Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

BKV - Demszkyt politikai felelősség terheli

Munkatársunktól, 2010. március 25. - csütörtök 08:18
Címkék: bkv, eljárás, csalás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A főpolgármestert és helyetteseit, a várost vezető koalíciót, a BKV igazgatóságát, felügyelőbizottságát és volt vezérigazgatóit is felelősség terheli a BKV-botrányért a városházi vizsgálóbizottság jelentéstervezete szerint.


A közlekedési vállalat ügyei miatt létrejött városházi vizsgálóbizottság szerdán elkészült jelentéstervezete szerint a BKV-nál kialakult helyzetért egyértelműen politikai felelősség terheli a főpolgármestert és helyetteseit, illetve a várost vezető koalíciót. Demszky Gábor egyebek mellett abban hibázott, hogy "a hozzá eljutott jelzések ellenére sem tett érdemi lépéseket a BKV-botrányok megelőzésére, kivizsgálására", illetve "a felelősséggel nem bíró politikai főtanácsadó, Mesterházy Ernő politikai mozgásterét korlátlanná tette".

mti
Demszky Gábor és Ikvai-Szabó Imre

A tervezet szerint Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes abban hibás, hogy "feladatait félreértelmezve járt el", valamint "feladatai teljesüléséről hiányosan vagy egyáltalán nem adott számot". Hibásnak tartja a kialakult helyzetért a dokumentum a városháza gazdasági bizottságát, mert nem tudta megfelelően érvényesíteni a tulajdonos főváros érdekeit, a BKV igazgatóságát azért, mert nem tudta a cég törvényes működését megfelelően figyelemmel kísérni, a felügyelőbizottságot pedig azért, mert a botrányos ügyekkel nem foglalkozott. A tervezet hibásnak nevezi a volt vezérigazgatókat, Aba Botondot, Antal Attilát, valamint Balogh Zsoltot is - írja a lap.

A testület szocialista tagjai jelezték: a tervezetben vannak általuk elfogadhatatlannak tartott kitételek. Bőhm András (független) és Steiner Pál (MSZP) felvetette, hogy szükség volna a bizottság mandátumának meghosszabbítására, erről is csütörtökön dönthetnek - írja a Népszabadság.

A BKV-ügy korábbi híreit itt olvashatja!

Forrás: MTI

   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza