Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hamis rákgyógyszerekkel kereskedett, lebukott

Munkatársunktól, 2010. április 01. - csütörtök 18:18
Címkék: gyógyszer, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hamis rákgyógyszerek értékesítésével gyanúsít egy kanadai férfit az amerikai FBI. A kereskedő online honlapján keresztül több tucat gyanútlan betegnek adott el a gyógyhatású összetevők helyett tejcukrot és hintőport tartalmazó készítményből.Az arizonai bíróság fogja tárgyalni annak a kanadai férfinak az ügyét, akit az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) hamis rákgyógyszerek értékesítésével gyanúsít. A bíróságra beadott dokumentumok szerint a huszonegy éves férfi saját DCAadvice.com elnevezésű honlapján keresztül, állítása szerint kísérleti stádiumban lévő, rákos megbetegedések kezelésére alkalmas készítményeket értékesített.

A szakértői elemzések szerint azonban a kanadai kereskedő által értékesített porállagú, édeskés illatú termékek hamisítványok voltak. A laborvizsgálatok eredményei szerint a hamis "gyógyszerek" gyógyhatású összetevők helyett tejcukrot, mesterséges édesítőszereket, keményítőt és hintőport tartalmaztak.


Nem volt benne semmi hatóanyag

A fiatal férfi ügyében 2007-ben kezdett nyomozni a kanadai rendőrség, miután a gyanúsított egyik vevője panaszt tett a hatóságoknál. A kanadai vevő korábban az Egyesült Államokból vásárolt gyógyszert betegsége kezelésére, később a fenti honlapról rendelt gyógyhatásúnak remélt készítményt. Miután csomagja megérkezett, és észlelte, hogy a készítmény egyáltalán nem hasonlít a korábban szedett gyógyszerekhez, a beteg a rendőrségtől kért segítséget.

A nyomozás szerint a férfi legkevesebb hatvanhét - köztük kanadai, amerikai, brit, belga és holland - vevőnek adott el a hamis rákgyógyszerekből. Saját honlapján azt állította, hogy több mint ezer vásárlójának nyolcvan-kilencven százaléka a rákos daganat visszahúzódásáról számolt be. Az FBI 2008 folyamán kezdett el vizsgálódni a kanadai férfi ügyében, akit még ugyanabban az évben őrizetbe is vettek. A múlt hét folyamán a kanadai bíróság engedélyezte, hogy a helyi hatóságok átadják nyomozati anyagaikat az FBI illetékesei részére.

Az arizonai bíróság júniusban kezdi el tárgyalni az ügyet. A kanadait az amerikai jogszabályoknak megfelelően akár húsz év szabadságvesztésre is ítélhetik.

Forrás Hent
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza