Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hamis rákgyógyszerekkel kereskedett, lebukott

Munkatársunktól, 2010. április 01. - csütörtök 18:18
Címkék: gyógyszer, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hamis rákgyógyszerek értékesítésével gyanúsít egy kanadai férfit az amerikai FBI. A kereskedő online honlapján keresztül több tucat gyanútlan betegnek adott el a gyógyhatású összetevők helyett tejcukrot és hintőport tartalmazó készítményből.Az arizonai bíróság fogja tárgyalni annak a kanadai férfinak az ügyét, akit az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) hamis rákgyógyszerek értékesítésével gyanúsít. A bíróságra beadott dokumentumok szerint a huszonegy éves férfi saját DCAadvice.com elnevezésű honlapján keresztül, állítása szerint kísérleti stádiumban lévő, rákos megbetegedések kezelésére alkalmas készítményeket értékesített.

A szakértői elemzések szerint azonban a kanadai kereskedő által értékesített porállagú, édeskés illatú termékek hamisítványok voltak. A laborvizsgálatok eredményei szerint a hamis "gyógyszerek" gyógyhatású összetevők helyett tejcukrot, mesterséges édesítőszereket, keményítőt és hintőport tartalmaztak.


Nem volt benne semmi hatóanyag

A fiatal férfi ügyében 2007-ben kezdett nyomozni a kanadai rendőrség, miután a gyanúsított egyik vevője panaszt tett a hatóságoknál. A kanadai vevő korábban az Egyesült Államokból vásárolt gyógyszert betegsége kezelésére, később a fenti honlapról rendelt gyógyhatásúnak remélt készítményt. Miután csomagja megérkezett, és észlelte, hogy a készítmény egyáltalán nem hasonlít a korábban szedett gyógyszerekhez, a beteg a rendőrségtől kért segítséget.

A nyomozás szerint a férfi legkevesebb hatvanhét - köztük kanadai, amerikai, brit, belga és holland - vevőnek adott el a hamis rákgyógyszerekből. Saját honlapján azt állította, hogy több mint ezer vásárlójának nyolcvan-kilencven százaléka a rákos daganat visszahúzódásáról számolt be. Az FBI 2008 folyamán kezdett el vizsgálódni a kanadai férfi ügyében, akit még ugyanabban az évben őrizetbe is vettek. A múlt hét folyamán a kanadai bíróság engedélyezte, hogy a helyi hatóságok átadják nyomozati anyagaikat az FBI illetékesei részére.

Az arizonai bíróság júniusban kezdi el tárgyalni az ügyet. A kanadait az amerikai jogszabályoknak megfelelően akár húsz év szabadságvesztésre is ítélhetik.

Forrás Hent
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. június 09.

Helló Kedves Beteg Hitel?

Szüksége van sürgős kölcsönre? Igen E-mail (dakany.e...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza