Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Menekülő cigarettacsempészek Szabolcsban

Munkatársunktól, 2010. március 23. - kedd 12:42
Címkék: vpop, ellenőrzés, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Menekülő csempészeket tartóztattak fel a rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében; az autókat és a járművekben szállított 8,4 millió forint értékű, illegális eredetű cigarettát lefoglalták.


Autóval, majd gyalog menekültek

Az egyik gépkocsit Uszka belterületén hétfőn akarták ellenőrizni a határrendészek, de a jármű vezetője továbbhajtott - mondta Fülöp Gergely, a térségi főkapitányság sajtószóvivője. Később a sofőr és utasa kiugrott az autóból és elfutott, nyomkövető kutya segítségével azonban hamarosan elfogták a magosligeti és a kispaládi lakosokat. A járműben ötezerötszáz doboz, 3,4 millió forint értékű cigaretta volt.

vpop
Szinte minden nap fognak cigarettacsempészeket

A másik személyautót, amelynek sofőrje ugyancsak el akart kerülni egy közúti ellenőrzést, szintén hétfőn, Beregsuránynál próbálták feltartóztatni a határrendészek és a rendőrök. A kocsi vezetője lehajtott egy földútra, ahol járműve elakadt, ő pedig gyalogosan próbált elmenekülni, de elfogták. Ebben a járműben nyolcezer doboz, mintegy ötmillió forint értékű cigarettát találtak. A rendőr főhadnagy hozzáfűzte: a feltételezett csempészeket a lefoglalt járművekkel és a dohányáruval együtt a rendőrség átadta az ügyben illetékes vám- és pénzügyőrségnek.


Ladikos csempészek

A hétvége sem múlt el izgalom nélkül. Lopott ladikkal tizenkétmillió forint értékű cigarettát csempészett át két férfi a Tiszán Ukrajnából Magyarországra; a huszonnyolc és a harminchét éves mándoki lakos ellen eljárás indult. A ladikot kézi hőkamerával vették észre péntekre virradó éjjel a határrendészek Szatmárcsekénél, s a szárazföldről követték, miközben értesítették a vízirendészeket is - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.

A százados tájékoztatása szerint a járőrök a folyón két oldalról motorcsónakkal kerítették be a csempészeket, akik Tarpa közelében kikötöttek és gyalog próbáltak elmenekülni, de a hőkamera segítségével elfogták őket. A két mándoki férfi a ladikon mintegy húszezer doboz cigarettát szállított. Kiderült, hogy az elektromos és benzines motorral is felszerelt vízi járművet az elkövetők lopták, így csempészés mellett lopásért is felelősségre vonják őket.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza