Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

kizsgé, 2020. szeptember 02. - szerda 19:46

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyerek rubelben és dollárban, és kérik az adataimat. A válasz levelem: Tisztelt ...! Nagyon köszönöm a megkeresésüket, de nem tartok igényt az összegre, viszont szeretném felajánlani az "Internetes éhező csalók közösségének" Előre is köszönöm! Természetesen az adott nyelvre fordítva, és Jurij Gagarin, Marco Polo, vagy Nemzetközi Zöld íjász aláírásokkal :)

Jakus Felícia, 2020. április 23. - csütörtök 16:26

Édesanyámat is megtalálta, csak ezúttal most “Daniel Joseph” néven jelentkezett, OCBC bankkal (aminek utánna néztem és állítólag benne van a világ top 50 legMEGBÍZHATÓBB bankjába). Szegény édesanyám teljesen összeomlott (ő nem jártas az ilyenekben), hála az Istennek meg tudtuk állítani időben a csomagot. A pasas(?) azt mondta (meg a “bank” is), hogy elutalta a pénzt és még kell hozzá x ezer Ft, mert hogy “a bank figyelmen kívül hagyta az összeget és a minimum összeg amit át lehet utalni az 350.000 Ft (ennek is utánna néztem és elvileg 50000 román lei a minimum ami úgy kb. 205000 Ft). Utánna már nekem is kezdte bolygatni a fantáziámat, gondoltam utánanézek... na beírtam az ember “lakcímét” és rögtön ezt az oldalt adta ki. Ráadásul azt is sikerült kiderítenem, hogy a cseheknél nincs is OCBC... Azt is furcsának találtam, hogy ahová kellett küldeni a csomagot az is külön címen volt, meg még ahová kellett volna NEKÜNK utalni azt az x ezer forintot. Meg persze azt is, hogy “figyelmen kívül hagyta a bank”, pedig az pont, hogy nem egy kis vállalat, ráadásul a bank NEM véthet ehhez hasonló hibákat. Az ember adatai..: név: Daniel Joseph e-mail: d1kapovic@gmail.com lakcím: Cseh Köztársaság, 40801 Rumburk, Slevacska 476/2A #13111 lakás. De látom sokatok panaszkodik erről a címre.. Kérlek vigyázzatok ezekkel.

., 2020. március 24. - kedd 19:06

Sziasztok! Nem tudom, olvassa-e még valaki ezt a fórumot, de igen érdekes dolog történt. Két hozzászólással lejjebb linkeltem egy angol nyelvű fórumot, amit a legnépszerűbb internetes csalásokkal foglalkozó oldal üzemeltet. Az egyik állítólagos vevőmről kiderült, hogy mégsem csaló, engem viszont bejelentett csalóként a Scamwarners oldalán. Meg lett osztva a felhasználónevem, tartózkodási helyem, valamint egy korábbi írásbeli (privát) megállapodásunk tartalma. Írtam levelet a scamwarners nevű szennyoldal adminisztrátorának, azzal, hogy bizonyítani tudom, nem vagyok csaló:) Erre az a válasz jött: nem hiszik el/nem kíváncsiak rá. Majd amikor elküldtem a konkrét levelezést, amiből kiderül, hogy ugyanúgy vannak csaló vásárlóktól származó leveleim, mint amilyenek az Ő oldalukon is szerepelnek, én hazugnak, "kibaszott mormonnak" lettem nevezne és kitiltva az oldalról. Érdekelne, hogy lehet az, hogy 2020-ban az internet legnagyobb csalását a legnagyobb "csalás ellen küzdő szervezet" követi el... A privát adataim persze továbbra is hozzáférhetőek a Scamwarners oldalán. Aki esetleg tud valami jogi segítséget, az nyugodtan válaszoljon itt kommentben.

Mr. Dékány Endre, 2020. február 04. - kedd 23:47

Szüksége van egy személyes vagy üzleti hitel stressz nélkül és gyorsan jóváhagyása? Szüksége van egy sürgős hitel ma? Lépjen kapcsolatba velünk e-mailben (dakany.endre@gmail.com) Hitel ajánlat

., 2019. december 24. - kedd 18:28

Korábbi UA user vagyok. Kicsit le van halva ez a fórum, ahogy nézem, pedig ez a csalási technika egyáltalán nem tűnt el, sőt.. Már újabb fajtái is megjelentek. Akik a jövőben kapnának ilyesmi leveleket, azoknak ajánlom, hogy a csalók leveleit ide is tegyék ki: https://scamwarners.org/forum/viewforum.php?f=6&sid=59fa6b83914f38bd0a7c78b38dcec349 Ez a topic ezekkel a csalásokkal foglalkozik, és ide is várják a bejelentéseket.

Marcsi, 2019. november 19. - kedd 08:05

Anastasia Gregorin • rogintasia055@gmail.com Nem járt sikerrel nálam. Köszönöm a cikket! Mióta megkapta a légiszállításra és fizetésre vonatkozó kondicióimat,eltűnt mint szürke szamár a ködben :D

Marcsi, 2019. november 19. - kedd 08:05

Anastasia Gregorin • rogintasia055@gmail.com Nem járt sikerrel nálam. Köszönöm a cikket! Mióta megkapta a légiszállításra és fizetésre vonatkozó kondicióimat,eltűnt mint szürke szamár a ködben :D

Ratman, 2019. április 24. - szerda 14:30

finance.micro1@gmail.com <- Az egyik (ha nem a) legrosszabb scammer. Szűkszavú, nincs humorérzéke, és hamar ki lehet idegelni :)

Ratman, 2019. március 18. - hétfő 11:07

Nem ajánlom Richard Cosmos urat (se), nem túl sok hitelt küld :D

Mr. Richard Cosmos, 2019. március 17. - vasárnap 15:24

Meleg Üdvözlet az Ön számára, szükség van-e bármilyen 2% -os kamatlábra? Ha igen, lépjen kapcsolatba a cég e-mailjével: (richardcosmos5@gmail.com) Hitel ajánlat.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza