Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fürdőkomplexumot adtak át Nyírbátorban

Munkatársunktól, 2010. április 07. - szerda 14:31
Címkék: utazás, vendéglátás, víz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Összesen 1,7 milliárd forintból, jelentős uniós támogatással fejlesztették Nyírbátor fürdőjét. A gyógy- és termálfürdőből, valamint tanuszodából álló új komplexumot szerdán adták át a nyírségi kisvárosban.A város külterületén, a korábbi strandfürdő helyén felépült, közel négyezer négyzetméteres alapterületű, medencékkel, valamint wellness- és gyógyászati részleggel bővített gyógyfürdő és uszoda építése ötven százalékban uniós forrásból valósult meg. Az ehhez szükséges, mintegy 870 millió forintos összeget a település önerőből biztosította. Balla Jánosné, Nyírbátor polgármestere elmondta: a beruházás része a 3,5 milliárdos összköltségű, Brüsszel által 2,4 milliárd forinttal támogatott Hit és Egészség nevű projektnek, amely a város térségében a vallási-és gyógyturizmus fejlesztését célozza meg.

termalkamera.eu
A strandfürdő 2007-ben

A komplexum mintegy kétezer-hatszáz négyzetméteres tanuszodai részében egy feszített víztükrű-, két termál-, valamint egy állítható vízmélységű tanmedence kapott helyet - ismertette a város vezetője. Ennek szomszédságában wellness-részleget építettek ki, amelyben három különböző szauna, aromaterápiás szoba, infraszauna, sókamra és masszázshelyiség szolgálja a vendégek igényeit. Az akár ezerháromszáz fő befogadására alkalmas fürdő harmadik részlegében gyógyászati kezelőtér létesült. A Nyírbátorban található, magas ásványtartalmú gyógyvíz különböző fizioterápiás, kórházi-és masszázsszolgáltatásokat tesz lehetővé.

A fejlesztés keretében felújították szociális helyiségeket, a szabadtéri medencéket, új parkolókat építettek és díszburkolattal látták el az épület környékét is. A polgármester hozzátette: közel félmilliárdos, külön projekt révén termál-kempinget is építettek; a tizenhat apartmanban hatvannégy főt tudnak elszállásolni, a közeli horgásztó mellett pedig sátorhelyeket alakítottak ki a vendégek számára.

Horváth Gábor, a fürdő üzemeltetését végző, önkormányzati kézben lévő társaság vezetője a jegyárakkal kapcsolatban elmondta: egy egész napra szóló felnőtt belépőjegy ezerháromszáz forintba kerül, ami állja a versenyt a térség élményfürdőinek áraival. A helyieket kedvezményre jogosító városkártyával, a belföldi és külföldi vendégeket pedig árkedvezménnyel próbálják odacsábítani a város új gyógyfürdőjébe.

A Hit és Egészség - Máriapócs és Nyírbátor összefogása a vallási turizmus fejlesztéséért címet viselő projekt részberuházásai közül már a végéhez közeledik a máriapócsi kegytemplom felújítása. Nemrég elkezdték a nyírbátori templomok restaurálását, valamint az ezeket összekötő várostörténeti sétány építését is. A teljes programot várhatóan 2010 decemberére fejezik be.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza