Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Olcsóbb lenne külön mérni a locsolóvizet

Munkatársunktól, 2010. április 06. - kedd 08:51
Címkék: víz, szolgáltató, díj, olcsó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A mintegy 140 ezer fővárosi és Budapest környéki, kerttel rendelkező ingatlantulajdonos alig kilenc százaléka használ locsolási mellékmérőt, pedig ezzel akár havi hatezer forintot is megspórolhatnának - közölte a Fővárosi Vízművek.
A Fővárosi Vízművek szolgáltatási területein élő kerttulajdonosok 2004 óta két díjcsökkentési lehetőséggel élhetnek, ha locsolásra használnak vizet. Május elsejétől október végéig tíz százalékos kedvezményt vehetnek igénybe a szennyvízdíjból, illetve locsolásmérőt - szaknyelven locsolási célú mellékvízmérőt - is felszereltethetnek. Ez esetben a kertöntözésre használt víz után kizárólag vízdíjat fizetnek.

MTI
Hitelesített vízórák

A közlemény szerint egy kétszáz négyzetméteres kert napi locsolásához egy köbméter víz szükséges, a havi megtakarítás a vízmérő alkalmazásával ebben az esetben 6.200-6.400 forint. A Fővárosi Vízművek honlapján található információk szerint a második mérő felszerelési költsége 55.625 forint. Ebben a tervezés, az akna költsége és a felszerelés díja is szerepel.

A vízművek honlapja 227,90 forintban adja meg egy köbméter víz árát. A Fővárosi Csatornázási Művek honlapja szerint a csatornahasználati díj jelenleg 325,63 forint köbméterenként. A házban elfogyasztott víz után ennek a tíz százaléka az átalány kedvezmény évi hat hónapon keresztül. A locsolásra felhasznált víz után ezt az összeget nem kell megfizetni.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés