Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Lili, 2012. szeptember 05. - szerda 15:43

Csak hogy bővítsem a sort. A neve Ashewo Nla, és Promise Edet-nek kellene küldeni Nigeria, Ondo, Akure város Oba Adesida útra. Tőlem jelen pillanatban egy gitárt akarnak megvenni(400 euro), és elég jól ráfizetnek csak hogy gyors legyen a procedúra. Jeleztem hogy addig nem küldöm amíg a számlán nincs az összeg, nem érdekel a banki papír, lássam a számlámon és küldöm a hangszert. Milyen érdekes azóta Ashewo barátom eltűnt a színről. De köszönöm nekik hogy egy napra legalább a reményt megadták hogy elmegy a gitárom, és még jó hogy nem vettem előre egy rekesz sört az ünneplésre.

Tibor, 2012. szeptember 04. - kedd 13:28

Engem ez az alak akart csőbe húzni örökséggel:Nelson Yem FROM BARR.NELSON YEM PHONE:00228-90999271 PLEASE RESPOND THROUGH MY PRIVATE EMAIL ADDRESS :nelsonyem@ rediff.com

Varga viktória, 2012. augusztus 31. - péntek 09:33

Sziasztok!Én úgy jártam hogy John Wilson írt. Name :Abdullahi Lanre Address : NO 12,Oke Iyin Akata Ilesha City: Ilesha Zip Code : 234036 County:Nigeria Ezt a címet adta meg elküldtem 30000ft és írja a szövegeket hogy fizessek be 200euro hogy át tudják utalni a 532euro.De valami bank is írt hitelesnek tünik.De erről nem volt szó.Úgy volt hogy feladtam az estélyi ruhát postán és utána küldi a pénzt.Jöttek a levelek hogy a vámon nem tud át menni a csomag meg aktiválni kell a fiokómat. Most mit csináljak rendőrséhhez forduljak.

Tamás, 2012. augusztus 30. - csütörtök 20:38

Úgy néz ki hogy a Sunday Katie sokmindent akar venni a lányának, engem is megkeresett. Egy aprod.hu-s hirdetésemre irt, de nem adtam meg neki semmilyen adatomat mert alapból gyanús volt az egész. Rákerestem az email cimére aztán találtam ezt a cikket... :)

Átvert ügyfél, 2012. augusztus 30. - csütörtök 18:11

Rájöttünk egy trükkre.A bankok egyes alkalmazottai,akik telefonon kéregetik az adatokat,hunyók!Összejátszanak az ilyen reklám ügynökökkel és lefigyeltetik az adatokat(adathalászok).Majd szépen azok birtokában megpróbálnak pénzhez jutni az ajánlataikkal. Ez most virágzó üzletnek bizonyúl.Ezt úgy teszik,mint az egyes kölcsönökkel,melyek már nem léteznek,de nem törölték szándékosan a rendszerükből.Úgy kezelik mintha léteznek. Ezért akarnak telefonon kapcsolatot teremteni.Sokat kapunk ilyen hívásokat.Persze "rejtett számon",hogy ne lehessen visszahívni sem! Szemét mindegyik.Így akarnak érvényesülni,mert már nincs a bankoknak pénzhozama.Ilyenek a behajtók is! Senki ne adjon telefonon adatokat! Tanúlság!

L.Norbert, 2012. augusztus 30. - csütörtök 14:54

Tegnap este nekem is jött egy szép ajánlat a tegnap elött feltöltött hírdetésemre. Csak a bökkenő annyi volt ebben az egészben hogy totál magyarul írtam mindent erre fel valamilyen úton módon elolvasta és megértette. Aztán Euroban kérte tőlem a végső árat. Én leírtam neki hogy 300 Euro + posta erre ő 400 Eurot ajánlott fel. Ez kicsit gyanús volt nekem, ezért útána kerestem hogy ki is ez az ember de ahogy olvasgatom nem én vagyok sem az első sem az útolsó akit átt akarnak verni. Rőviden enyi lenne. a Neve: Mrs Martina Fisher Email: mrsmartina.fisher01@globomail.com

B.né Kitti, 2012. augusztus 30. - csütörtök 13:05

óóóó, jött a levél, h az FBI fog nyomon követni....

B.né Kitti, 2012. augusztus 30. - csütörtök 12:46

én az apródon levő hirdetésemmel jártam így!!!! nigériai név: Name Allen Mary Address No 12 Ayinke Isokan Hostel Under G City Ogbomosho State Oyo State Country Nigeria Zip Code 23402 Phone Number +2348183470883

jocomano77, 2012. augusztus 29. - szerda 10:22

Europaiunion belüli vagy union kivüli, tök mindegy. Mert ha valaki külföldi e-mailről ír vagy külföldi telefon számról hív téged, az már okot ad a nyanúra! Sőt már az is gyanús ha valaki külföldi nevet ad meg. S igy keresene. Mindig legyen gyanús, ha külföldi! Sőt az is gyanúra adhat okot, ha valaki ingyenes e-mail cimről ír. Teljesen midegy hogy magyar vagy külföldi ingyenes mailről ír. A Gmail az egy ingyenes mail. Saját személyes adatot meg soha ne adj meg!

Sanders, 2012. augusztus 28. - kedd 16:27

Sziasztok. Én se jöttem be a csőbe a canon 450d-mmel :) Persze sunday katie jelentkezett az alábbi emailról: Dátum: Szombat, 25. Augusztus (2 nappal ezelőtt)p6yjzlnou1rnild@jetable.org


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés