Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Olcsóbb lenne külön mérni a locsolóvizet

Munkatársunktól, 2010. április 06. - kedd 08:51
Címkék: víz, szolgáltató, díj, olcsó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A mintegy 140 ezer fővárosi és Budapest környéki, kerttel rendelkező ingatlantulajdonos alig kilenc százaléka használ locsolási mellékmérőt, pedig ezzel akár havi hatezer forintot is megspórolhatnának - közölte a Fővárosi Vízművek.
A Fővárosi Vízművek szolgáltatási területein élő kerttulajdonosok 2004 óta két díjcsökkentési lehetőséggel élhetnek, ha locsolásra használnak vizet. Május elsejétől október végéig tíz százalékos kedvezményt vehetnek igénybe a szennyvízdíjból, illetve locsolásmérőt - szaknyelven locsolási célú mellékvízmérőt - is felszereltethetnek. Ez esetben a kertöntözésre használt víz után kizárólag vízdíjat fizetnek.

MTI
Hitelesített vízórák

A közlemény szerint egy kétszáz négyzetméteres kert napi locsolásához egy köbméter víz szükséges, a havi megtakarítás a vízmérő alkalmazásával ebben az esetben 6.200-6.400 forint. A Fővárosi Vízművek honlapján található információk szerint a második mérő felszerelési költsége 55.625 forint. Ebben a tervezés, az akna költsége és a felszerelés díja is szerepel.

A vízművek honlapja 227,90 forintban adja meg egy köbméter víz árát. A Fővárosi Csatornázási Művek honlapja szerint a csatornahasználati díj jelenleg 325,63 forint köbméterenként. A házban elfogyasztott víz után ennek a tíz százaléka az átalány kedvezmény évi hat hónapon keresztül. A locsolásra felhasznált víz után ezt az összeget nem kell megfizetni.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza