Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Apple iPad: háromszázezer fogyott az első napon

Munkatársunktól, 2010. április 06. - kedd 11:21
Címkék: műszaki cikk
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Amerikai megjelenésének első napján több mint háromszázezer darab fogyott az Apple táblagépéből. Elemzők szerint ezzel a mennyiséggel az iPad a várakozásoknak megfelelően teljesített, mások szerint viszont a megjelenés előtti héten keltett hírveréshez képest a hétvégi eredmények szerénynek tekinthetők.Az első eladási adatok már tartalmazzák a hónappal korábban leadott rendeléseket, amelyeket a hétvégén szállítottak ki vagy adtak át az Apple boltjaiban, illetve hozzávették a viszonteladóknak kiszállított, de nem biztos, hogy eladott darabokat is.

A 2007-ben bemutatott iPhone szoftverével működő, 1,25 centiméter vastag, 9,7 colos, azaz 24,6 centiméter átmérőjű érintőképernyős iPad-ból elemzők szerint az év végéig mintegy 8-10 millió darab találhat gazdára.

AFP
Apple iPad - egyszerűségéért szeretik

A termék népszerűségéről pontosabb képet azonban csak hónapokkal később lehet mondani, mert az iPhone bemutatásának első napján 270 ezer készüléket adtak el, az első három hónap alatt pedig 1,1 millió telefont értékesítettek.

További növekedést mindössze akkor értek el, amikor a készülék továbbfejlesztett változata az Egyesült Államokon kívüli piacokon is megjelent. Az március végéig az utóbbi üzleti negyedévben 8,7 millió iPhone kelt el világszerte.

Az iPad későbbi népszerűségét az is befolyásolhatja, hogy a fejlesztők milyen finomításokkal állnak elő, ugyanis a mobiltelefonos hálózatokon is használható 3G-s modell csak a hónap végétől lesz elérhető a sokak szerint alapvető funkciónak tartott beépített webkamera egyelőre csak pletyka.

Az Apple közleménye szerint az új iPad-tulajdonosok több mint egymillió alkalmazást és több mint 250 ezer elektronikus könyvet töltöttek le szombaton az iTunes webáruházból. Az informatikai vállalat részvényei hétfőn 2,52 dollárral tovább erősödtek és a minden eddigi rekordot megdöntő 238,49 dolláros rekordszinten zárták a kereskedést.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza