Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Év végére megépül Ferihegyen a SkyCourt

Munkatársunktól, 2010. április 06. - kedd 09:25
Címkék: utazás, szolgáltató, ingatlan
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Megkezdődött a SkyCourt tetőszerkezetének felszerelése. Ütemterv szerint év végén adják át a Ferihegy 2-es terminál A és B utasforgalmi csarnokát összekötő, negyvenezer négyzetméteres új utasforgalmi épületet.A tetőszerkezet tizennégy, egyenként hetvenöt tonnás főtartója egyesével, három darabban érkezik az építési területre. Itt illeszti össze és emeli be a tetőszerkezetbe a kivitelezési munkákat közbeszerzésen elnyerő, szegedi székhelyű KÉSZ Építőipari Zrt. - közölte Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport illetékese.

A negyvenezer négyzetméteres, új utasforgalmi terminál építése mellett ötvenötezer négyzetméter meglévő épületrészt is felújítanak. A fejlesztés része ötven új határátlépő pont, huszonegy új beszállókapu, nyolcvan új utasfelvételi (check-in) pult, továbbá tizenhat új önkiszolgáló jegykezelő automata kialakítása is.

mti
Tető alatt a beruházás

A SkyCourt földszinti indulási oldalán üzletek, a félemeleten pedig éttermek, kávézók és bárok lesznek. A 2-es terminál kereskedelmi területe az új épület teljes átadása után a jelenlegi duplájára bővül. Év végén a beruházási projekt egyes részeit tervezik átadni. A Budapest Airport tulajdonosa a 2005-ös év végi privatizáció során legalább 65,5 milliárd forint értékű fejlesztést vállalt, a  2006 és 2011 közötti időszakra.

Budapest nemzetközi repülőterére idén 8,22 millió utast várnak a tavalyi 8,1 milliós forgalom után. A 2009. évi utasforgalom 4,1 százalékkal mérséklődött, az Európai Unióban a csökkenés átlagosan 5,9 százalék volt. Ferihegy versenytársai esetében ennél nagyobb volt a visszaesés: Bécsben 8,3 százalék, Prágában 7,8 százalék, Varsóban pedig tizenkét százalék. Tavaly a forgalom hetvenhat százalékát a hagyományos légitársaságok, huszonnégy százalékát pedig a fapadosok adták. Idén a becslések szerint ez az arány hetvenöt-huszonöt százalékos lesz.

Forrás: MTI

   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza