Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Potencianövelő szerek - ha hamis, ölhet is

Munkatársunktól, 2010. március 23. - kedd 07:36
Címkék: gyógyszer, egészség, csalás, adalékanyag
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Rendőrségi intézkedések során lefoglalt, engedély nélkül forgalmazott potencianövelő szerek vizsgálata alapján adott ki figyelmeztetést a szingapúri egészségügyi hatóság. Tapasztalataik szerint a tabletták veszélyesen magas hatóanyag-tartalmuk, illetve nem megfelelő összetételük miatt akár halált is okozhatnak.A hamis potencianövelő szerek fogyasztásával járó lehetséges veszélyekre figyelmezteti az érintetteket a szingapúri Egészségtudományi Hatóság (Health Sciences Authority, HSA). A testület nemrégiben a nemzeti egyetem kutatóival együttműködve tanulmányt készített, amelyben a helyi hatóságok által lefoglalt hamis pirulák összetevőit elemezték. A vizsgálat során mintegy száznyolcvan, engedély nélkül forgalmazott tablettát elemeztek. Jelentős részükben a megengedettnél jóval magasabb volt a szildenafil (az eredeti Viagra tabletták hatóanyaga) tartalma, másokban pedig az előírttól eltérő összetevőket találtak.

AFP
Árusok Szingapúrban - potencianövelő szerek garmadája

Az elemzett mintákban több alkalommal is a glibenklamid nevű hatóanyagra bukkantak, amit eredetileg a diabéteszes betegek magas vércukorszintjének csökkentésére fejlesztettek ki. A szakértők szerint gyógyászatilag nem igazolt, hogy a glibenklamid alkalmazásának bármilyen pozitív hatása lenne az erekciós problémák kezelésére, az viszont bizonyított, hogy potencianövelő szerekben talált diabétesz gyógyszer több esetben okozta a gyanútlan fogyasztók halálát.

A HSA tapasztalatai szerint az illegálisan forgalmazott és hamis potencianövelők több  formában is utat találnak a fogyasztókhoz. Krémek, testápolók, teák, tabletták formájában kínálják őket, közös vonásuk pedig az, hogy bármelyik alkalmazása halálos lehet. A hatóság figyelmeztetése szerint, ha a készítmények nem is okoznak közvetlen életveszélyt, fogyasztásuk sok esetben átmeneti, nem ritkán tartós vagy maradandó egészségkárosodást okozhat.

A szakértők szerint a hamis potencianövelő szerek fogyasztásával járó egészségügyi kockázatoknak leginkább azok a férfiak vannak kitéve, akik problémájukkal nem mernek orvoshoz fordulni, illetve kíváncsiak a vonatkozó pirulák hatására, ám a hivatalos út helyett inkább bizonytalan forrásból szerzik be a készítményeket.

Forrás: Hent
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza