Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

UA, 2019. január 19. - szombat 21:19

Szia, magyar rendőrséghez fordulni felesleges. Ismerik az ügyet, és mivel feltételezhetően nem magyar az elkövető, őket onnantól kezdve nem érdekli. Akinek elküldted a csomagot az valószínűleg egy úgymond "végrehajtó" aki valamilyen részesedésért cserébe felvette a csomagot. Nem maga a csaló, tehát nem az akivel leveleztél. Amelyik országba postáztál, annak az országnak a rendőrségénél próbálkozhatsz (e-mailben vagy telefonon), de Nigéria esetén erre nem sok esélyt látok (meg vannak kenve a helyi hatóságok).. Volt olyan, hogy a csomagküldést egyből az Ibadani Rendőrkapitányság címére kérték. Ha mégis Nigéria, akkor az EFCC-nek írj (nigériai nyomozócsoport az internetes csalások ellen), talán annak még több értelme van, de ennek is kicsi az esélye.

Réka, 2019. január 19. - szombat 16:12

Sziasztok, Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha sikerült belefutnom (kamu-Paypal fizetés, sajnos olyan hitelesnek tűnt - és nem használtam eddig -, hogy feladtam a csomagot), megyek valamire rendőrségi feljelentéssel? Valakinek van pozitív tapasztalata? Vagy hova lehet fordulni? Köszönöm.

Plum, 2018. december 25. - kedd 20:12

On Sep 3, 2016 10:38 PM, "liana jane" wrote: Well I can understand you but you need to know that I am at work right now. I can only pay through pay pal at the moment as i do not have access to my bank account online,but i have it attached to my pay pal account, and this is why i insisted on using pay pal to pay,all i will need is your pay pal email address to make the payments,and if you do not have a pay pal account yet,its pretty easy to set one up another PayPal account at www.paypal.com,i will be expecting your email.I have a pick up agent that will come for the pick up after payments has been sorted. Thanks and regards

Plum, 2018. december 25. - kedd 20:11

On Sep 3, 2016 10:38 PM, "liana jane" wrote: Well I can understand you but you need to know that I am at work right now. I can only pay through pay pal at the moment as i do not have access to my bank account online,but i have it attached to my pay pal account, and this is why i insisted on using pay pal to pay,all i will need is your pay pal email address to make the payments,and if you do not have a pay pal account yet,its pretty easy to set one up another PayPal account at www.paypal.com,i will be expecting your email.I have a pick up agent that will come for the pick up after payments has been sorted. Thanks and regards

Gyulai Csaba Zsolt, 2018. november 14. - szerda 00:55

Mindenkit üdvözlök! Ma kaptam ezt a gyöngyszemet, a telefonszámot nehogy felhívja valaki, lehet, hogy ott a lényeg. https://aprohirdetesingyen.hu gregorins05 "Hello, is this laptop still available for sale and what is the last price in Euro value? please write me at my email only (sandragorin05@gmail.com) Regards, Mrs Sandra Az üzenetküldő telefonszáma: +19292900733 " Még egyszer: nehogy felhívja valaki a számot!

UA, 2018. szeptember 29. - szombat 12:47

Akkor ismét itt:) Merthogy egy beszélgetés során az alábbi postázási címet kaptam... Név: Terry Matina Cím: Dozsa Gyorgy út 40 Irányítószám: 1071 Város: Budapest Ország: Magyarország

TiaDalma, 2018. augusztus 15. - szerda 08:01

Használt mobilom árultam, az érdeklődő done32115@gmail.com Peter W. Azután a "Santander Bank"-ból az alábbi e-mail jött: "Dear (nevem), We honour to inform you that we had receive the transfer of (23,000.00HUF) been paid to you by Peter Willenke for an Auction of item(s) and the payment has been Processed and Consequently been Approved. Transaction ID: SAN0389483DE Beneficiary Name: (itt nevem) Swift/BIC Code: (bankom) IBAN Number: (itt a saját bankszámlaszámom) We have finished the procedure of the transferring of the full payment to your bank account , but you will need to ship out the item and send us the tracking number, for your shipment verification so that we can activate your bank account and the full payment of (23,000.00HUF) will be transferred to your account from Santander Bank ® directly to your bank account. Information And Procedure For The Seller & Buyer -------------------------------------------------------------------------- This Payment belong to the Seller and He/She is expected to go ahead and Ship out the item {s} to the Designated address of the Buyer and contact us with the Shipment Posting Receipt/Tracking Number so that we can verify the shipment information and also for us to activate and credit the money into your bank account. However , the payment will be credited and arrives into your account within 24-Hours immediately after you provide the shipment details to us and we are using this measure in order to Protect and secure both the Seller & Buyer interest to reduce the occurence of fraudulent activities online. Online Banking Reply to this message with the SHIPMENT DOCUMENT RECEIPT/TRACKING NUMBER from the Postal Office/Courier Delivery Service to Santander Bank Transfer department/Verification Dept. ® directly on our Correspondent Bank support and we shall quickly complete the final remittance of the funds into your bank account immediately upon receiving the required shipment details from you." ... VIGYÁZZATOK! Még jó hogy bele nem léptünk :o(

Ratman, 2018. július 30. - hétfő 15:44

Dorina, szerintem változtass erős jelszót a Paypal fiókodnál, mivel a csalók megkísérelhetnek ahhoz hozzáférni. Nagyon figyelj rá, hogy csak a Paypal saját felületén (a címsávban le tudod ellenőrizni) adj meg bármiféle bejelentkezési adatot, SOHA NE azt a linket használd, amit a csaló küldött az üzenetében! Ne ijedj meg akkor sem, ha a csaló az FBI-val fenyeget, amiért elállsz a tuti üzlettől - engem elviekben már két éve az Interpol, az FBI, úgy egyáltalán a rendőrség, és a Google emberei is "köröznek", illetőleg a nemlétező paypal fiókjaim és e-mail fiókjaim is "felfüggesztés alatt vannak" (magyarul: nem történt semmi) ;) Legyetek óvatosak!

Dorina, 2018. július 28. - szombat 18:16

Narai Laszlo: willhaben oldalon arulok egy kanapet es Melissa Lincoln irt nekem hogy Nigeriabol szerez fuvarozot aki eljon Ausztriaba a kanapeert. Mar atutalta paypalon az osszeget de meg nem erkezett meg. Arra ker menjek be a Moneygramhoz es utaltassam at a fuvarozo cegnek a szallitasi osszeget sajat penzbol majd ha ez megvan, kuldjem el a paypalon keresztul az igazolo szamlat es amint ez megvan a paypalon elerhetove valik az osszeg amit atutalt. kisse buzos a dolog ezert is nezegetek neten a dolog utan...akkor ez egy jo nagy csalasnak tunik ugye? lesz ebbol vmi gondom igy hogy mar megadtam a paypal cimemet?

Mr. George Anderson, 2018. július 23. - hétfő 05:44

Pénzhitelező vagyok, kölcsönöket kínálok egész nap, személyes kölcsönöket és üzleti kölcsönöket kínálok, és rövid és hosszú lejáratú kölcsönöket kínálok, így ha érdekel, semmi gond, csak most szeretnék kapcsolatba lépni velem e-mail címemmel (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com) Hitel ajánlat.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés