Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Gergő, 2012. október 12. - péntek 11:48

Nekem is a Canon 400D-mre hajtottak rá. Mikor már angolul jött az érdeklődés már eleve tudtam hogy csaló (korábban egy másik cuccomnál is próbálkoztak) szóval ezt a mókust tegnap szétszívattam. Ő ezen a mail címen fut: markwag01@gmail.com Ma jött az újabb , ő pedig ezen fut: davracheal1@blumail.org A forgatókönyv ugyanaz mint nálatok. nem adtam ki semmilyen adatot csak hitegettem, húztam, szívattam, stb...majd benyögtem neki hogy most tettem meg a feljelentést ellene, és csak bizonyítékokra volt szükségem azért leveleztem vele ennyit. Eltűnt. Azonban ha valaki tudja, hogy mi kell ahhoz hogy valóban feljelenthessem ezeket, akkor segítsen. tele a tököm ezekkel a szemetekkel és vannak sokan akik bedőlnek nekik.

K.Csaba, 2012. október 12. - péntek 11:26

davracheal1@blumail.org Nálam ezen az email címen próbálkoztak.Azt állítja magáról az illető,hogy Debreceni,de Amerikában él és a lányának szeretné megvásárolni az expresszen hirdetett objektívemet.Gyanús volt, mert a levele szövegét a számítógép fordította nekem angolról. Viszont ha Debreceni volt,akkor miért nem ír nekem magyarul? Csibész tróger banda!!!!!!

Albrecht Vilmos, 2012. október 11. - csütörtök 20:21

Nigériával engem is átakart verni <jessicajoe22@gmail.com Címen szintén nigériába OYO ,hogy adjak föl a lányának egy laptopot mindent kifizet. Utána néztem Nigériában nincs is olyan utca ahova kérte a csomagot A fenti címet beütöttem a keresőbe amit láttam? megdöbbentett. Csalások sorozatát követte le a mocsok.VIGYÁZZATOK azekkel!!!

sznicky, 2012. október 11. - csütörtök 19:25

Sziasztok! Nálam ismét jelentkeztek (egy héten belül másodjára)! Most spanyol címet kaptam, de szintén paypalon keresztül szeretné,blabla. Megkérdezte az árat és ismét rögtön jó volt neki,már küldené is a futár céget érte... Nem tudom meddig fognak még minket zaklatni,de már picit unalmas!Az új e-mail cím és szállítási cím,csak hogy bővüljön a lista: Stefan Jack (stefanjack35@gmail.com) c/ Dos Aceras 4 Malaga,29012 Spain Szóval neki se adjon senki semmit, FŐLEG NE UTALJON PÉNZT! Üdv Mindenkinek

Opti, 2012. október 09. - kedd 17:54

Sziasztok! Erről a címről találtak meg: Collins Brody collinsbrody01@freemail.hu Hasonló módon próbálta lehúzni a laptopomat, mint a többieknél. NE dőljetek be!

jojo, 2012. október 09. - kedd 16:22

sziasztok én is szintén beszoptam sajnos csak ma találtalak meg titeket. Én 4-én küldtem el az ipod touch 4.-met , valamiért egyfajta megérzés miatt én tegnap bementem a postára ahol retentöen kedvesek voltak és 595 ft ért vissza rendeltem, most várok én is meg a posta is tegnap azzonal kapcsolatban léptek a Nemzeti posta hivatalal és intézkednek, szerencsére még csak Maroccoban van tehát féluton holnap is érdeklödök iránta azt mondták hogy nyugodtan, igy több esélyem van hogy vissza jön kérlek titeket drukoljatok sajnos tul kapzsi voltam mert 3 szoros árat adot volna postával együtt. engem szintén ez a Fredson James: fieldmarshal222@gmail.com Name : Balogun emmanuel. Address : No 37 isopako sango ibadan, State : Oyo Country : Nigeria. Zip code: 23402 Phone : 08164887039 gyászkeret talált meg . nem tudjátok hogy ilyenkor emailcimet megváltoztasak???remélem nem lesz több ember akit becsapnak nekem pedig drukkoljatok!!!!!!!

gmali, 2012. október 07. - vasárnap 06:52

Hát igen! Engem is Jessica Joe talált meg a neten. Nikon D300-at árultam az expresszen. Azt állította a lányának veszi meg, és nem számított a magas posta költség csak küldjem gyorsan a csomagot,mert nagyon várja már a lány.Természetesen nem küldtem el . Irtam neki,hogy majd ha a számlámon lesz a pénz!....azóta nem jelentkezett!

Krisztián, 2012. október 06. - szombat 17:46

Mi van akkor ha megadtam az adataimat?? Mondjuk már letiltottam a bankkártyámat! Engem meg egy bizonyos Fradson James kö..ög talált meg az apródon ez az emai címe: fieldmarshal222@gmail.com Nem igaz ,hogy nem tudják őket elkapni! Írtam neki egy szívhez szóló emailt remélem soha nem fogja elfelejteni! Hogy lehettem ekkora barom, hogy megadom az adataimat ,magam sem tudom, de legalább nem küldtem el neki a notebookomat...Vigyázzatok velük!!!

Slowchild, 2012. október 06. - szombat 11:49

Fredson James: fieldmarshal222@gmail.com Name : Balogun emmanuel. Address : No 37 isopako sango ibadan, State : Oyo Country : Nigeria. Zip code: 23402 Phone : 08164887039 Egy psp-t szeretne megvenni és Nigériába postáztatni sajnos én megadtam az adataimat de nem postázok ezek után épp most beszélgetek vele!

Gergő, 2012. október 04. - csütörtök 23:45

A Nikon-os hirdetésemet folyamatosan pályázzák.... :) Adatok: Soraya Mariano - somacon112@gmail.com Riche Joyce - joyceriche1st@gmail.com Allan Gasset-allangasset85@gmail.com Receiver Name : Taiwo Olowolagba Address: No 87 Alafia street Mokola City: Ibadan State: Oyo Zip code: 23402 Country: Nigeria MINDENKI FIGYELJEN!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Luis Roland, 2018. október 13.

Az én nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesett...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 13.

Sürgős hitre van szüksége? Adunk üzleti hiteleket, személyi kölcsönöket, diákhiteleket, au...

Évi egy fogkefe

Mária Ádám, 2018. október 13.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés