Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Állandó ökopiac épül Sashalmon

Munkatársunktól, 2010. április 07. - szerda 12:22
Címkék: piac, élelmiszer
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A tavaly nyert pályázati pénzből épül az új sashalmi városközpont, benne Budapest első állandó ökopiacával.Uniós pályázaton közel 700 millió forintot nyert a XVI. kerületi Önkormányzat a sashalmi városközpont megújítására. A kertvárosi lakók kérésére a parkon, a sétányon és a rendezvénycsarnokon kívül ökopiac is létesül Sashalmon. A terveink szerint a piac nem csupán a kereskedésre alkalmas hely lesz, hanem a kertvárosi lakók találkozópontja is, a közösségi élet kiemelkedő színtere.

A Sashalmi Piac nem valami új projekt - írja az Urbanista blog. Már vagy száz éve van vásár a környéken. A fejlesztést bemutató dokumentum szerint a piac továbbra is elsősorban a kiskereskedők, a magyar termelők számára teremt megjelenési lehetőséget. Új csarnoképület épül harminckét darab őstermelői asztallal, huszonkilenc különböző méretű elárusító pavilonnal, gombavizsgálóval és kulturált illemhelyekkel, összesen 1378 négyzetméter alapterületen.

urbanista blog
Részlet a látványtervből

Korszerűsödik a közvilágítás és megújulnak a közművek is. A piac az ökopiaccal együtt összesen hatszáz vásárlót tud egyszerre fogadni és kétszáz eladót tud kulturáltan elhelyezni. A felújítás során kiemelt figyelmet kap a vásárlók biztonsága. Ennek érdekében a piac környékén térfigyelő rendszert építenek ki.

Az ökopiac teszi egyedivé a fejlesztést

"Budapesten három-négy ökopiac működik - írja a bemutató anyag -, de azok is csak alkalmi jelleggel, hétvégi nyitvatartás mellett. Állandó ökopiac, ami a hét minden napján várja a vevőket, elsőként Sashalmon fog megnyitni. Helyet kapnak benne a bio-kistermelők és a hazai natúrparkok természetkímélő gazdaságaiból származó termékek. Hatvanhárom árusító asztal és hét üzlethelyiség lesz, melyek a hét minden napján nyitva tartanak. Az üzletek között található majd bio zöldséges, bio élelmiszerbolt, hentes, hazai pékség, valamint tea-, kávé- és fűszerbolt is. Az Ökopiac biotermékeinek ellenőrzését a Magyar Biokultúra Szövetség és a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. bevonásával tesszük."

A városközpont fejlesztése útépítéssel, játszóteres parkbővítéssel és egy sétány kialakításával is párosul. Utóbbi a régi szentmihályi HÉV- és villamosvágányok helyén lesz kialakítva.

Forrás: Urbanista blog/keruleti-ujsag.hu
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Czeller Gábor, 2010. április 22. - csütörtök 20:32

Erről a piacról csak a Magyar Biokultúra Szövetség nem tud. A Szövetség két ökopiacot működtet, melyeket a Biokontroll Nonprofit Kft. ellenőríz: XII. és a II. kerületben Pesthidegkúton. Tudomásom szerint a Biokontroll sem tud erről a piacról, a cikkben neki szánt szerepről nem is beszélve. Az idézett két szervezetet eddig senki nem kereste meg a sashalmi Önkormányzat részéről. Czeller Gábor Magyar Biokultúra Szövetség elnöke

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza