Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Mozgássérülteknek vett buszokat a BKV

Munkatársunktól, 2010. április 09. - péntek 14:51
Címkék: bkv, utazás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Öt minibuszt vásárolt a BKV menedzsmentje a mozgássérültek szállítására.A buszokat bemutató sajtótájékoztatón jelen volt Kocsis István, a cég vezérigazgatója, Szabó Máté ombudsman és Szakály József, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos szövetsége (MEOSZ) főtitkára.

mti
Csatarendben az öt új busz

Kocsis István elmondta, hogy eddig mindössze három minibusza volt a BKV-nak, amelyek a mozgáskorlátozottak szállításával foglalkoztak, így a mostani akcióval máris megháromszorozzák ezt a kapacitást. A buszokkal már naponta húsz rászorulót tud kiszolgálni a vállalat.

MTI
Egyszerű bejutni

Szabó Máté szerint a kezdeményezés dicséretes, de ezt nem a vezetőség adományaiból, hanem a központi forrásokból, és már sokkal előbb meg kellett volna tenni. Az ombudsman felhívta a figyelmet arra, hogy a mozgássérültek jogait törvény szabályozza, amelybe beletartozik az akadálymentes élethez való jog is.

mti
Biztonságosan rögzíthető a szék

Szakály József arról beszélt, hogy a létező törvények szerint a tömegközlekedésnek már akadálymentesnek kellene lennie. Ez azonban a mai napig nem valósult meg - tette hozzá. A sajtótájékoztató helyszínén bemutatták az öt minibuszt, amelyekről az egyik sofőr elmondta, hogy a klimatizált autókba négy kerekesszékes és öt kísérő fér el.

mti
Két vonaljegy egy utazás

A buszok lifttel vagy rámpával vannak felszerelve, így könnyedén felszállhatnak rá akár kerekesszékkel is. A járatok háztól házig közlekednek és egy irányba két vonaljeggyel lehet igénybe venni a szolgáltatást, amely előzetes rendeléshez van kötve. A buszok összértéke 55 millió forint.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza