Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!



Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Elszakadtak a hamis műmellek

Munkatársunktól, 2010. március 31. - szerda 12:36
Címkék: egészség, eljárás, átverés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mellimplantátumainak visszahívására kényszerül egy francia gyártó, amelyről vizsgálat derítette ki, hogy félretájékoztatott az implantátumokban lévő szilikonnal kapcsolatban.



A már megműtött nőkre újabb beavatkozás várhat, becslések szerint Európa- és Amerika-szerte több tízezer nőt érint az ügy. A dél-franciaországi cég hatvanhat országba exportálja termékét.

A gyártó PIP nem engedélyezett szilikont használt. Ellenőrzés derített fényt arra, hogy a cég nem a feltüntetett anyagot, hanem mást tölt az implantátumokba - számolt be a Le Parisien című lap szerdán. Az anyag a "legkevésbé sem felelt meg az előírásoknak" - mondta Jean-Claude Ghislain, a francia egészségügyi biztonságért felelős Affsaps ügynökség munkatársa.

afp
Sokan kerülhetnek még műtőasztalra

A csalásra orvosok jöttek rá, miután szokatlanul sok nőnél szakadt el az implantátum, így utólagos operációra szorultak. Az Affsaps ezek után elrendelte a termék visszahívását. A nőket értesítik, mindannyiukra mammográfiás vizsgálat vár.

Saját forrásai szerint a PIP 1992 óta kétszázezer mellimplantátumot adott el, az engedély nélküli szilikont 2006 óta használták. Franciaországban mintegy félmillió nő nagyobbítatta meg mellét, közülük harmincezer kaphatott PIP-implantátumot. A gyártó ellen már az ügyészség is vizsgálódik.

"Miután az implantátum elszakad, a mell deformálttá válik, ezért újabb műtétre van szükség. Emellett heveny gyulladás alakulhat ki" - mondta Ghislain.

A szilikon normális esetben nem okoz betegséget, a gyártó által használt szilikongél tulajdonságai felől azonban kétségek vannak.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza