Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vonalkód-ellenőrző szoftver mobiltelefonra

Munkatársunktól, 2010. április 01. - csütörtök 10:52
Címkék: telefon, internet, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Német fejlesztők olyan mobiltelefonra telepíthető, vonalkód-ellenőrző szoftvert fejlesztettek ki, melynek segítségével megismerhető a polcon lévő termék tartalma, hogy szennyezi-e környezetét, sőt információkat közöl a gyártó munkavállalókkal való bánásmódjáról is.A feltaláló, Benjamin Thym mindössze huszonhét éves, de ötletéért hajlandó volt feladni jól fizető tanácsadói állását, hogy megvalósíthassa az ingyenes mobil-szoftvert. Családja először őrültnek vélte, majd egy évvel később édesanyja is megértette a ötletét, mikor saját telefonján mutatta be működését - írja a német Spiegel magazin.

2007-ben, két barátjával indította el vállalkozását a berlini feltaláló, saját pénzből, majd később EU pénzeket is szereztek ötletük megvalósításához, mellyel a fogyasztói döntést szerették volna megkönnyíteni.

A vonalkódolvasó mobiltelefonba ültetésével bárki megtudhatja a termék pontos árát, az összetevőket, de a gyártó társadalmi felelősségvállalásról vallott elveit, gyakorlatát is, például azt, hogy miként bánik alkalmazottaival, vagy mennyiben szennyezi környezetét.

A szoftver ingyenesen letölthető a cég saját honlapjáról. A vonalkód leolvasás után megkapható információkat különböző egyetemek kutatásaiból, vállalatértékelésekből, rangsorokból, fogyasztók értékeléseiből, és tizennyolc különféle CSR tanulmányból gyűjtik össze.

blog.barcoo.de
Lássuk, mennyi cukor van benne!

A barcoo adatai szerint ez idáig több, mint ötszázezer ember töltötte le a szoftvert, akik segítségével már olyan adatokat is megtudhatnak a boltok polcain található élelmiszerekről, amit sok orvos már évek óta a vásárlói tájékoztatókon szeretne látni: például, hogy mennyi sót, zsírt és cukrot tartalmaz az élelmiszer.

A ma már huszonkilenc éves Thym persze nem jótékonyságból hozta létre start-up cégét, hanem pénzszerzés céljából - melyet hirdetésekből, illetve a szoftver segítéségével leellenőrzött, majd valamely webshopban megvásárolt termékek után járó jutalékokból szednek össze. Felmérések szerint ugyanis a vásárlók negyven százaléka tudatos fogyasztónak tartja magát, azonban csak négy százalékuk viselkedik ennek megfelelően vásárláskor, vagyis a keresleti oldal adott a szoftverhez.

Forrás: Pénzcentrum
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

kevin, 2017. március 09. - csütörtök 18:51

dg76wfudges

KEmber, 2010. április 02. - péntek 10:59

Nem a vonalkódot ellenőrzi, hanem a terméket, annak tulajdonságait írja ki.

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza