adok neked 30%-a az összeg és 70%-a számomra, mert tudom, hogy semmi sem megy semmi, remélem, hogy tisztességes vagyok, hogy szíves segítséget, mint az én átvevő partner. Hívj vissza sürgősen, ha Érdekel az üzletet. Üdvözlettel, Little John kapitány

Isty, 2012. július 28. - szombat 20:12

Egy újabb próbálkozás: INNEN: EDDIE J.SMITH Hello, Thanks for the email....I will like you to know that am highly interested in the item because am buying it for my client and kindly get back to me with your final price.Below is the shipment address of my client,kindly get back to me with shipment cost through EMS courier service......... Name JOHNSON COLE, ADDRESS:NO 20 lagere street, CITY:Ife. STATE:Osun Country: NIGERIA Zip Code: 234036 Concerning the payment i will proceed and make the payment asap by Bank to Bank Transfer and i want you to send me the details below so i can proceed and make the payment asap.... Account Holder Name: Account Number: Bank Name: Bank Address: Bank/Swift Code: Item Name: Item Cost + EMS express Post Mail Service:: I wait your response as soon as possible so i can proceed and finalize the deal Okay. Thanks.

Viktor, 2012. július 23. - hétfő 16:52

Engem is megtalltak két nappal ezelött Dr James Wayne néven jameswayne411@gmail.com). én az automat akrtam eladni és emailezgettünk t is küldte a fizetési bizonylatot és az volt oda irva ha befizetem erre és erre a névre cimre a százezret akkor jön át a teljes vétel ár a kocsinak

Meli, 2012. július 16. - hétfő 13:41

Csatlakozom Nóri észrevételéhez, engem is megtalált a házasodunk.hu-n david_gergo@globomail.com. Tőlem koszorúslány ruhát szeretett volna vásárolni.

Nóri , 2012. július 16. - hétfő 12:56

Újabb névvel bővülünk, engem a hazasodunk.hu-n talált meg egy esküvői mellény miatt! Ő a nigériában élő lányának kérte a mellényt, az 50 euro helyett még 140 eurot is ajánlt! david_gergo@globomail.com

Atti, 2012. július 13. - péntek 14:08

Engem is sandradavis443@gmail.com talált meg, a Laptopomat akarta a topapro.hu-ról "megvenni". Furcsa volt, hogy a levele Spamba jött, és az hogy azt akarta Nigériába postázzam, fizeti a költségeket, egyébként a FIÀNAK venné. Irtam neki választ, utána leirta, hogy ö tengerbiológus és ahogy megkapta, küldi is az UNOKAÖCCSÈNEK Kanadába..... mondom WTF??? Ráadásul a címében már valami Timi Olalekan néven tüntette fel magát. Ràkerestem a neten a megadott címre, hátha Google Earth kidobja, de erre az oldalra kerültem..... :D Name: Timi Olalekan Address: No. 32 Benjamin Road, Mokola City: Ibadan Oyo state Country: Nigeria Postal Code: 23402 hope to read from you soon Regard sandra

Éva, 2012. július 13. - péntek 09:01

Sziasztok, Engem is megtalált Bradshaw Annick a Jó fogáson. Még jó hogy rá kerestem neten erre a Nigériai akciora. Igazábol a történek ugyanazz.

kiszacsek, 2012. július 12. - csütörtök 22:47

Sziasztok! Jó hogy rátaláltam erre az oldalra! Azt hiszem engem is egy csaló talált meg! Hirdetek az expresszen egy uj notebookot 100000ft-ért! Ma kaptam az emailcimemre egy angol üzenetet,hogy mennyi az alsó határ amennyiért eladom a notebookot! Irtam hogy 95000 ft-ért eladom! Egyből jött a válasz hogy nagyon örül neki, mert Afrikába kellene,mert a barátjas fiának veszi ajándékba, és hogy küldjem el a nevem,telefonszámom, bankom nevét, számlaszámot hogy utalni tudja a 95000 ft-ot+ 25000 postát! Igaz kicsit fura volt,hogy ez a levél a SPAM-ba jött! Már nagyon megbántam hogy elküldtem az adatokat! Ugye ezekből az adatokból nemtudnak hozzáférni a számlámhoz? Megadtam a nevem, a bank nevét, központi cimét, Bank swist kódját és a számlaszámomat! Szerintetek ezzel visszatudnak élni?Elöre is köszönöm a választ!A neve akitöl kaptam az emailt : MELIN JOY.

Tóth Lilla, 2012. július 12. - csütörtök 18:06

Sziasztok! Engem a napokban talált meg egy sandra davis (sandradavis443@gmail.com) nevezetű hölgy, először magyarul írt hogy szeretné megvenni az iphonomat, de a következő levél már angolul jött és ahogy már leírták többen ő angliában van és nigériába küldené az unokaöccsének, írta hogy kifizeti a telefont euroban plusz a postaköltséget. Aztán jött egy levél egy Credit Europe Bank(pay.alert@europe.com)-tól, hogy ez a Miss Sandra Davis átutalt nekem 210 eurot. Nem vagyok akkora madár hogy a pénz beérkezése előtt feladjam a terméket, de a számlaszámomat megadtam, remélem ebből nem lesz probléma. Legutóljára azt írtam neki hogy amint a számlámon van a pénz már küldöm is a telefont, erre még nem érkezett válasz de kíváncsian várom a végét, és már gondolkozok a frappáns levelen. A terméket erre a címre kellett volna küldeni: Name: Timi Olalekan Address: No. 32 Benjamin Road, Mokola City: Ibadan Oyo state Country: Nigeria Postal Code: 23402

redjohn, 2012. július 12. - csütörtök 14:21

Köszi Marika a választ!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés