Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Potencianövelő szerek - ha hamis, ölhet is

Munkatársunktól, 2010. március 23. - kedd 07:36
Címkék: gyógyszer, egészség, csalás, adalékanyag
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Rendőrségi intézkedések során lefoglalt, engedély nélkül forgalmazott potencianövelő szerek vizsgálata alapján adott ki figyelmeztetést a szingapúri egészségügyi hatóság. Tapasztalataik szerint a tabletták veszélyesen magas hatóanyag-tartalmuk, illetve nem megfelelő összetételük miatt akár halált is okozhatnak.A hamis potencianövelő szerek fogyasztásával járó lehetséges veszélyekre figyelmezteti az érintetteket a szingapúri Egészségtudományi Hatóság (Health Sciences Authority, HSA). A testület nemrégiben a nemzeti egyetem kutatóival együttműködve tanulmányt készített, amelyben a helyi hatóságok által lefoglalt hamis pirulák összetevőit elemezték. A vizsgálat során mintegy száznyolcvan, engedély nélkül forgalmazott tablettát elemeztek. Jelentős részükben a megengedettnél jóval magasabb volt a szildenafil (az eredeti Viagra tabletták hatóanyaga) tartalma, másokban pedig az előírttól eltérő összetevőket találtak.

AFP
Árusok Szingapúrban - potencianövelő szerek garmadája

Az elemzett mintákban több alkalommal is a glibenklamid nevű hatóanyagra bukkantak, amit eredetileg a diabéteszes betegek magas vércukorszintjének csökkentésére fejlesztettek ki. A szakértők szerint gyógyászatilag nem igazolt, hogy a glibenklamid alkalmazásának bármilyen pozitív hatása lenne az erekciós problémák kezelésére, az viszont bizonyított, hogy potencianövelő szerekben talált diabétesz gyógyszer több esetben okozta a gyanútlan fogyasztók halálát.

A HSA tapasztalatai szerint az illegálisan forgalmazott és hamis potencianövelők több  formában is utat találnak a fogyasztókhoz. Krémek, testápolók, teák, tabletták formájában kínálják őket, közös vonásuk pedig az, hogy bármelyik alkalmazása halálos lehet. A hatóság figyelmeztetése szerint, ha a készítmények nem is okoznak közvetlen életveszélyt, fogyasztásuk sok esetben átmeneti, nem ritkán tartós vagy maradandó egészségkárosodást okozhat.

A szakértők szerint a hamis potencianövelő szerek fogyasztásával járó egészségügyi kockázatoknak leginkább azok a férfiak vannak kitéve, akik problémájukkal nem mernek orvoshoz fordulni, illetve kíváncsiak a vonatkozó pirulák hatására, ám a hivatalos út helyett inkább bizonytalan forrásból szerzik be a készítményeket.

Forrás: Hent
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés