Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megeszi a gyerek a zöldséget, ha ropogós

Munkatársunktól, 2010. március 24. - szerda 13:08
Címkék: élelmiszer, egészség
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Holland tudósok szerint gyermekeink sokkal szívesebben eszik meg a ropogós zöldséget annál, ami előzőleg túl lett főzve.A Wageningeni Egyetem két, széles körben elterjed zöldségfélével, a sárgarépával és a zöldbabbal végzett kísérletet. A növényeket hat különböző módon - és mértékben - készítették el, majd kisiskolásokkal kóstoltatták meg az ételeket, hogy rájöjjenek, melyik felel meg legjobban a gyermekek ízlésének.

A pürésített, párolt, vízben főtt, olajban sütött, zsiradékkal párolt és grillezett répát, illetve zöldbabot négy és tizenkét év közötti gyerekekkel, kontrollcsoportként pedig tizennyolc-huszonöt éves fiatal felnőttekkel ízleltették meg. A szakemberek - akik tisztában vannak azzal, hogy a fejlődésben lévők számos országban sokkal kevesebb növényi táplálékot fogyasztanak, mint amennyire szükségük volna - úgy találták, hogy a gyerekek körében legnagyobb sikert a párolt (vagyis gőzben főtt) és a vízben főtt zöldségek érték el.

AFP
Nem kérem a köretet!

A vizsgálatot végzők megjegyezték, hogy a zöldségfélék éppen így elkészítve őrzik meg leginkább eredeti zamatukat, színüket és ropogós állagukat, felszínük pedig egyenletes színű marad, azaz nincsenek rajtuk foltok, sült részek. "A zöldségek iránti pozitív érzelmeket a növények állaga, egységes megjelenése és ropogós volta együttesen váltja ki a gyerekekben, ezek a tulajdonságok egyszerűen ellenőrizhetők a szájban" - magyarázták a szakemberek.

"Habár további kutatások szükségesek ahhoz, hogy az eredményeinket igazolják, a mostani vizsgálat szerint valószínűleg minél ropogósabban és minél egységes külsővel kell a gyerekek számára a zöldségeket feltálalni."

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza