Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megeszi a gyerek a zöldséget, ha ropogós

Munkatársunktól, 2010. március 24. - szerda 13:08
Címkék: élelmiszer, egészség
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Holland tudósok szerint gyermekeink sokkal szívesebben eszik meg a ropogós zöldséget annál, ami előzőleg túl lett főzve.A Wageningeni Egyetem két, széles körben elterjed zöldségfélével, a sárgarépával és a zöldbabbal végzett kísérletet. A növényeket hat különböző módon - és mértékben - készítették el, majd kisiskolásokkal kóstoltatták meg az ételeket, hogy rájöjjenek, melyik felel meg legjobban a gyermekek ízlésének.

A pürésített, párolt, vízben főtt, olajban sütött, zsiradékkal párolt és grillezett répát, illetve zöldbabot négy és tizenkét év közötti gyerekekkel, kontrollcsoportként pedig tizennyolc-huszonöt éves fiatal felnőttekkel ízleltették meg. A szakemberek - akik tisztában vannak azzal, hogy a fejlődésben lévők számos országban sokkal kevesebb növényi táplálékot fogyasztanak, mint amennyire szükségük volna - úgy találták, hogy a gyerekek körében legnagyobb sikert a párolt (vagyis gőzben főtt) és a vízben főtt zöldségek érték el.

AFP
Nem kérem a köretet!

A vizsgálatot végzők megjegyezték, hogy a zöldségfélék éppen így elkészítve őrzik meg leginkább eredeti zamatukat, színüket és ropogós állagukat, felszínük pedig egyenletes színű marad, azaz nincsenek rajtuk foltok, sült részek. "A zöldségek iránti pozitív érzelmeket a növények állaga, egységes megjelenése és ropogós volta együttesen váltja ki a gyerekekben, ezek a tulajdonságok egyszerűen ellenőrizhetők a szájban" - magyarázták a szakemberek.

"Habár további kutatások szükségesek ahhoz, hogy az eredményeinket igazolják, a mostani vizsgálat szerint valószínűleg minél ropogósabban és minél egységes külsővel kell a gyerekek számára a zöldségeket feltálalni."

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Sanchez, 2020. június 06.

Ha sürgõs hitre van szüksége a pénzügyi igények megoldására, akkor 3000 és 80 000 000 doll...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza