Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Óvatosan fogyasztói csoportokkal!

Munkatársunktól, 2010. március 26. - péntek 10:26
Címkék: fogyasztóvédelem, gvh, átverés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A fogyasztói csoportok tagjai nem jutnak készpénzhez, ráadásul a befizetett pénzek esetleges eltűnése esetén még a bíróságok sem tudják kártalanítani a tagokat - figyelmeztet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Az elmúlt hónapokban egyre több, fogyasztói csoportot szervező vállalkozás jelenik meg a piacon.A három szervezet, pénteki közös állásfoglalásában hangsúlyozza: a reklámokban sugalltak ellenére a fogyasztói csoportok nem nyújthatnak hitelt, és a belépők nem jutnak készpénzhez. A fogyasztói csoport tagjai gyakorlatilag egymásnak adnak kölcsön: mindenki befizet és az összegyűlt megtakarításból megvásárolják a szerencsés tagnak az általa kiszemelt terméket, például autót vagy lakást.

Azt, hogy ki kapja meg az általa megszerezni kívánt dolgot, előtörlesztés vállalással és/vagy sorsolással döntik el, így az is előfordulhat, hogy valaki hosszú évekig csak befizet, mégsem jut például lakáshoz vagy autóhoz - emelik ki a közleményben. Ráadásul a havi befizetések nem kamatoznak.


Sokan fizetnek, kevesen markolnak

Az állásfoglalás arra hívja fel a figyelmet, hogy a belépés aláírásától számított harminc napon belül a szerződés felbontható. Ekkor tízezer forint körüli összeg kivételével a fogyasztói csoportot szervező vállalkozás visszatéríti a már befizetett regisztrációs díjat és havi részleteket. A harminc napos határidő leteltével, vagy a csoport közgyűlése után a fogyasztói csoport tagja csak rendes felmondással szüntetheti meg a szerződést. Ilyenkor azonban a regisztrációs díjat nem, a már befizetett havi részletet vagy részleteket pedig csak a futamidő végén kapja vissza.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Pataki Julianna, 2010. április 27. - kedd 18:04

Beugrottunk a csapdájukba,2009.12.hó17-én.Karácsonyra számlán a pénz!2010.04.27.van,februárban kisorsoltak márciusban kaptuk volna meg az 1millát,de 312fő-vel nem végzett 10 közjegyző,pedig már a nevünknél jártak,áprilisban megkapjuk,mondta az ügyintézőnk,20-án közölte ebben a hónapban nem lesz kifizetés.Ki ellenőrzi egyáltalán valaha volt-e a cégnél kifizetés?

Kommentek

Valeria Marco, 2019. augusztus 08.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

József Kardos, 2019. augusztus 06.

Hű, ma reggel 25 000 euró hitelt kaptam William Rogers-től. Örülök, hogy találkozom a legáli...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. július 26.

Helló, jogos és megbízható pénzügyi hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Szükség van sürg...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés