Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hamis tárgyak kiállítása

Munkatársunktól, 2010. március 24. - szerda 07:33
Címkék: rendezvény
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Utazó kiállítás formájában viszi tovább a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület a tavaly decemberben bemutatott "Hamis ígéretek, valódi veszélyek" kiállítását. A rendezvénysorozat első állomásaként a tárlatot 2010. március 31-én és április elsején a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában tekinthetjük meg.A veszprémi programot követően a kiállítás április végén Pécsre, májusban Székesfehérvárra, június közepén pedig Győrbe látogat. A nyári szünetet követően a rendezvény ősszel kelet-magyarországi nagyvárosokba is eljut.

A tavaly decemberben, a Magyar Szabadalmi Hivatal épületében bemutatott tárlat célja a legkülönfélébb hamis termékek és információs anyagok segítségével hívni fel a figyelmet a hamis termékek megvásárlásával járó kockázatokra. A berendezett lakás mintájára felépülő tárlaton az érdeklődők megismerhetik, hogy a mindennapok során hol, milyen hamisítványokkal kerülhetnek kapcsolatba, valamint, hogy hogyan kerülhetik el ezeket. A tárgyak között gyúlékony vagy épp működésképtelen elektronikai termékek, használhatatlanul gyenge minőségű ruhaneműk, egészségkárosító anyagokat tartalmazó gyógyszerek, biztonsági előírásoknak nem megfelelő gyermekjátékok, kétes összetételű és minőségű kozmetikai szerek, hamisításhoz használt eszközök tucatjai adnak képet a hamisítók leleményességéről. Az információs anyagok a hamisítás elleni fellépés tapasztalatairól, a hamisítás és kalózkodás hatásairól, következményeiről, valamint a veszélyek elkerülésének módjairól tájékoztatnak.

hent
Akár egy lakásban...

A decemberi rendezvényhez hasonlóan a statikus kiállítóhelyek megtekintése mellett idén is  interaktív elemek színesítik a programot. A látogatók számára lehetőség nyílik a hamis és eredeti tárgyak összevetésére, illetve a kiállítás létrehozásában közreműködő Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) munkatársaihoz hasonlóan "csőgörénnyel" fedhetik fel a csomagok rejtett tartalmát. A VPOP munkatársai mindkét nap tartanak fotókkal illusztrált, a hamisítók megtévesztő trükkjeit és a hamisítás ellen küzdő szakemberek munkájának kulisszatitkait bemutató előadásokat. Csoportok számára előzetes bejelentkezés a 88/429-008 telefonszámon, vagy a pallosi.krisztina@veszpremikamara.hu e-mail címen lehetséges.

Helyszín: Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (8200 Veszprém, Budapest út 3.)
Időpont: 2010. március 31. - április 1. (szerda-csütörtök)
Nyitva tartás: 10-17 óráig
A kiállítás megtekintése díjtalan!

Forrás: Hent
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza