Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Átejtett a parkolóőr, meg is büntettek

isaacman, 2010. április 02. - péntek 13:51
Címkék: parkolás, autó, átverés, bírság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A parkolóőr azt mondta, a kis utcákban csak tizennyolc óráig kell fizetni a parkolási díjért. Este tíz óra környékén azt láttam, hogy munkatársuk nyolc körül mégiscsak megbüntetett.Tisztelt Centrum Parkoló Kft!

Az alábbi panasszal fordulok Önökhöz:

2010. február 22.-én, hétfőn 18:15-kor parkoltam a Dessewffy utca 53. számmal szemben, a páros oldalon. Mivel mindig szokásom parkolójegyet venni, ezért most is nekiindultam automatát keresni, ám még mielőtt megtaláltam volna a legközelebbit, észrevettem egy parkolást ellenőrző (feltételezem) munkatársukat, a Dessewffy utca és a körút sarkán. Udvariasan megszólítottam, s mivel nem voltam tisztában azzal, hogy a VI. kerület mely pontjain kell húsz óráig fizetni a parkolásért, ezért egyenesen megkérdeztem tőle ezt.

Ő nagyon udvariasan, mintegy bocsánatkérően megjegyezte, hogy végig a körúton mindenütt húsz óráig kell parkolójegyet venni, amit én természetesen tudomásul vettem. Csakhogy, tekintve, hogy én a Dessewffy utcában parkoltam, autóm felé intve azt is megkérdeztem tőle, vajon ebben az utcában is fizetni kell-e? Mire a parkolási szakember azt mondta, a kis utcákban csak tizennyolc óráig kell fizetni a parkolási díjért.

Ennek én természetesen nagyon megörültem, ám annak már kevésbé, hogy este tíz óra környékén azt láttam, hogy munkatársuk - 19:45-kor - mégis megbüntetett. Ezen én kicsit hőbörögtem, ám mivel kisgyermekkoromtól fogva jogkövető magatartásra szocializáltak, ezért másnap feladtam a büntetési tételt, majd gondoltam, felhívom Dohány utcai kirendeltségükben az Önök figyelmét arra, hogy talán érdemes lenne munkatársaiknak elmagyarázni: a parkolási társaság érdekét csak rövid távon szolgálja, ha a becsületes és a parkolásért fizetni kívánó autósokat szándékosan félrevezetve törekednek némi extraprofit megszerzésére, s talán hosszú távon kifizetődőbb az igazságot mondani. (Azt nem feltételezem, hogy munkatársuk nem volt tisztában a parkolási szabályokkal, hiszen akkor nyilván nem büntetett volna meg másfél órával később. Vagy lehetséges volna, hogy ezen idő alatt értesült róla ő is, hogy a körútra merőleges kis utcákban is húsz óráig tart a fizetési kötelezettség?!) Egyébként még egy mondatot sem tudtam elmondani a Dohány utcai irodájukban ülő, és feltűnően unott és kimért hölgynek (hangsúlyoznám, munkámban és a magánéletemben is kifejezett higgadtságomról és finom, választékos modoromról vagyok ismert), aki nem hallgatott végig, rögvest félbeszakított, majd közölte, vagy az én hibámról, gondatlanságomról van szó, vagy pedig az egész ügy nem rájuk tartozik.

Ez utóbbiban egyre biztosabb vagyok, ahogyan az előbbiben is. Feltétlenül hibáztam abban, hogy hittem munkatársuknak, nem ellenőriztem azonnal a díjfizetési körzeteket, és nyilván abban is, hogy eleve parkolási jegyet szándékoztam venni. No, és természetesen abban, hogy mindezt leírtam, és elküldve Önöknek, abban reménykedem, hogy valaki ezt elolvassa, és nem rögtön a szemétkosárba dobja.

MTI
Mégis landolt a büntetés

Mielőtt még elküldenék nekem a hatályos rendeletet, jelzem, megnéztem honlapjukat, és ma már tisztában vagyok a körzetekkel ("Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2009. június elsejei hatállyal érvénybe lép a Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló 24/2009.(V-11) Budapest Főváros Közgyűlésének rendelete. A VI., VII., VIII., kerületben a parkolási üzemidő a következőképpen változik: Bajcsy Zsilinszky út- Károly krt. -Múzeum krt.- Üllői út- Teréz krt.- Erzsébet krt.- József krt. által határolt területeken belül (beleértve a határoló utakat, tereket) munkanapokon 8-20 óráig kell fizetni a várakozásért."). Ez azonban nem változtat azon meggyőződésemen, hogy Önöknek, és nem nekem van okom a szégyenkezésre.

Őszintén szólva, csak a minimális, és embertársaink iránti kötelező tisztelettel üdvözli:

I. Norbert
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Vajda László, 2010. május 12. - szerda 16:46

Kellemetlen! Engem 2 szer büntettek meg....érvényes parkolási hozzájárulással a szélvédőmön:P De fütyülök rájuk, hajtsák be...

Anyuci, 2010. április 21. - szerda 15:58

Modern társadalmunk kitermelte a parkolóőrt, mint a legundorítóbb emberi egyedet. Programozása: a mindenáron való büntetés, pénzbehajtás, mentes minden belátástól, toleranciától, emberségtől stb. FÚJJ fújjj A mi demokráciánk !!

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza