Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Visszajárhat a felesleges eredetvizsgálat díja

Munkatársunktól, 2010. március 25. - csütörtök 16:22
Címkék: autó, eljárás, szerelő, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Aki fizetett a nagy port kavart integrált vizsgálatért, visszakaphatja tizenhétezer forintját - legalábbis ezt ígéri a kormányszóvivő. Mindehhez persze kérvényt kell benyújtani.A január elsejével bevezetett, műszaki vizsgába épített eredetvizsgálatot a kormány már február 18-ával eltörölte, de aki ebben az időszakban vizsgáztatta le az autóját, az 17 ezer forintnyi többletköltséget volt kénytelen viselni. A kormány most úgy döntött, ezt az összeget is visszafizetik, összesen mintegy 514 millió forintot. Az érintettek április 1-e és június 30-a között kell eljuttatniuk a kérdéses összeget a Nemzeti Közlekedési Hatóság regionális szervezeteihez, és ennek nyomán kaphatják vissza a vizsga többletköltségét.


Előbb nyújtsuk be a kérelmet!

A kérelemnek tartalmaznia kell a jármű rendszámát, az adott időszakban elvégzett eredetiségvizsgálat helyét és idejét, a jogosult nevét és címét, a bankszámlaszámot, és csatolni kell hozzá egy nyilatkozatot arról, hogy az okiratot nem használtak fel autóértékesítésre - bár erre nem is alkalmas.

A legtöbb károsult - bő 28 ezren vannak - valószínűleg már lemondott a kérdéses összegről, így a számukra kellemes meglepetés lehet a visszatérítés, bár nehezen tudtuk elhessegetni magunktól azt az érzést, hogy ez a meglepő bőkezűség a kormány részéről a közelgő választásokkal is összefüggésbe hozható.

Forrás: Totalcar.hu
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

horváth zoltán, 2010. július 16. - péntek 18:17

Én most vagyok túl rajta. A történet. 2010. január lejár a műszaki, kell eredetvizsga. Jó legyen, hisz ez a törvény. Autószerelőm beviszi a gépet, eredetvizsga, műszaki ok. Mehet a gép a közúti forgalomba... Megy is... de a jogszabály változik, kérem vissza a pénzem, mármint az eredetvizsga díját. Első fok, elutasítva...????? Nem egy eljárásban került végrehajtásra a kettő (eredetvizsga ill. műszaki) jó tényleg volt tán 7 perc eltérés. Fellebbezek. Visszaírják a nagy tudásúak, hogy nem fizettem be a fellebbezés illetékét ami azonos az elsőfokú eljárás illetékével ( ami illetékmentes !!!) Hűha mondom. Ez ám a tudás. No mondom nem lesz itt gáz itt szakendrók dolgoznak... Telefonon lerendeztem, (az előadó valami egyetemen adott éppen elő) nem kell illeték én látom jól. Na sínen vagyok rend lesz végre. Jön az értesítés meghosszabbították az eljárás határidejét, mert - aztán telefonon elmondták- ellenőrzik a KKEKH-nál hogy tényleg nem használtam -e fel másra a papírt. Várok, várok hisz nem jöhet ki más, mint hogy nem használtam fel. Valószínűleg kiderült, hogy nem , de ennek ellenére az eredeti határozatot helybenhagyva elutasítottak. Mehetek zabot hegyezni, ők az urak, szavuk szent és érthetetlen. Most akkor mi van? 17.000 pénzért menjek pereskedni, vagy legyintsek és köpjek egyet eme rendre? Ja többen ezen hivatalos helyekről közölték, hogy én vagyok a hülye, mert nem csináltattam meg decemberben a vizsgákat, vagy volt olyan is aki azt mondta miért nem vártam míg eltörlik, mert az úgyis a levegőben volt... Ehhez no comment. hát így jártam tisztelettel: én

Gyenge László, 2010. június 15. - kedd 13:46

Nem teljesen mindenkinek jár vissza, mert akik nem NKH. által végeztették a műszaki vizsgáztatást és a kötelező eredetvizsgát, annak nem fizetnek.! Csak az NKH lett megnevzve. Szép!!

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza