Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

zolika, 2012. szeptember 25. - kedd 17:54

Töllem 120-ft értékben akart rendelni!! axelgetzkow860@gmail.com

addamka, 2012. szeptember 25. - kedd 04:41

A téma még nem elévült, aprod.hu-ról találtak be. Egyelőre jól szórakozunk, excelbe kreáltam egy Magyar Királyi Posta feladószelvényt, kinyomtattam, került rá egy 1904-es Vármegye pecsét, szépen bekajálta. Jelenleg a kamu csomagkövető oldalt nyomkodja, ami menti az IP-t. Nyilván sokra nem jó, de minél inkább azt hiszi ő a nyerő, annál nagyobbat esik pofára. Amúgy ez nem pénzt akart kiszedni, hanem a laptopomat kellett volna Nigériába küldeni. A kérdés, hogy ha nem a megadott címen van valaki aki várja, akkor hol nyúlják le a cuccot?

Dalmi, 2012. szeptember 21. - péntek 10:48

Nálam is próbálkozott egy menyasszonyi ruhát akart vásárolni, johnwilson@gmail,com címről írt.... egész furcsa volt, hogy a nigériai fiának akart egy menyasszonyi ruhát vásárolni amerikából! cím: NO 12,Oke Iyin Akata Ilesha

v.j., 2012. szeptember 19. - szerda 14:13

Engem ők hárman kerestek meg. Szintén Nigéria. Fényképezőgépet "vettek" volna. Thomas Mikri mikrithomas@gmail.com Thomas Mikiri greymark84@gmail.com Jessica Joe jessicajoe22@gmail.com

krisz, 2012. szeptember 18. - kedd 18:55

Sziasztok velem is probálkozot a nigeriai egy erösitöt hirdetem és ugyan igy be probálkozot hogy a fiának szeretné szűletésnapi ajándék ként hogy elöre utal elég jó árat adót volna de hála ég ti irtatok és ismerösöm emlitete hogy keresek rá a neten és itt látam hogy a vakuval már probálkozot köszönöm az informáciot

Laci, 2012. szeptember 18. - kedd 16:28

Wilfred Fanny is közéjük tartozik. Sajnos elküldtem a SONY ALFA 200 fényképezőgépem , úgy hogy buktam az egészet. Mit csináljak tanácsot kérek remélem a bankszámlámhoz nem férnek hozzá!!!

Kata, 2012. szeptember 16. - vasárnap 23:02

a következő: fred mic 103 Navigator Drive, Southall -Middlesex, UB2 4UU, United Kingdom England Date of Birth: 11-01-1960 micheal fred

Kiss László, 2012. szeptember 13. - csütörtök 17:48

Sziasztok! IPhone 4-est árulok, arra cuppant rá, azonnal elküldtem a ....-ba amikor az adataimat kérte. Aztán poénból beírtam a google-be a mail címét és megtaláltalak titeket. Durva:)

Tamás, 2012. szeptember 11. - kedd 16:03

Sziasztok, ez a Mr. Ashewo Nla. engem is megpróbált átverni... Ebay-en hírdetem a telefonom, amit ő készséggel meg is vene (na persze...) küldött egy kamus bizonylatot, és várja, hogy adjam fel a telefont... No, csak várja... Mindenesetre mutatom, mit kaptam tőle: TRANSFER ORDER The Online Transfer Order From Scotia Bank® Has Been Approved. TRANSFER NUMBER: SW13100571978KMS Dear Valued Customer - Tamas Boka Congratulations ! This acknowledgment sets forth certain terms upon which {Mr Ashewo Nla} is interested in acquiring some Items and he paid the Total Amount of 300:00EUR Below-noted name and bank account there in. TRANSACTION NUMBER :SW3100571978KMS PAYMENT ACCOUNT DETAILS. ACCOUNT HOLDER ACCOUNT NUMBER SWIFT CODE BANK NAME ITEM NAME TOTAL AMOUNT COUNTRY Date Of Transfer Tamas Boka HU08 6880 0082 1518 5677 0000 0000 ***** Szabolcs Takarékszövetkezet lg 300:00EUR Hungary September 11 , 2012 Your Payment has been Processed Successfully on your behalf and it remain the final process to Transfer your money into Your Bank Account , but before this we will need the Shipment Tracking Number of the item before we can activate your bank account. Please do allow 12-24 to hours to activated your bank account after verifying the This is how we work things out here,Concerning the payment for goods and we do hope you will understand us well and comprehend with us about our form of payment shipment of the item to the buyer. To secure both the buyer and seller interest from any type of risk and fraudulent practices that is very rampant via online transactions OUR TERMS AND CONDITIONS We write to inform you of the readiness of this bank to make the transfer as soon as the shipment is made and verified . We urge you to please send to us the scanned receipt of this shipment for a through verification. * THE SCANNED RECEIPT OR TRACKING NUMBER* This scanned receipt must be digitally snapped and sent to the customer care department of the Scotia Bank. The scanned receipt serves as a reference for the Accounts Department of our Bank . The receipt number occupies a space on the form for the transfer of the payment to the bank account sent to us by the payee to the Accounts Department. * VERIFICATIONS * We Verify the genuine of the Shipment due to the high rate of fraudulent acts on our internet transactions. It is the duty of this Bank to confirm the genuine of the Shipment Because most of our users have been scammed in one way or the other by our negligence. We have introduced many ways by which this scams and frauds can be reduced in our daily transactions. *DATE OF TRANSFER* Normally, Items are Shipped after the conclusion of the bank with the necessary verifications and processing of the transfer, This takes about 24-72 Hours . However, The Bank Concludes and Transfers Payments under 24 hours in a situation whereby the Transfer Processing have been concluded with. Scotia Bank.......................... .............................. .............................. .............................. .............................. ............................. Designed To Serve You More Better !!! Regards , Felix Martins, Scotia Bank Accounts Dept. Tell:+447024432615 e-mail : Scotia-Bank Service_Scotiab@Europe.com

Gaál László, 2012. szeptember 07. - péntek 22:01

Kb 1 hete nálam is megjelent egy lelkes nigériai vásárló,(párnapra rá, hogy feltettem a hirdetést) hogy megvenné az eladó laptopomat. Azt mondta, hogy a lányának venné ajándékba,mert előléptették a munkahelyén. Majd leírta, hogy áll mindent, meg fizeti az amugy elég drága szállítási költséget. Majd kérte, hogy küldjem el a banki adataimait, hogy tudja hova utalni. Elég gyorsan válaszolt minden e-mail-ben feltett kérdésemre, csak gyanús volt, hogy sosem adott rendes választ, mindíg másról beszélt, mint amit kérdeztem. Aztán Sunday Katie néven futott nálam...Aztán az EMS-nél utánakérdeztem, hogy hogy is van ez a banki letét,stb és ott megerősítettek, hogy ne aggódjak ez mostanában divat lett ez a fajta átverés, főleg elektronikai cikkekkel. Úgyhogy válaszoltam hogy elküldtem a cuccot és írtam egy fars igazolási kódot(amit a postán láttam) hogy persze, minden oké úton az áru, majd megkérdeztem, hogy mi lesz a pénzzel? Hát erre már nem igazán kaptam választ megintcsak, de még több igazoló számot, meg egyebet kért tőlem...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés