Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Élénkülő használtautó piac

Munkatársunktól, 2010. április 07. - szerda 11:41
Címkék: autó, kereskedő, piac
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az autókereskedők a tavalyi, rossz év után most a tavaszi fellendülésben bíznak - a jó idő talán a vásárlási kedvet is meghozza. A vevők hosszú távon gondolkodnak.Az első negyedévben kissé élénkült a használt autók piaca -  Földi Róbert békéscsabai autókereskedő legalábbis ezt tapasztalja. "Jelen gazdasági körülmények között egyelőre pozitívak a tapasztalataink. Az előző évhez képest ugyan szerényebb, de folyamatos az érdeklődés kínálatunk iránt - mondja Földi Róbert hozzátéve: igyekeznek hosszú távon gondolkodni és a válságban is előre tervezni. Ez nem könnyű a gazdasági és pénzpiaci változások miatt. A gazdasági válság előtti jónak mondható, 2007-2008-as évhez képest a kereskedő becslése szerint húsz-huszonöt százalékkal esett vissza a forgalom 2009-ben.

"Főleg az alacsony fogyasztású, kis és középkategóriás autókat keresik egymillió-kétmillió forint között. Természetesen vannak kivételek, és felső kategóriájú autót is vásárolnak, itt a megyében is."


Megfontoltabbak a vevők

A legnagyobb változás, hogy megnőtt a készpénzes vásárlók száma. Pillanatnyilag az ügyfelek nagyobb része inkább nem vesz fel hitelt, hanem olyan autót vásárol, amit azonnal ki tud fizetni egy összegben - állítja Földi Róbert hozzátéve: akik viszont hitelt vesznek fel, legtöbbször a forint alapút választják.

Ennek oka az autókereskedő szerint egyrészt a kiszámíthatóság, másrészt a jelenlegi szabályozás, ami a forint alapú hiteleket részesíti előnyben. A kereskedő tapasztalatai szerint a vevők egyre jobban felmérik saját lehetőségeiket.

Hasonlóak a tapasztalatai a Magyar Gépjármű Kereskedők Országos Egyesületének is. Nagyon meggondolják a vevők, hogy milyen autót vásárolnak. Alapvetően a másfél millió forint körüli, kevés kilométert futott, kis fogyasztású, alacsony szervizköltségű kocsik mennek - mondja Fojt Attila, az egyesület elnöke. A kereskedők szerint ugyanakkor a hitelek önerejének megemelése elhibázott lépés, hiszen akik a válság miatt nehéz helyzetbe kerültek azokon már nem segít, ugyanakkor akadályozza a vásárlásban azokat, akik hitelképesek és a felvett kölcsönt is tudnák törleszteni.

Forrás: Beol.hu
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza