Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Túl drága még a 3D-s tévé

Munkatársunktól, 2010. március 30. - kedd 14:12
Címkék: műszaki cikk, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A háromdimenziós adások megjelenítésére képes tévékészülékek árai még túl magasak ahhoz, hogy a tömegek számára is vonzóvá váljanak, egy felmérés szerint a nagy-britanniai vásárlók többsége a jelenlegi árak legfeljebb negyedéért váltana a térhatású élményt nyújtó technológiára.A brit vásárlók ötvenhárom százaléka legfeljebb 499 fontot (148 ezer forintot) adna a jelenleg kétezer fontért (593 ezer forintért) kínált 3D-s készülékekért. A háromdimenziós élményért a válaszolók mindössze 1,4 százaléka fizetné meg a jelenlegi magas árakat - derült ki a VoucherCodes kedvezménykereső portál felméréséből. A vásárlók 28,6 százaléka már most venne térhatású tévét, azonban a jelenlegi árakat még túlzottan magasnak tartják.

A Sky brit kereskedelmi televízió árpilis harmadikán indítja el az első 3D-s csatornáját az angol labdarúgó-bajnokság, a Premier League Manchester United és Chelsea közötti mérkőzésének közvetítésével. A 3D elterjedéséhez a térhatású filmeken át vezethet az út, ugyanis a felmérésből kiderül, hogy a válaszolók negyvenhárom százaléka mozifilmeket látna szívesen az új technológiával. Természetfilmeket tizenkettő, labdarúgást pedig tizenegy százalék látna szívesen 3D-ben.

AFP
3D-s kamera egy közvetítésen

A vásárlók huszonhat százaléka szerint azonban tökéletesen elegendő a jelenlegi kétdimenziós televíziózás, míg tizenkilenc százalék múló szeszélynek tartja a 3D-s technológiát - olvasható a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadásában. A magyarországi üzletekben április elején jelennek meg az első háromdimenziós tévékészülékek - írta keddi számában a Világgazdaság című napilap, amely szerint a legolcsóbb 3D-s tévé ára félmillió forintnál kezdődik, de képernyőmérettől függően akár egy-két milliót is kérhetnek értük a kereskedők.

A gyártók nagy reményeket fűznek az idei focivébé által támasztott kereslethez, szakértők szerint ugyanakkor idén és jövőre inkább csak az új technológiákért rajongókra számíthatnak. Később a verseny erősödése és az árak esése miatt szélesedhet a vevőkör.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza