Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Így spóroljunk a babaholmin!

Munkatársunktól, 2010. március 31. - szerda 10:58
Címkék: gyerek, ruházat, olcsó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A gyermek növekedésével együtt a kiadások is egyre magasabbak lesznek. A legtöbb szülő a ruhákon igyekszik spórolni. Cserélik, használtan veszik, vagy rokonoktól kapják a kinőtt gyerekholmit.Úgy nő, mintha húznák

Az előző évhez képest is kevesebb pénzt tudunk költeni a másfél éves gyermekünk ruháztatására. Tavaly még szinte egymás sarkát tapostuk a többi szülővel az egyik, használt babaholmikat árusító üzletben, de napjainkban az is kong az ürességtől, alig van vevő - panaszolta a szolnoki T. Antal. Az édesapa elmondta, örülnek, ha a tápszert meg tudják vásárolni csemetéjüknek. Azt is az egészségbiztosítási kártyán lévő összegből finanszírozzák. "Egyetlen pár cipőt hatezer forintért vettünk a lányunknak, de három hónap alatt kinőtte. Igyekszünk mellőzni a felesleges holmik beszerzését, de muszáj valamiben járnia."


Babaholmit a netről

Van olyan házaspár, aki nem normál boltban és nem is használtcikkeket árusító üzletben vásárol. A kedvesem regisztrált az egyik online áruház honlapján, és az ország különböző részeiben élő kisgyermekes családoktól veszi meg a szükséges dolgokat kisfiunknak. A pici babasapkákat a boltokban nagyjából kétezer forintért árulják, míg így pár száz forint egy darab - mesélte Nagy Emma.

Internetről rendelik a ruhákat és a cipőket is. Elmondásuk szerint eddig még sosem volt probléma az így megrendelt holmikkal. Vannak olyan, a gyermek számára szükséges dolgok, amiket egyszerűbb megvásárolni a boltban. Ide tartozik a pelenka és a bébiétel. Több mint háromezer forint egy csomag pelenka már a három-öt kilogrammos kategóriában is. Igaz, ez nyolcvan darab pelust tartalmaz, de gyors ütemben fogy.


Milyen spórolási lehetőségek vannak a szülők számára?

Az egyik családi honlapon az olvasható, hogy régebben a nagyszülők, szülők horgoltak kesztyűket, kardigánokat, vagy akár lábbelit is. A különböző internetes fórumokon is jelen vannak az anyukák, akik egymás között cserélnek tippeket. Többen maguk varrják a hálózsákot és a ruhákat is. Az ezekhez szükséges szabásmintákat is megosztják egymással. Ahol több testvér van, ott a fiatalabb örökli az idősebb által már hordott holmikat. Más helyeken rokonok között cserélődnek a kinőtt, megunt ruhák és cipők. A babák ételén is lehet spórolni úgy, hogy bolti gyümölcspüré helyett a szülő maga turmixolja meg a gyümölcsöt.

MTI
Nem kímélik a cuccaikat

Ne gondoljuk azt, hogy csak a legkisebbek ruháztatása okoz problémát édesanyjuknak, édesapjuknak. A szolnoki B. Gyulának két általános iskolás korú leánya öltöztetése adja fel a leckét. Rokonainktól kapjuk a legtöbb ruhát, amik az ő gyerekeik számára már kicsik. Ha már nekünk sincs szükségünk rájuk, továbbadjuk - mesélt a negyvenes éveiben járó férfi spórolási trükkjükről. Abban az esetben sem dobják ki például a nadrágot, ha kiszakad. Elviszik a varrónőhöz, aki helyrehozza. Olykor viszont muszáj új, márkás felsőt, farmert is venni, mert az iskolában már nézik a gyerekek, hogy ki mit visel. Megszólják, ha nincsen egy-két divatos ruhája - magyarázta B. Gyula. Az oktatási intézményekbe járó fiataloknál már nemcsak az öltözék, de a tankönyvek is nagyon sokba kerülnek.


Bababörzén árulják a kinőtt, megunt holmikat


Anyukák kezdték el szervezni Szolnokon a bababörzét, melynek már többéves hagyománya van. Az eltelt évek alatt kinőtte magát, ma már a sportcsarnokot is megtöltik az árusítók, illetve az érdeklődők. Az édesanyák keresték meg annak idején a Vöröskeresztet, így csatlakozott a szervezet is ehhez a rendezvényhez. Idén is rendeznek börzét a Széchenyi Gimnázium sportcsarnokában április 18-án. Azért választották a Széchenyi-lakótelepet helyszínnek, mert ott él a legtöbb kisgyerekes család.

Forrás: Szoljon.hu
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza