Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vonalkód-ellenőrző szoftver mobiltelefonra

Munkatársunktól, 2010. április 01. - csütörtök 10:52
Címkék: telefon, internet, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Német fejlesztők olyan mobiltelefonra telepíthető, vonalkód-ellenőrző szoftvert fejlesztettek ki, melynek segítségével megismerhető a polcon lévő termék tartalma, hogy szennyezi-e környezetét, sőt információkat közöl a gyártó munkavállalókkal való bánásmódjáról is.A feltaláló, Benjamin Thym mindössze huszonhét éves, de ötletéért hajlandó volt feladni jól fizető tanácsadói állását, hogy megvalósíthassa az ingyenes mobil-szoftvert. Családja először őrültnek vélte, majd egy évvel később édesanyja is megértette a ötletét, mikor saját telefonján mutatta be működését - írja a német Spiegel magazin.

2007-ben, két barátjával indította el vállalkozását a berlini feltaláló, saját pénzből, majd később EU pénzeket is szereztek ötletük megvalósításához, mellyel a fogyasztói döntést szerették volna megkönnyíteni.

A vonalkódolvasó mobiltelefonba ültetésével bárki megtudhatja a termék pontos árát, az összetevőket, de a gyártó társadalmi felelősségvállalásról vallott elveit, gyakorlatát is, például azt, hogy miként bánik alkalmazottaival, vagy mennyiben szennyezi környezetét.

A szoftver ingyenesen letölthető a cég saját honlapjáról. A vonalkód leolvasás után megkapható információkat különböző egyetemek kutatásaiból, vállalatértékelésekből, rangsorokból, fogyasztók értékeléseiből, és tizennyolc különféle CSR tanulmányból gyűjtik össze.

blog.barcoo.de
Lássuk, mennyi cukor van benne!

A barcoo adatai szerint ez idáig több, mint ötszázezer ember töltötte le a szoftvert, akik segítségével már olyan adatokat is megtudhatnak a boltok polcain található élelmiszerekről, amit sok orvos már évek óta a vásárlói tájékoztatókon szeretne látni: például, hogy mennyi sót, zsírt és cukrot tartalmaz az élelmiszer.

A ma már huszonkilenc éves Thym persze nem jótékonyságból hozta létre start-up cégét, hanem pénzszerzés céljából - melyet hirdetésekből, illetve a szoftver segítéségével leellenőrzött, majd valamely webshopban megvásárolt termékek után járó jutalékokból szednek össze. Felmérések szerint ugyanis a vásárlók negyven százaléka tudatos fogyasztónak tartja magát, azonban csak négy százalékuk viselkedik ennek megfelelően vásárláskor, vagyis a keresleti oldal adott a szoftverhez.

Forrás: Pénzcentrum
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

kevin, 2017. március 09. - csütörtök 18:51

dg76wfudges

KEmber, 2010. április 02. - péntek 10:59

Nem a vonalkódot ellenőrzi, hanem a terméket, annak tulajdonságait írja ki.

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza