Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Így spóroljunk a babaholmin!

Munkatársunktól, 2010. március 31. - szerda 10:58
Címkék: gyerek, ruházat, olcsó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A gyermek növekedésével együtt a kiadások is egyre magasabbak lesznek. A legtöbb szülő a ruhákon igyekszik spórolni. Cserélik, használtan veszik, vagy rokonoktól kapják a kinőtt gyerekholmit.Úgy nő, mintha húznák

Az előző évhez képest is kevesebb pénzt tudunk költeni a másfél éves gyermekünk ruháztatására. Tavaly még szinte egymás sarkát tapostuk a többi szülővel az egyik, használt babaholmikat árusító üzletben, de napjainkban az is kong az ürességtől, alig van vevő - panaszolta a szolnoki T. Antal. Az édesapa elmondta, örülnek, ha a tápszert meg tudják vásárolni csemetéjüknek. Azt is az egészségbiztosítási kártyán lévő összegből finanszírozzák. "Egyetlen pár cipőt hatezer forintért vettünk a lányunknak, de három hónap alatt kinőtte. Igyekszünk mellőzni a felesleges holmik beszerzését, de muszáj valamiben járnia."


Babaholmit a netről

Van olyan házaspár, aki nem normál boltban és nem is használtcikkeket árusító üzletben vásárol. A kedvesem regisztrált az egyik online áruház honlapján, és az ország különböző részeiben élő kisgyermekes családoktól veszi meg a szükséges dolgokat kisfiunknak. A pici babasapkákat a boltokban nagyjából kétezer forintért árulják, míg így pár száz forint egy darab - mesélte Nagy Emma.

Internetről rendelik a ruhákat és a cipőket is. Elmondásuk szerint eddig még sosem volt probléma az így megrendelt holmikkal. Vannak olyan, a gyermek számára szükséges dolgok, amiket egyszerűbb megvásárolni a boltban. Ide tartozik a pelenka és a bébiétel. Több mint háromezer forint egy csomag pelenka már a három-öt kilogrammos kategóriában is. Igaz, ez nyolcvan darab pelust tartalmaz, de gyors ütemben fogy.


Milyen spórolási lehetőségek vannak a szülők számára?

Az egyik családi honlapon az olvasható, hogy régebben a nagyszülők, szülők horgoltak kesztyűket, kardigánokat, vagy akár lábbelit is. A különböző internetes fórumokon is jelen vannak az anyukák, akik egymás között cserélnek tippeket. Többen maguk varrják a hálózsákot és a ruhákat is. Az ezekhez szükséges szabásmintákat is megosztják egymással. Ahol több testvér van, ott a fiatalabb örökli az idősebb által már hordott holmikat. Más helyeken rokonok között cserélődnek a kinőtt, megunt ruhák és cipők. A babák ételén is lehet spórolni úgy, hogy bolti gyümölcspüré helyett a szülő maga turmixolja meg a gyümölcsöt.

MTI
Nem kímélik a cuccaikat

Ne gondoljuk azt, hogy csak a legkisebbek ruháztatása okoz problémát édesanyjuknak, édesapjuknak. A szolnoki B. Gyulának két általános iskolás korú leánya öltöztetése adja fel a leckét. Rokonainktól kapjuk a legtöbb ruhát, amik az ő gyerekeik számára már kicsik. Ha már nekünk sincs szükségünk rájuk, továbbadjuk - mesélt a negyvenes éveiben járó férfi spórolási trükkjükről. Abban az esetben sem dobják ki például a nadrágot, ha kiszakad. Elviszik a varrónőhöz, aki helyrehozza. Olykor viszont muszáj új, márkás felsőt, farmert is venni, mert az iskolában már nézik a gyerekek, hogy ki mit visel. Megszólják, ha nincsen egy-két divatos ruhája - magyarázta B. Gyula. Az oktatási intézményekbe járó fiataloknál már nemcsak az öltözék, de a tankönyvek is nagyon sokba kerülnek.


Bababörzén árulják a kinőtt, megunt holmikat


Anyukák kezdték el szervezni Szolnokon a bababörzét, melynek már többéves hagyománya van. Az eltelt évek alatt kinőtte magát, ma már a sportcsarnokot is megtöltik az árusítók, illetve az érdeklődők. Az édesanyák keresték meg annak idején a Vöröskeresztet, így csatlakozott a szervezet is ehhez a rendezvényhez. Idén is rendeznek börzét a Széchenyi Gimnázium sportcsarnokában április 18-án. Azért választották a Széchenyi-lakótelepet helyszínnek, mert ott él a legtöbb kisgyerekes család.

Forrás: Szoljon.hu
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza