Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Gáz: sokkoló áremelés északkeleten

Munkatársunktól, 2010. április 02. - péntek 13:11
Címkék: gáz, szolgáltató, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A gazdasági mutatók alapján legszegényebbnek számító északkeleti országrészben emelkedik a legnagyobb mértékben a gáz ára.Győrösi Pál, a Tigáz Zrt. szóvivőjének tájékoztatása szerint az egyetemes szolgáltatók a jogszabályokban meghatározott képlet alapján számolták ki áraikat, amelyeket a Magyar Energia Hivatal hagyott jóvá. A gázdíj növekedésének oka elsősorban a gáz világpiaci árának változása, és a forint-dollár árfolyamának az alakulása. A Tigáz Zrt. húsz köbméter/óránál kisebb mérővel rendelkező lakossági fogyasztóinál (ami a többség) ez az árváltozás valójában 12,2 százalék emelkedést jelent. Az egyetemes szolgáltatók árai közötti különbséget pedig az egy gázfogyasztóra eső fajlagos költségek közötti eltérések okozzák.

mti
Aggódva figyelt adatok

A fajlagos cégköltségek közötti különbségről a szóvivő elmondta: a térségben a településszerkezet miatt jóval nagyobb - mintegy 33 ezer kilométeres - vezetékhálózatot kell üzemeltetni, szemben például a fővárossal, ahol a koncentráltabb fogyasztók ellátása jóval kisebb ráfordítással megoldható.

Azt ugyanakkor tagadta Győrösi, hogy az itteni rosszabb fizetési fegyelem, vagy a kintlévőségek fogyasztókra történő ráterhelése drágítaná az ellátást. Ez az elem nem szerepel az árképzési képletben. A Heves megyei fizetési fegyelem egyébként a jobbak közé tartozik hazai viszonylatban. A szóvivő elismerte: a tavalyi piacnyitás után egyelőre a gázszolgáltatók sem nagyon érdekeltek a versenyben, hogy egymás területére átkalandozva, jobb feltételekkel egymástól csábítsanak át fogyasztókat, mivel ez aránytalanul sokba kerülne nekik.

Forrás: Heol.hu
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

janbor, 2010. április 09. - péntek 07:21

Hogy még furább legyen az ÉMÁSZ-ELMŰ (egy cég)eltérő áremelést végzett az északkeleteiek rovására.Ott is durván emelt ahol erőművekkel, alállomásokkal vagyunk övezve.Persze adtak rá magyarázatot, amire már válaszolni sem volt érdemes,mert amikor a SZAKÉRTŐ mellébeszél, nincs kivel és miről vitázni.Ennyit a hátrányos térségekről.

SzabóSándor, 2010. április 03. - szombat 10:54

Csak az adja a voksát a tolvaj komcsikra akinek köszönhetjük a megszoritási intézkedéseket ,bezzeg ők a közemberek pénzén habzsolják az életet.Ideje lenne őket egy nem kicsit elszámoltatni mert ők a legnagyobb legális TOLVAJOK! Azilyen mint Lendvai ,Dávid Ibi inkább a kölykeivel meg az unokákkal foglalkozzanak persze ha egyáltalán szorult beléjük karrierizmuséhségen kivül más is

Tigáz, 2010. április 03. - szombat 10:39

Robin Hood adó=alapdíj emelés. Gratulálok Gordonka!Ez "jó húzás" volt a részetekről!Remélem lesz elszámoltatás,de egyik holló a másik szemét nem vájja ki.Jó lenne ha a MASZOP,SZADESZ,Ibolykáék eltűnnének a politikából.Lehetne úgyis fogalmazni:a parlamenti négyek bandája.

germicid, 2010. április 03. - szombat 08:25

szerintem a lakosság 70-80%-a visszaállt vegyestüzelésre.a kiesett hasznot ugye pótolni kell ,,urak"!

gázfogyasztó, 2010. április 03. - szombat 08:17

Kedves Mindenki! Kevesen tudják, hogy az alapdíjat is a Tigáz Kérésére emelték 12000Ft-ra!Igaz van gázáremelés, de az egyetemes szolgáltató dönt a mértékéről!(Tigáz)Ő a legmohóbb, a Főgáz pl.:8,5% emelt csak!Itt a baj,hogy itt a Tigáz jutott Nekünk!

Gondnélkülfütő , 2010. április 03. - szombat 06:18

Edig is loptam a gázt a TIGÁZ-tól ezut is fogom , csak emeljétek engem nem érdekel. Ha elkaptok majd leülöm, ott legalább megint tifizetitek a gáz számlát.

GÜRCÖLŐ NYANYA, 2010. április 03. - szombat 05:44

42 év után nyugdíj, mellette munka - szerencsére -: egy későn született gyermek egyetemi taníttatása, gáz számla fizetés= a számlám a csúcson a mínusszal, pedig: diplomám ellenére nyaralót takarítok, baromfit nevelek, földet túrok, szobát adok ki (szeretnék kiadni), mégis fuldoklok. kívánságom: ennyi pénzből maradjon kinn az orruk a fekáliából az un. politikai elitnek, és ne az én pénzemből autózzanak, az ellopott vagyonban dőzsöljenek! valaki térjen észhez, és tényleg legyen elszámoltatás! annak idején azt mondtam, hogy boldogan eszek zsíros kenyeret 10 évig, ha mindenki azt teszi! maradva a példamondatomnál: mára már kenyerem sincs, "ők" pedig a vajat kenik a vajra! nekem is kinyílt a bicska a zsebemben, el tudom képzelni, hogy az ország keleti részében már a szablya is egyenes.

Ati, 2010. április 02. - péntek 22:47

Má' nem azé', de az MSZP-sek mondogatták annak idején, hogy nem lesz gázáremelés, "nem kell félni nem fog fájni". Aztán az elmúlt évek másról sem szóltak mint gáz ár és adóemelésről. A 2006-os vitán Orbán felhozta, hogy adóemelésre szükség lesz erre Gyurcsány :"ugyan már miniszter úr nem mondjon butaságokat". Győzzön a Jobbik!

josiane, 2010. április 02. - péntek 21:30

Lendvai ugye Téged nem nagyon érint a gáz árának emelése. Te hazug MSZOP elnök.

teknőc, 2010. április 02. - péntek 21:25

Köszönjük Nektek Gordonka és MSZOP. Lendvai a gáz ára meddig nem emelkedik.Rohadt hazug komcsik.


1 2

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza