Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem fogad húsvéti nyulakat az állatkert

Munkatársunktól, 2010. március 29. - hétfő 15:14
Címkék: ünnep, rendezvény, szolgáltató
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Idén sem fogadja be a húsvéti nyulakat a Fővárosi Állat- és Növénykert, az érdeklődőket viszont hagyományőrző húsvéti programokkal várják, szombattól hétfőig.A kézműves foglalkozásokon egyebek mellett tojást pingálhatnak és gyapjúbárányt készíthetnek az alkotó kedvű látogatók, de lesz tojásgurítás, állatbemutató és elefántetetés is. Vasárnap és hétfőn zenés-táncos hagyományőrző felvonulások teszik teljessé a programot, emellett azonban érdemes figyelmet szentelni a sok kisállatnak, így a gorillakölyöknek, a zsiráfborjúnak, a langur- és makikölyöknek, illetve a kiskecskék és kisbárányok sokaságának is - közölte a városligeti intézmény.

A színes programkínálat mellett a húsvéti nyulakkal kapcsolatos állatvédelmi problémákra is igyekeznek felhívni a figyelmet a szakemberek, arra biztatva az embereket, hogy ne vásároljanak élő nyulat meggondolatlanul, pusztán ünnepi fellángolásból. Ahogyan tavaly, az idén sem veszik át a "megunt" húsvéti nyulakat.

mti
Korábban befogadta őket az állatkert

Az állatkert Magyarországon az elsők között hívta fel a figyelmet az "idényszerű házi kedvencként" megvásárolt húsvéti nyulakkal kapcsolatos állatvédelmi problémákra. Az intézmény azt javasolja a húsvéti nyúlvásárláson gondolkodó embereknek, hogy fontolják meg, tudnak-e tartósan, a jó gazda gondosságával eljárni a nyúltartásban. Ez nemcsak egyéni belátás kérdése, hanem az állatvédelmi törvényben rögzített jogszabályi előírás is.

Az állatkertben szaktanácsokkal segítik azokat, akik szeretnének gondoskodni nyulukról, akik pedig nem vásárolnak tapsifülest, az intézményben jelképesen örökbe fogadhatnak kis állatokat.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza