Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Gyorstalpaló mobiltelefon-etikett

Munkatársunktól, 2010. március 23. - kedd 11:33
Címkék: telefon, kiadvány
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A mobiltelefon előnyei mellett sokan elfelejtik, hogy használatának is megvannak a maga illemszabályai.Ha valaki ragaszkodik ahhoz, hogy  minden bejövő hívásnál a kedvenc zenéje csendüljön fel, akkor legalább a hangerő beállítása során legyen tekintettel környezetére. Amikor találkozóra, színházba, vagy moziba megyünk, kapcsoljuk ki telefonunkat, vagy legalább állítsuk rezgő módra.

A mobiltelefon lényege a gyors, azonnali és nagy távolságokat átívelő kommunikáció lehetősége. Éppen ezért fölösleges kiabálni a vonal túlsó végén lévő beszélgetőpartnerünkkel. Legyünk tekintettel a környezetünkre is, és ne kezdjünk el telefonálgatni egy békés újságolvasókkal tömött vasúti kocsiban vagy egy zsúfolt buszon.

AFP
Persze, biciklin sem szerencsés mobilozni

Ha mégis felvesszük ilyenkor a telefont, igyekezzük kerülni a magánügyekkel kapcsolatos intim beszélgetéseket, a káromkodással és vérmes megjegyzésekkel teletűzdelt nagymonológokat, továbbá a pénzzel, a szexualitással és a test működésével kapcsolatos témákat. Vegyük tudomásul, hogy a múzeumokban, galériákban, templomokban, könyvtárakban és kórházakban tilos a mobilhasználat.

A hús-vér ember több figyelmet érdemel, mint egy szerkentyű, ezért próbáljuk meg kikapcsolni a telefonunkat, ha valamilyen rendezvényen, vagy találkozón veszünk részt. Ne tegyük ki az ebédlőasztalra a telefont, de legalább is ne kezdjük el hosszasan bámulni, amikor valakivel éppen egy beszélgetés közepén vagyunk.

Ha fontos hívást várunk, akkor azt előre közöljük és kérjünk elnézést. Fogadáson vagy bármilyen összejövetelen igyekezzünk félrevonulva elintézni a fontos hívásokat. A banki ügyintézés, a kasszánál való fizetés vagy egyéb hasonló tevékenységek közepette szintén illetlen dolog telefonálgatni (több helyen tilos is).

Ugyanígy kerüljük az sms-ezést is, ha társaságban vagyunk, hacsak nem valami nagyon sürgős ügyről van szó. A rövid szöveges üzenetek célja és rendeltetése ugyanis a gyors, azonnali üzenetek váltása, és nem az, hogy pár száz karakterbe sűrítve közöljük valakivel, miért is vagyunk kénytelenek lemondani az aznapi találkozót. Utóbbi esetben mindig telefonáljunk inkább, olyankor a mentegetőzés is megértőbb fülekre talál.

Sms-ezéskor kerüljük az érthetetlen kifejezéseket a hagyományos nyelvtan szabályaihoz (központozás, írásjelek, betűzés) igazodva, hogy mondanivalónkat minél érthetőbbé tegyük. A szokásos köszöntéseket és bemutatkozásokat elhagyhatjuk, feltételezve, hogy a címzett ismer minket. Semmiképpen ne használjuk az sms-t fontos információk közlésére, szakítás bejelentésére, részvétnyilvánításra, vagy olyan témák kifejtésére, amelyek személyes kontaktust vagy hosszabb magyarázatot igényelnének.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Balog János, 2011. február 24. - csütörtök 17:22

Mobiltelefon a modern kor vivmánya. Jol mérhető vele az alkalmazoja emberi, valoja. Gondolok itt azokra a GAGYI MAGYAR üzletemberekre akik látszolag üzleti partneri viszonyban vannak emberekkel.Rájuk jellemző azon aljas magatartás mikor tizedjére huszadjára sem veszik fel az őket kereső partnereiknek elfoglaltságukra hivatkozva, vagy arra a parasztra aki felkapva beleszol nem érek rá, tárgyalok . Ha nem ér rá a partnerére ne legyen mobilja jo neki a vonalas zsinoron . Jo tanács aki harmadjára sem tisztel meg azzal hogy sms ben válaszoljon a hivásodra azt kerüld el messzire .

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza