Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Óvatosan fogyasztói csoportokkal!

Munkatársunktól, 2010. március 26. - péntek 10:26
Címkék: fogyasztóvédelem, gvh, átverés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A fogyasztói csoportok tagjai nem jutnak készpénzhez, ráadásul a befizetett pénzek esetleges eltűnése esetén még a bíróságok sem tudják kártalanítani a tagokat - figyelmeztet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Az elmúlt hónapokban egyre több, fogyasztói csoportot szervező vállalkozás jelenik meg a piacon.A három szervezet, pénteki közös állásfoglalásában hangsúlyozza: a reklámokban sugalltak ellenére a fogyasztói csoportok nem nyújthatnak hitelt, és a belépők nem jutnak készpénzhez. A fogyasztói csoport tagjai gyakorlatilag egymásnak adnak kölcsön: mindenki befizet és az összegyűlt megtakarításból megvásárolják a szerencsés tagnak az általa kiszemelt terméket, például autót vagy lakást.

Azt, hogy ki kapja meg az általa megszerezni kívánt dolgot, előtörlesztés vállalással és/vagy sorsolással döntik el, így az is előfordulhat, hogy valaki hosszú évekig csak befizet, mégsem jut például lakáshoz vagy autóhoz - emelik ki a közleményben. Ráadásul a havi befizetések nem kamatoznak.


Sokan fizetnek, kevesen markolnak

Az állásfoglalás arra hívja fel a figyelmet, hogy a belépés aláírásától számított harminc napon belül a szerződés felbontható. Ekkor tízezer forint körüli összeg kivételével a fogyasztói csoportot szervező vállalkozás visszatéríti a már befizetett regisztrációs díjat és havi részleteket. A harminc napos határidő leteltével, vagy a csoport közgyűlése után a fogyasztói csoport tagja csak rendes felmondással szüntetheti meg a szerződést. Ilyenkor azonban a regisztrációs díjat nem, a már befizetett havi részletet vagy részleteket pedig csak a futamidő végén kapja vissza.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Pataki Julianna, 2010. április 27. - kedd 18:04

Beugrottunk a csapdájukba,2009.12.hó17-én.Karácsonyra számlán a pénz!2010.04.27.van,februárban kisorsoltak márciusban kaptuk volna meg az 1millát,de 312fő-vel nem végzett 10 közjegyző,pedig már a nevünknél jártak,áprilisban megkapjuk,mondta az ügyintézőnk,20-án közölte ebben a hónapban nem lesz kifizetés.Ki ellenőrzi egyáltalán valaha volt-e a cégnél kifizetés?

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza