Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szénanáthát gyógyító csengőhang

Munkatársunktól, 2010. április 06. - kedd 10:01
Címkék: telefon, egészség
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A kutyák és macskák számára készített tolmácsgép és az ellenkező nemet vonzó csengőhang után egy japán cég új találmánnyal rukkolt elő. A gyógyászatban újítanának, a szénanáthát gyógyító csengőhanggal.A telefon csengőhangok laboratóriumának legújabb alkotása éppen jókor jön: a japán szigeteken ezekben a napokban kezdődik a cseresznyevirágzás szezonja, amely egybeesik a virágpor-allergiák jelentkezésével. A tokiói cég szerint az új csengőhang csökkenti az allergiás panaszokat, ha a telefont az orruk alá helyezik a páciensek.

A feltaláló, Szuzuki Macumi szerint a csengőhang keltette hullámok eltávolítják az orrlyukban lerakódott pollenszemcséket. A forgalmazó Index Corporation azonban arra figyelmeztet, hogy egyes használóknál eltérő lehet az eredmény.

"Semmilyen garancia nincs a tényleges egészségjavulásra" - jelentette ki a cég szóvivője, ám hozzáfűzte, hogy az új terméket máris háromszor annyian töltik le, mint a katalógusban szereplő többi csengőhangot, noha beígért hatásaikat tekintve azok is csábítónak tűnnek. Az említetteken kívül vannak közöttük fogyást segítő, dohányzásról való lemondást előmozdító és hátfájást csökkentő változatok is.

afp
"Vaurdítógép"

Korábban nagy feltűnést keltett a Bowlingual nevű szerkentyű, amit magyarul talán  "vaurdítógépnek" nevezhetnénk (a "vau" - wow - és a "kétnyelvű" - bilingual - szavak összetétele). Ez állítólag azt jelzi a tulajdonosnak, hogy mit akarna kifejezni "emberül" a kutyája, amikor ugat.

AFP
...és "nyaurdítógép"

A Takary Tomy játékgyár által 2002 óta forgalmazott berendezés mobiltelefonos segédprogramból és mikrofonból áll, amit a kutya nyakörvére helyeznek. Az ugatás módja alapján a tulajdonos ebe hat lelkiállapotáról "értesülhet". Ezek közé tartozik az öröm, a bánat és a csalódás, vagy az olyan egyszerű felszólítás is, mint a "Játsszál velem!" A "tolmácsgép" macskaváltozatban is létezik.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

valaki a tömegből, 2010. április 06. - kedd 13:27

link?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza