Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hatástalanok a zsírbontó injekciók

Munkatársunktól, 2010. április 08. - csütörtök 11:51
Címkék: egészség, eljárás, átverés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az úgynevezett zsírbontó kezelések, melyeket az Egyesült Államokban szépészeti kezelésként fürdőkben végeznek, nem távolítják el a zsírt.Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerügyi hatóság (FDA) közleménye szerint a különböző nevek alatt - mezoterápia, lipoterápia, lipolízis, zsíroldás - kínált eljárások során a páciensekbe nem engedélyezett szereket fecskendeznek. "Attól tartunk, hogy ezek a cégek félrevezetik a fogyasztókat" - mondta Janet Woodcock, a hatóság gyógyszereket értékelő és kutató központjának igazgatója. Mindenkinek, aki azt  fontolgatja, hogy aláveti magát az önkéntes eljárásnak, fontos tudnia, hogy a zsír bontásához, feloldásához használt termékeket nem engedélyezte zsíreltávolításra az FDA.

afp
Mindenre van injekció?

Arra is figyelmeztettek, hogy egy brazil vállalat két internetes oldalon úgynevezett zsíroldó termékeket hirdet, az engedélyezetlen szerek egyesült államokbeli importját és terjesztését az ügynökség meg kívánja előzni. "Az FDA értesíti erről az illetékes brazil hatóságokat" - áll a közleményben.

Az FDA szerint az említett zsírbontó kezeléseknél általában két szert fecskendeznek be, a foszfatidilkolint és a deoxikolátot. "Egyes esetekben más összetevőket, például vitaminokat, ásványi sókat és növényi kivonatokat is adnak a keverékhez" - teszi hozzá a közlemény, amely hangsúlyozza, hogy egyik működőképessége sem igazolódott hitelt érdemlő klinikai kipróbálások során.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza