Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Egyszerűsödik az áramszámla

Munkatársunktól, 2010. április 02. - péntek 15:15
Címkék: áram, gáz, szolgáltató, díj, ügyfélszolgálat, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egyszerűsödik az energiaszámla, gyorsul az ügyfelekkel kapcsolatos eljárás a szolgáltatóknál - mondta el Szollár Domokos kormányszóvivő a közüzemi fogyasztóvédő intézkedés csomagról, amelyet a kormány szerdán fogadott el.Az Elmű budapesti ügyfélszolgálatán tartott tájékoztatón a szóvivő bemutatta az egyszerűbb és közérthetőbb energiaszámlát. Boross Norbert, az Elmű-Émász stratégiai igazgatója az egyszerűsítések között említette, hogy az ezer forintnál kisebb számlákat csak akkor kell kifizetni, amikor a számla értéke túllépi ezt az összeget. A hétvégi házak, garázsok villanyszámláját a társaság kamatmentesen meghitelezi a fogyasztóknak.

A számlák egyszerűsítéséhez két-három hónap átfutás kell - mondta Szollár Domokos -, így szeptembertől a számla első oldalán lényegében a fogyasztó adatai mellett csak a számla értéke szerepel. A részletek a hátoldalon lesznek, és aki további információk kér, az a szolgáltatók honlapján megtalálja majd. A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a számlán lévő tájékoztatás segíti a tudatosabb energiafelhasználást.


Gyorsul az ügyfélszolgálati ügyintézés

Az ügyfélszolgálaton gyorsul az ügyintézés. A szolgáltatóknak tizenöt napon belül érdemi választ kell adniuk az ügyfél megkeresésére, és ha nem teljesítik ezt, akkor kötbért kell fizetniük. Boross Norbert elmondta, hogy a tizenöt napos határidő betartása egyes szolgáltatóknak jelenthet problémát, az Elmű-Émásznak nem. A határidő egyébként az európai átlag alatt van.

A tartozás miatt kikapcsolt szolgáltatást a számla teljes kifizetése után két napon belül vissza kell kapcsolni. Ellenkező esetben a harmadik napon a visszakapcsolási díj ötven százalékát kell elengednie a szolgáltatónak, a negyedik napon pedig a száz százalékát.

Szigorították az előre tervezett karbantartások maximális idejét is. Egy téli napon például legfeljebb nyolc órán át lehet szüneteltetni az áramszolgáltatást. Szigorították a szolgáltatásváltás szabályait is, és fix határidőket állapítottak meg arra, hogy a fogyasztót a régi szolgáltatója "átengedje" az újhoz.

A következőkben a szolgáltatók üzletszabályzatában kell rögzíteni a kapcsolódó szolgáltatások díját. Iyen például a mérő felszerelésének ára.

A gázár emelését firtató újságírói kérdésre Szollár Domokos elmondta: a kormány mindent megtett azért, hogy a legkisebb mértékben emelkedjen az ár, és ebben az energiaügyekért felelős minisztérium és a Magyar Energia Hivatal is partner volt. Az indokolt tizenhét-húsz százalékos áremelés ezért lett átlagosan 10,1 százalék április elsején. Azt világossá kell tenni - mondta a szóvivő -, hogy a gáz árának számítását törvény határozza meg.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza