Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nincs előrelépés arzénügyben

Munkatársunktól, 2010. április 02. - péntek 12:11
Címkék: víz, mérgezés, egészség
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Óriási félreértés, hogy az arzénos ivóvíz ügyében az április elseje bármiféle határidő lenne - nyilatkozta a regionális tisztifőorvos. Az egyeztetések folytatódnak.Nem tudom, sokan honnan vették , hogy április elseje után kötelezően palackozott vizet kell biztosítani azokon a településeken, ahol arzénos a víz - mondta a Baon.hu-nak dr. Mucsi Gyula, az ÁNTSZ regionális tisztifőorvosa. "Ennek a dátumnak semmi jelentősége nincs. Annyi történt, hogy december 25-én lejárt az unió által megszabott határidő, azt követően az ivóvíz arzéntartalma nem haladhatja meg literenként a tíz mikrogrammot."

Azóta folyamatosan egyeztetünk az érintett önkormányzatokkal, szolgáltatókkal. Legkorábban április második felében várható, hogy az érintett településeknek elkezdjük kiküldeni a határozatokat arról, hogy mikortól, miként kell majd ivóvizet biztosítaniuk az ott élőknek. Ez egy lehetőség lesz a lakosságnak, hiszen a vezetékes vízszolgáltatást nem fogjuk korlátozni. Újabb határidőkről azonban nem beszélhetünk, hiszen itt nem egy olyan problémáról van szó, ami akut megbetegedést okozna - mondta a tisztifőorvos.

Bács-Kiskun megyének nagyjából hatvan településén arzénosabb a víz a megengedettnél. Igaz, ahol több kút is van - mint például Kecskeméten - ott a probléma messze nem vészes, hiszen a kutak jó részének vizében az arzén mennyisége határérték alatti.

mti
Békés megyében is arzénos a víz

A megye egyik legnagyobb vízszolgáltatója a kecskeméti székhelyű Bácsvíz Zrt., amely harmincegy településen van jelen. - Senkinek nincs oka félni a vezetékes víztől a mi szolgáltatási területünkön - mondta Kurdi Viktor, a cég elnök-vezérigazgatója. "A rendelkezésünkre álló technikai eszközökkel igyekszünk minden településen biztosítani, hogy a víz arzéntartalma minimális legyen. Ha egy adott település vízellátása több kútról történik, akkor azokat a kutakat üzemeltetjük, amelyeknél alacsonyabb az arzéntartalom. Az utóbbi években egyébként az ilyen kutakat újítottuk fel. Az arzén egészségre káros hatásai kapcsán mi magunk is azt látjuk, hogy a laikusok kételkednek, de a szakmai álláspontok sem egységesek és a hatóságok is bizonytalanok."

 Forrás: Baon.hu
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza